Mutasd

>> Szerviz2019-10-11

Szeptember 1-én Dunakeszin, egy figyelmetlen terepjárós összetörte Pufi jobb elejét. Az út szélén parkolt, majd amikor kellően közel értem hozzá úgy döntött, hogy ő ott megfordul. Záróvonal és buszmegálló volt... nem akarta elismerni (a szerintem teljesen egyértelmű) felelősségét, ezért rendőrt hívtunk. A helyszínelés során a járőr megállapította, hogy a terepjárós több szabálysértést is elkövetett ezzel a manőverrel. Igyekeztem menteni, ahogy tudtam: áthúztam az autót a szembe oldalra, mert ott volt a buszmegálló öböl. Gondoltam a fékcsikorgásra és a dudálásra csak észbekap emberünk, de nem... Elég helye sem lett volna megfordulni. Abban reménykedtem, hogy a buszmegálló öbölben talán elférek mellette, de ő csak fordult... amikor belecsattantam ő keresztben állt az úton. Csak annyit sikerült mentenem, hogy nem a teljes elejével találtam el, hanem még el tudtam annyira húzni, hogy "csak" a jobb eleje sérüljön. Nem sérült a hűtő, intercooler, klímacsöveg, motor, futómű, nyúlványok és semmi egyéb "életfontosságú szerv". Személyi sérülés sem történt, de én utána csak remegtem és képtelen voltam kommunikálni. A járőr akart mentőt hívni, de nem kértem.

Ami sérült:
- első lökhárító;
- jobb első lámpa és ködlámpa;
- lökhárítótartó;
- légszűrőház;
- légszűrőház tartókonzol;
- géptető;
- jobb első sárvédő;
- ... és még sok apró patentszerű dolog.

Az autó tegnap készült el, végre hazahozhattam. Fl előtti lökhárítót nem tudtunk beszerezni, ezért fl került rá. Terveztem a scudetto cseréjét fl-re, de azért nem így.

Watz Nándor közbenjárására, karosszériás partnerük a LuZso Car Kft. soron kívül elvállalta a javítást és minden más munkát pihentetve hozták helyre Pufit. Köszönöm szép és precíz munkájukat és gyors segítségüket!