Mutasd

>> Tuning és extra2017-02-21

Na szóval, a hungaroringi Time Attackos események nem hagytak nyugodni. Hétfőn rendeltem 2db "új" gumit, kedden nálam volt, felszereltük, szerdán irány a pannonia ring.
Napos idő, 20-22 fok, tökéletes. Előtte itt már viszonylag sokat mentem, még gyári turboval, üzemanyag nyomás problémával, úgy volt a best time 2.24.000
Szerencsére volt pár ismerős kint, hozzájuk csatlakoztam a parkolóban. Velük volt a hungaroringi győztes Honda civic. Együtt mentünk fel a pályára, már a felvezető körön is éreztem, hogy nagyon jól működik az autó, igy aztán elég keményen tudtam nyomni. Sajnos azonban nagyon sokan voltak aznap, sokszor kellett megszakitani a gyors köröket. Igy is az első etap után 2.21.xx körül tudtam autózni es éreztem, hogy ebben még bőven van. Sok sok próbálkozás után sikerült egy viszonylag tiszta kört mennem, de itt is egy Porsche miatt el kellett vennem a gázt és az utolsó előtti kanyarban kicsit be is sokalltam ( videot linkeltem a fórumba erről a körröl), ennek ellenére nagyon örültem, hogy 2.19.600 kört futottam, 2.20 alá menni volt a cél. A depoba fordulva leparkolva aztán elkezdtem böngészni a lap timer adatokat. Virtual best time 2.18.740 !!!! (virtual best: a legjobb szektorokat gyűjti össze és ez alapján értékel egy teljes kört) Azt gondolom, hogy még ennél is tudnék jobbat menni 1 tiszta körön, de igy is nagyon nagyon elégedett vagyok. Ez után beszéltem a civices sráccal , gratuláltam a hringes győzelméhez és megkérdeztem mi a mai legjobb ideje. 2.21.698 volt a homályba vésző emlékeim közt :) Utána még volt pár felmenetel, de a kör közepén már láttam, hogy folyamatosan időt vesztek a legjobb körhöz képest, nem is keveset.... igy aztán nem erőltettem tovább. Itt is már fellépett a gumikopás probléma. Azt gondolom, hogy a két pálya közt Hring vs. Pring nem csak ca. 2 mp különbség kell legyen. Minden autó kb 4-9 mp közötti diffit produkál. Idén a cél a Hungaroringen 2.11.xxx !!! Megpróbálok jó gumikkal megérkezni :)