Mutasd

>> Esemény2012-10-28

Ma lekerültek a nyári gumik. A tavasszal vettem a Borbet A felniket ezekkel a gumikkal. 205/45R16" méretben. Szó-szó egy kicsit benéztem. Az alkuig Potenzát vizionáltam :) Az meg ügye Bridgestone. Ez meg a Firenza, mint Firenza... :) De igazándiból nem is bántam meg így a megtett 9800Km alapján. Azt is tudtam, hogy a haverom újjonan vette a gumikat. S akciósan is 19000ft/db volt másfél éve.
Szóval: Kínai gumi ide vagy oda, nem volt rossz. A nyáron a melegben normálisan tapadt, kanyarokban nem nyikorgott. Nem tartottam hangosnak sem. A szezonban nem sok esős idő volt így a nyáron nem is emlékszem negatív csapadékos "élményre" sem.
Viszont tényleg kimondott "nyári gumi"! Hűvös reggeleken elkezdett nyikorogni már. Pl kedvenc kanyar kombinációmban (amit imádok tempósan bevenni) Erzsébet híd--> Hegyalja út fel/le. Meg az autópálya fel/lehajtókat is szeretem. S az utóbbi időben már meg-megszólalt. Viszont tegnap jött el az átszerelés elhatározása. Kb +10C' (tükör magasságában) eső, világosabb színű aszfalton, kanyarodáskor tolta az orrát. De más felületen is Sűrűbben "jelzett" az ABS. Hab a tortán, hogy race üzemmódban másodikban elkapart, de nagyon. (buktam is a "partyt" ;) )
A lényeg nyáron, melegben, szárazon (biztos) tudja amire kitalálták. Vagány (szerintem) a mintázata is. Az első 10000km alatt nem bántam meg...