Mutasd

>> Esemény2013-12-19

Ismét nekilátok összerakni a dizelt,pontosabban S.BÉla aki összerakja a db okban lévö motoromat.
ami kell
-l
kuplung
-turbo,de milyen?? saibor segit azt igérte
-5 db csucs ,mert az enyém eltünt (vki lenyulta)
-önindito by Ferke
-klimakompresszor
-szabadonfutos generátor
-müszaki
január közepére igérte Bécibá a mociimat ,remélem februárban ujra dübörög,,,,

 
>> Esemény2011-08-08

A történet adott. Miután olajat cseréltem selenia 5w-40 wrd szétdölt a motorom:-( Több nagynevü szakival.és egy ig ügyi szakértö konzultácioja után megprobálltam megtalálni az igazságot ,az igazságomat! Elaforgon keresztül eljutott? az olajminta a nagy Petronashoz bevizsgálásra és röpke egy honap után megkaptam a részletes mindenre kiterjedö vizsgálati jegyzökönyvet! Na ezt lessétek meg! http://www.freemail.hu/mail/fm/xmldata?cmd=getattach&tid=i7ega57pDe7shFMxU90F&ulid=cuore.sportivo76@freemail.hu_1288205196&id=19854897&uid=1312282576.25410.fmx09&cid=1&homeid=657&folder=%E9rkezett&cache=1&save=0

 
>> Szerviz2011-07-21

Történt az ur esztendejének neves évében ,h szétdölt a motorom.Nos a diagnozis még várat magára ,de én már elvonási tünetekkel küzdök!!EZen dolgot megelégelve ujra nekiállok összerakni a motoromat.
-Hengfej rendbetéve
-Blokk kb130e km ert futott Jatátol eredö
-Turbo labirint gyürük cseréje(Sajbor Motorsport)
-Race csucsok(By Kukta)
-tömitések,olaj stb Elaforg ill Erhard!
-Motor össze (S Béla?))
-Motor ki -be (Jomagam)

 
>> Szerviz2011-06-25

tÖRTÉNT ,H ELJUTOTTAM AZ olajcseréig és mint legtöbb rendes vérbeli Alfás én is a legjobbat akartam a vasnak selenia 5w40wrd. olajcsere után bp felé vettem az utamat normál autopályán megengedett tempoval normál terhelésváltásokkal.Érdnél furcsán gyengének találtam a vasat lementem hát a pályárol,h megézzem mi történt,de semmi.Igy folytattam az utam a Liszt F reptérre,közben árgus szemekkel figyeltem a müszereket,de azon kivül ,h a kipuffhömérsékletem kicsit magasabb volt 550-600c fok semmit nem vettem észre. a haza ut aztán meghozta gyümölcsét,m7/%M1 közös szakaszán égtelen kopogo csattogo hang nyomta el a dizel hangot.azonnal lehuztam a leállosávba és megállitottam a motort,szemrevételezésre semmi . Nem akartam tetézni a bajt segitséget kértem hazahuzattam magam,még aznap elkezdtem feltárni a hibát .vezérlés elugrott 4 fogat??? aztán késöbb kiderült ,h ez nem valos diagnozis ,hengerfej ép!:-) A baj lent van :-( 1es hajtokarban megforgott a csapágy ,fötengely kuka,turbo megkapta a fémspéntergo turbo kuka,blokk oldalát meghuzta a fémspén blokk kuka:-(((((( MOTOR KUKAAAAAAAAA,HAJRÁÁÁÁ MEGBIZHATO FORRÁSBOL A SELENIA!!!! És ,h miért gondolom ezt??Na okuljatok kedves olvasoim. jo pár éves jol müködö kapcsolat után a megszokott autosboltbol vásároltam az olajat,és már az üzletben gyanus volt ,h nem jol áll a kannán (5L)a kupak:-( kérdeztem is a cimborát te ez meg mi?? ÁÁÁ haggyaaad szar olasz még csomagolni sem tudnak ,letekeri a kupakot zárofolia félig feltépve!Oké h nem tud csomagolni a szarolasz,de ennyire?? ez gyanus! na de most jön a sok éves mult és a a kábitoszerkeresö kutyát meghazdtolo orr,beleszagol és azt mondja ez tuti selenia megismerem a szagárol.igy megynyugodva elhoztam az olajat és ez lett a vége!ezt a kis storyt elmondat az autosboltosnak aki azt mondta háá a biroságon megkérdik mé hoztad el az olajat mit mondassz méé nem adtad vissza???no meg kin hajtod ezt be?? csinálnak egy másik céget azt baszhatod! jofej hozzáállás az autosboltostol nemde?? Ofi ezzel szemben aki ismeretlenül is mint importör azt mondta ,h segit akkor is ,ha kiderül,h selenia volt az olaj .Köszönöm szépen Ofi !.Most várom az olajbevizsgálás eredményét.

 
>> Tuning és extra2011-02-22

Ma ismét visszakaptam Martin auto jovoltábol a kuplungomat! Ami meglepö volt ,h utánvéttel,pedig garis dologrol beszékünk!!!!!?:-( ííííííííífelhivtam Szigetvári Ferencet és elmondtam nemtetszésemet. Megigérte visszakapom a lovét! Nos .a mostani tárcsa magáért beszél. az eddigi 8 szegecset leváltotta 16 db szegecs ami min 8 mm es! az agyrész egy anyagbol van és sokkal vastagabb az elözönél,ha ez sem birja akkor semmi!

 
>> Szerviz2011-02-10

2011.02..08-án du -án ismét eröt vettem magamon és szétdöntöttem a dizel kuplungját!Már rekord idö alatt megy a dolog ,szétszereléshez ,bölcsö le válto le,nem kellett több mint 3 h! válto vissza ,bölcsö vissza 45 min!!!Ez több mint rekord idö!!
kuplungomnak ism ua a baja, leszakadtak az agyrészröl a szegecsek! Tegnap 2011.02.09 én elpostáztam Martin Kuplung mühelyébe4Ma beszéltem Szigetvári Ferencel aki elmondta az uj projektet. Uj nagyobb átméröju agyrész és über mennyiségü szegecsek!Ha ez sem válik be marad a quarter master dupla tárcsás kuplungja,uj lendkerékkel! Várunk......

 
>> Esemény2011-01-13

Szerettem volna ezév márciusig pihentetni a dizelt ,miután ismét leesett a kuplung közepem. Abban reménykedtem,h a q4 megoldás lehet a problémámra ,de sajna nem:-(. Miután Martin Laciék dolgoznak és a karácsonyi beigli felett kitalálták az uj akár végleges megoldást a kuplungomra,igy szétszedem a dizelt. Annyira nincs kedvem hozzá,és leg annyira hiányzik mint mokusnak az erdötüz!Remélem 1 hét mulva már a big dizel gurulni fog:-) köszi Anyu

 
>> Esemény2011-01-08

Történt ,h miután senki nem volt aktiv partner abban ,h megvalosuljon az álmom(legerösebb dizel alfa) beszéltem Kollár Szabival aki az elektronikai részét faragja az autonak,h segitsen!(Köszi Szabi)
ekkor jött képbe a vw guru Szabo Feri(Sajbor Motorsport) ,akivel személyes beszélgetés után megegyeztünk ,h mikor kezd neki az autom faragásának!megállapodás tárgya kb 300 lo!!!!
2008 .05 ho !
letettem az autot dunaharaszti mühelynél ahol Farkas Isti (audi maxpower) faragta az 1000 loerös turbos benyás auidikat :-)
no mondom magamnak ,végre jo helyen tudhatom az automat,és pár honap mulva megvalosulhat az álmom:-)
Feri miután nekilátott az automnak,csak ugy peregtek az események ,uj turbo uj 5/1 leömlö , hengfej , speer, kipuff stb!sajnos csak gondolati sikon,mert az elsöre megbeszélt 3-4 honap majd két évre hizott! motor szétszedésekor kiderült ,h vmi széttörött a motoromban nem csak a turbo fordult le rajta,!
- hajtokar csapágyak kuka
- balance tengely kuka
-olajpumpa kuka
-fötengely bordáskerék ék kuka
-fötengely ékpálya kuka
KÖSZÖNET ANNAK A SZERELÖNEK AKI NEM HUZTA LE KELLÖKÉP A FÖTENGELYVÉG ANYÁT!!!!!!
-mivel oda -vissza játszott a vezérlésem ,szelepek találkozot rendeztek a dugokkal,és a letöredezett db ok meghuzták e hengfalat:-((((
mi legyen?????????
uj motor??? neeeem,hisz motorszámos:-(
Feri javaslatára hüvelyes lett a motorom,
további diagnosztika után kiderült h a fötengely ugy meggörbült mint egy kifli!
bontott tengely a megoldás(Agostyáni bonto)
,mindezen hibák feltárása után ,kezdöthet a motor ujraépitése gépmunkák stb. nba itt kezdödtek a hosszu - hosszu csuszások ami végül a 3-4 honapot 2 évvé változtatta! Feri minden egyes alaktrészben látta a lehetöségeket ami egyeztetés után meg is valositott!!
LE A KALAPPAL A SZAKTUDÁSA,ÉS A PRECIZITÁSA ELÖTT!!!!!
Tényleg páratlan ez az ember ,higgyjétek el nem fér kétség a szaktudását illetöen brilliáns elme!!
Pedig az idöbeli csuszások miatt voltak vegyes érzéseink egymással kapcsolatban:-) mint utobb kiderül fasz marketinges vagyok:-) Ö meg minden volt szememben talán akasztott ember is,de amikor kilátásba helyeztem vele szemben vmi szankciot,és ezt tudatn akartam vele ,mindig megértette velem ,h mit miért tesz és ez idö értsem meg!
Mivel nem birtam a tétlenséget és én is szerelni akartam vettem magamnak egy leszakadt Q4 et ( attika cartárstol) Bery q4 barátom példájának adozva! bazd meg BEry:-)
viszont igaznak látszik a közmondás . Lassu viz partot mos!! 2010 május
Készen lett a big dizel,mehetünk érte Szegedre ,mert idöközben Feri visszaköltötözött Dunaharasztibol!
mosolyogva gurultam le uszkve 500 km ,állo cerkával oda vissza ,h készen van a motor! hazaértünk Szfra ,letettük a motrort Lacko barátomnak aki minden hobbymban leg akkora szerepet vállal mint jomagam!( köszi Lacko) Ö aza az ember aki mindig segit ,ha kell!!!! pár nap mulva motor a helyén ,és neki fogtunk a kipuf gyártásának . savállo 70 es rendszer:-) kb 2 honap eleteltével elérkezettnek láttuk az idöt ,h éltetet adjunk a léleleknek ! ALFA ROMEO dizel motornak köszönhetöen elsöre indult ,motor szépen jár ,semmi zaj ,csak ingadozik az alapjárat erösen:-) hosszas konzultálás után (Kollár Szabi & Sajbor" Feri ) üzemanyag ellátásbeli problémákra gyanakodtunk:
müszeres diagnosztika kimutatta h rail nyomás kicsi!
Jata kartárs sajátjaként segitett alkatrészekben,h rendbejöjjön a kicsike( nagyon köszi Jata) miután kicseréltün mindent amit lehetett ,rendbejötta lelkem! müszaki elött gondoltam gurulok pár km ,de az elsö 50km után ismét szétszakadt a kuplungom!!:-(((((((( Martyn Laciék ,nincsenek a helyzet magasalatán,bár nagyon segitökészek,föleg a mühelyfönök Szigetvári Ferenc! uj kuplun és müszaki ,miután elgurultam kb 6000km ,Szabi irt egy progit a vasra ,h lehesseh használni,és ne menjen el mellettem a zsiguli :-)))
a nagy csigának köszönhetöen az erö kb 3000 rpm töl jön meg ,de ott érezhetö:-))) sok munka lesz még mire összeáll rendesen ,de biztatoak a folyamatok! és mire örömködhettem volna kuplung az elsö hobn történö csuszkálás után ismét széthullott a kuplungom!!!! ua a probléma a tárcsa szegecsei elszakadtak!! megoldás rugos tárcsa,h elnyelje a nyiro igénybevételt,!SZigetvári F szerint ezt már csak 2011 bentudják megoldani igy dizel lepihen 2011 .03.15 ideiglenesen kivonva....
Addig nagyduzzogva eljárkálok a q4 el:-) remélem ddddd

 
>> Szerviz2007-12-16

Piri nyénnye segit!
-4db lengökar csere
-spéci szilentek
-vezszij csere
-balos félteng gumiharang csere
-bal elsö fékcsö csere

 
>> Tuning és extra2007-08-19

-motortér lefest
-kábelek átbandázsolva,lepucolva