Mutasd

>> Tuning és extra2010-04-02

Úgy kezdődött, hogy megnémult a Kenwood. Rádiót hallgatni pedig jó, de legalábbis igen hasznos, a trafipax infó létfontosságú.
Hamar rájöttem, hogy valami a kábelekkel lehet, mert ha bepiszkáltam mögé néha megjavult...a következő döccenőig. Úgyhogy kivettem.
Hát igen, a kábelek. Ami ott fogadott, az valódi Hungarikum. Összesodort kábelek, zöld-sárga szigszalag (kép1). Bravó! Nem vagyok egy pákazsonglőr, de 15 perc alatt össze tudtam rakni igényesen (?), zsugorcsövezve. Mitől jó ez a szigszalagos módszer, rá nem jövök...
Hamár liba, legyen dagi, 1 éve nincs kijelző világításom se a rádión. Utáltam a vakító fehér színét, úgyhogy hagytam vakon, plusz különösen gyűlöltem a kék színű bekapcsológombot, hiszen minden zöld, vagy piros világítású az utastérben. Gondoltam majd most okosan kicserélem legalább a háttérvilágítás LED-et. Persze, csak nem LED világítású, hanem kicsi izzók, amik kipukkantak. NA, gondoltam itt az alkalom megszabadulni a kék undormánytól. Felhasználva a bekapcsológomb alatti smd LED érintkező pontjait, kivezettem egy-egy szál drótot, felforrasztottam egy ződ LED-et, és begyűrtem a kijelző alá. Kis gravírgépezés kellett, hogy a vezeték beférjen. Így végül megszűnt a kék bekapcs világítás, zöld betűket ír a kijelző, pirosan világítanak a gombok. Hawaii!