Mutasd

>> Esemény2013-06-19

Péntek reggel elkezdődött a készülődés az AlfaCity-re. :) Munkába menet megtankoltam, utána Zsolti gondjaira bíztam az autót - guminyomás ell., külső-belső teljes nagytakarítás, polírozás... - csodaszép állapotban kaptam vissza ebédszünetre! Gyorsan elszaladtam vele a fodrászhoz, megebédeltem, s ebéd után meg is érkezett a futár a várva várt Alfás pólókkal is, amik nagy sikert arattak a kollégák körében. :) Délután összepakoltam a cuccokat is és izgalommal vártam az első AlfaCitynket.
Kora reggel egy nyugis reggelizést követően, 6 után néhány perccel indultunk Szarvasról. A nap már szépen sütött, igazi nyári idő volt, úgyhogy elég volt egy csini szoknya és az új Alfás rózsaszín atlétám +az új original Alfa Romeo basesapi, amivel Zsolti lepett meg! :) Dömpiék már nyitott kapuval, forró kávéval+tejes kávéval vártak Abonyban, majd fél8kor el is indult a konvojunk, élén Rékával alias SignoraDömpivel. :) A barkácsboltnál már 4 cartárs is csatlakozott, szóval jó hangulat volt, igazi nyári időjárással. Cegléden már 10 fölé nőtt az Alfák száma, Vecsésen pedig ismét dagadt a konvojunk, tök jó volt látni elöl-hátul a sok-sok Alfát, a jellegzetes szép külsővel. Számolni már nem tudtam, pontosan hányan vagyunk, de mire 11.15kor az erődhöz értünk, a csapat 30 felett volt!! KÖSZÖNET MINDEN CARTÁRSNAK A JÓL SZERVEZETT, KULTURÁLT, BALESETMENTES KONVOJOZÁSÉRT, ÖRÜLÖK, HOGY A CSAPAT TAGJA LEHETEK! Valóban egy újabb élmény volt veletek (úgyis, hogy egy darabon átadtam a volánt Zsoltinak).
A beléptetés gyors volt, ahogy megérkeztünk és beolvasták a belépőt, már állhattunk is be az erőd füves parcelláira. Már szép számmal voltak 159esek is, beálltunk mi is a sorba, utána belevetettük magunkat a forgatagba.
Az első AlfaCity-nk volt, de biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó. Szép volt a helyszín (én még eddig nem jártam Komáromban), jó volt találkozni a tagokkal, sokakkal újra, akikkel már ismerősökként üdvözöltük egymást. Sikerült nagyon kedvező áron rendelni pajzsot és első, hátsó jelet (ugyanis igen hamar elkapkodták a kivitt példányokat), vettem többféle AutoGlym autóápolási terméket (már alig várom, hogy kipróbáljuk őket!!), piknikeztünk a napernyőnk alatt a verőfényes nyárban (le is égtem rendesen, atlétacsíkosra!, hiába az előszoláriumozás), megtudtuk, hogyan lehet hűtőtáskának szivargyújtót kivezetni a csomagtérbe..., sok érdekes és hasznos infot gyűjtöttünk, megcsodáltuk a szépséges verdákat és persze készítettünk rengeteg fényképet.
Sajnos a tombolasorsoláson nem kedvezett nekünk a szerencse, de ezt elfeledtettük egy közös fotózással a srácokkal a nap végén.
Mi nem jöttünk haza, Dobogókőn foglaltunk szállást, így vasárnap még egy kis kirándulásban is volt részünk és kényelmes hazaútban. Sajnos Zsolti térdsérülése miatt a Rám-szakadék meghódítása idén elmaradt, de szeretnénk bepótolni jövőre. Reméljük, néhány cartárs is velünk tart majd egy közös kirándulásra a Pilisben - nagyon klassz erdei túraösvények vannak. Szép a kilátás, jó a levegő, izgalmas szerpentines utak, amiket mi könnyedén jártuk a 159sel - ez a szakasz külön élmény volt.
Hazafelé útba ejtettük Tinnyét, megálltunk Lali Üvegtigrisénél pihenni, fotózni (igazi turistahely lett!). Amikor befordultunk az Alfával, az egyik pasi odaszólt a feleségének: "Néz, jön Gaben!" - mindenki nevetett. :)
Megtett táv: 585,7 km
Átlagfogyasztás (kb. fele úton légkondival) 5,8 :)