Mutasd

>> Szerviz2014-07-22

Július 17-én, horgászat közben jött a telefon: kész az autó. Sikerült megcsinálni... :)
Egy utólagosan beépített riasztó okozta a bajt, ami nem is működött... Egy kisebb szemetes zsákba gyűjtöttem össze a cuccot, ami kijött a kocsiból. Bár tanultam fizikát, mechanikát, meg egy csomó ilyen hasznos dolgot, de mára már nagyon nem értem, hogy mit is magyaráztak... ha jól értettem, két relé meg volt égve, ki lettek cserélve, meg egy csomó kábel is. Megint találtak olyasmit, ami nem is a kocsiba való... :/
Viszont sikerült megoldani a légzsák problémát is végre. Szintén kábel hiba volt.

Ezzel egyetemben elrepedt -gondolom javítás közben- a vezető oldali küszöböm, az anyós ülés felőli pedig nem igazán van a helyén, de még megküzdök a kis műanyag bigyókkal, amik ott hevernek... Az anyós ülés alatt is hibádzik valami, de ha jól látom, azt csak vissza kéne pattintani.

+++ Később még észrevettük, hogy a kormány alatt sem jól volt visszatéve a burkolat, kitörtek több helyről azok a kis bigyók, amik tartják a műanyagot, a jobb oldalon a szélvédőnél szintén. :( Szerencsére Tesóm vissza tudta illeszteni legalább 1-1 helyen, hogy le lógjon már semmi... Ezer köszönet! :)

Remélem, hogy most már más probléma nem lesz egy jó darabig. Persze az injektorokra számítani lehet, meg megint meglazultak a stabilizátornál a csavarok, de a héten orvosolva lesz a probléma.

+++ Tesóm orvosolta!! :) :) :) Nincs többé kopogás!

+++ Ja, majd elfelejtettem. Szombaton cseréltünk Apuval kocsit, aztán amikor mentem visszacserélni, közölték, hogy az enyém nem veszi a sebességet... péntek délután rendkívül örültem a dolognak... szerencsére viszont van egy jó nagy utánfutónk, amire fel tudtuk tolni, és megnézték, hogy mi lehet a baj. A váltónál lévő gömbfejről leugrik az a bigyó, amiből a bovden jön. Felülnézetből Mentos alakja van, úgyhogy így hívom! :) (bocsi, hogy már megint buta vagyok ehhez :)) Úton van a csere alkatrész, addig meg ha megint lejönne, megmutatta Tesóm, hogy kell visszarakni, és meg is tudom csinálni... ;) 1-4 ig mondjuk nem igazán problémás, Apunál is az ötödikbe való rakáskor adta meg magát... mert egy kicsit arrébb került az 5., és nem mindig sikerül elsőre eltalálni, de majd Tesóm ezt is megoldja, gondolom.... :)

A csattogás megmaradt, bár megint mintha kevesebbszer hallanám.

Tehát 22-én, friss műszakival kaptam vissza az autóm. :) Rójuk a köröket... :)

És még a Suziba is befértünk, így buszoznom sem kellett! :) :)

Plusz öröm még, hogy ma nyertem egy Alfissimo magazint a Facebook-on, alig várom, hogy megérkezzen! :)

+++ Megérkezett, ráadásul 2 egymást követő szám! :) :)