Mutasd

>> Szerviz2009-04-14

Megvolt a nyárigumi átreakás. Még nem vettem meg az új felnit, ezért szerelni is kellett, a télit már másikra rakom (ha addig találok szépet). Azért az durva, hogy a gyári felni darabja újonnan 100 ropi felett van...

 
>> Szerviz2009-04-03

1 év halogatás után Szamosi mester felújította a stabilizátort, vége a kopogásnak! Volt még vízhőfok szenzor csere (nem melegedett be a motor), gumiharang csere a kormányműben és ajtó igatzítás is.

 
>> Egyéb2009-03-25

Mivel csak 1 távirányítós kulcsot adtak a kocsihoz (a másikat szétszedtés, a harmadik meg nem távirányítós ) csináltattam egy újat. Így már nem para, ha lemerül vagy elveszik.

 
>> Szerviz2009-03-10

Tamásnál volt éves szervízen: CSAK OLAJCSERE! Még mondja valaki hogy az alfákkal sok a gond :). Mondjuk az olajat aranyárban mérik, ráadásul a budakalászi alfa kereskedőnél nem volt selenia, Ziglóba kellett érte mennem :(

 
>> Egyéb2008-09-10

A régi ablaktörlők már nagyon csíkoztak, úgyhogy cseréltem. Az Alfa Kelet-Pest-nél vettem őket, jó fej a szervízes. Külön figyelmeztetett, hogy NAGYON drága, biztosan cserélni akarom-e (tisztára mint a Windóz). Persze kellett.

 
>> Szerviz2008-07-10

Az olasz nászút előtt, átnézettem a kocsit, és egy két apróságot megcsináltattam. Törött volt a bal első ajtó zsanér, úgyhogy vettem újat és sk lefestettem. Volt még termosztát csere, meg egy kis para mert a vízszint kissé apadt... De végülis rendben volt minden.

 
>> Szerviz2008-04-23

Elmentem felrakni a nyárikat. Az előző tulaj télivel szerelve adta, a nyárikat meg külön hoztuk el, sajnos nem néztem meg őket alaposabban. Igen szar állapotban voltak, úgyhogy kuka. Legalább jófjata Pirelly P7-ek lettek helyettük

 
>> Szerviz2008-03-18

Mielőtt rendes használatba veszem az autót, minden apróságot meg akatam csináltatni (65e Km). A lista hosszú:
- Gyertya csere (szarul néztek ki, bár kellett volan még bírniuk)
- Alsó/felső lengőkarok elől (kopogott a futómű)
- vezérműszíj (60 nál kellett volna, de az előző tulaj elsumákolta)
- Fékbetétek
- Ékszíj, vízpumpa
- Vezérlés (Tamás szerint tudat) módosító, mert azért ez mégsem dízel...

Szerencsére az előző tulaj segített és egy csomó gyári cuccot szerzett féláron. Így sem lett kicsi a számla. A hangszórók is önálló életet éltek. Jó dolog a quadrofon, de csak ha profin keverik, és azért az alfa főleg motorhangban erős. Szóval néha egyik másik hangszóró elnémult (aztán persze visszajött), ezért a csatlakozókat is megolajozták.

 
>> Esemény2008-02-22

Eljött végre a nagy nap: elhoztuk az autót! Úgy szól, mint egy szimfónikus zenekar! A belső pazar, és megvan az Alfa bizsergés! Sok munka lesz még rajta, futómű kissé tropa, olajat meg nem sokat hagyott benne a korábbi gazdi, de ha egyszer rendbeszedem olyan lesz mint újkorában!