Mutasd

>> Egyéb2015-10-06

Mióta megvettem az autót szerettem volna tempomatot bele, sokáig azt hittem csak rádugom a kart és működni fog!
Reményeim elszálltak, amikor megláttam, hogy nincs a kormánynál előkészítés benne.... Sok hónapnyi olvasás és érdeklődés után megszületett a fejemben ezt bizony én fogom bekötni magam.
Történt egy nap, hogy Marek felrakott egy bontásra ítélt 159-et aminek a tempomat karjára és alsó kormány burkolatára azonnal rácsaptam.
Az eLearn progiból és egy olasz fórumból szereztem kapcsolási rajzokat.
Kötögetés előtt kiderült, hogy a D001-es csatiból is ami a jobb oldalon a lábtérnél található a kárpit alatt, is kihagyták a tempomat vezetékezését. Mivel Fiat fórumokon írják, hogy szinte semmi sincs bekábelezve, ott közvetlenül a motorvezérlőtől hozzák a kábeleket a tempomathoz. Sokan LAN kábelt használnak, nekem kollégám szerzett egy jó minőségű 4 eres kábelt. Az akksisarut le kell venni a művelet elkezdése előtt és 10 percet várni! Terminálokat olaszországból rendeltem és az ECU csatijában sárga vakdugóval ledugózott a rajzon meghatározott pontokra kötöttem őket. A kábelt a bal oldali tűzfalon átvezető gumidugón, annak a szélének az átfúrásával vezettem át. A kar csatlakozójára felforrasztottam a kábeleket a megfelelő helyekre, még egy gyújtás 12v-ot kellett adni a 2-es lábra a biztitábláról.
Ha mindent jól csináltunk MES-ben aktiválni kell a Proxy alignment alatt a Cruise Control Light-ot, Enable-ra kell tenni. Ezután egy proxy rendezés és mennie kell.