Blog >> 16v

>> SzervizG-Burt // Alfa 33 1.7 16V "ÖREGLÁNY" // 2013-12-19

Na erre nem számítottam, h be fog szarni, de sikerült neki.
Kicsit megjárattuk a gépet, nem is volt vele semmi gond, már hízott a májam, h más is agyon dicséri, h milyen jó. Következő nap elindultunk vele, kis melegedés után rátekertem a fűtést, amire az volt a reakció, h teljes szauna hangulatot teremtett a beltérben. Értem ezalatt, h forró gőzt kezdett nyomni a levegőbeömlőkből. Örültem, mint kóborkutya a vietnámi étterem kapujában....
Természetesen a fűtőradiátor eldurrant. Tegnap délután kibontottam, hála az égnek sikerült úgy kiforgatni, h a műszerfalat nem bontottam meg, elég volt a középkonzolt félig kiszedni a helyéről. A kivétel után közvetlen meg is lepődtem, amikor forgatva a boxot közel egy liter fagyállóval találkoztam a bakancsomon. Volt itthon egy másik fűtésbox, abból bontottam ki a radiátort. Egyúttal patikára kipucoltam az egész boxot, elég sok retek össze tud benne gyűlni. Terelők zsírozva, radiátor pucolva kívül belül, box eltakarítva. Ma visszakerült a helyére, még a középkonzolt kell visszarakjam, arra ma már nem volt időm. Pénzbe nem került, minden volt hozzá itthon.

>> Tuning és extraG-Burt // Alfa 33 1.7 16V "ÖREGLÁNY" // 2013-12-12

Ma megint kicseréltem a hátsó ülésemet, véletlenül jött, sajnos a hozzá tartozó elsők nincsenek meg, feltehetőleg azok recarok voltak... Mindegy, az összképhez ez jobban passzol.
Végre tisztességesen felfogattam az erősítőt is, be is állítottam, tetszik :D
Végül bekerültek a szőnyegek is, amiket még a múltkor Lajostól kaptam.
Éééééééééééééééééééééééééééés már csak 19 napot kell várni, h újra úton legyünk :D

>> Tuning és extraG-Burt // Alfa 33 1.7 16V "ÖREGLÁNY" // 2013-12-06

Probléma megoldva, ma sikerült beszerezni egy..... sokkal újabb és jobb Crunch Blackmaxxet :D

>> Tuning és extraG-Burt // Alfa 33 1.7 16V "ÖREGLÁNY" // 2013-11-26

Ezek is bekerültek, már hétvégén, csak mivel bakon volt az autó váltó nélkül ezért nagyon nem akart látszódni, h mennyi az annyi. Szerintem pont elég, amikor a lábára került, csak pislogtam, h sokkal nagyobbat kell hajlonganom, mint eddig:)
Ennél kevesebb az kevés, ennél több, az sok. Szerencsére progresszív rugó, nem pattogós, kicsit keményebb, mint a gyári, pont megfelelő. Már csak egy stabrúd kell és a futómű is kész van:)

>> Tuning és extraG-Burt // Alfa 33 1.7 16V "ÖREGLÁNY" // 2013-11-26

Jelentem a helyére került, gyönyörűen működik! :)
Passzos, könnyen jár, nem recseg, szépen vesz minden fokozatot, de az 5-ös, na az valami fantasztikusan csodálatosra sikerült, jócskán 3000 alatt forog 100as tempónál:) Kapott friss 80w90 olajat.
Voltak kételyeim, h nem kellett volna egy működő egységhez addig hozzányúlni, amíg nem adja be a kulcsot teljesen, de ez megérte.
A kulissza stiftjét nagyobbra fúrtam, a régi lyuk kopott volt és lötyögött benne a stift, ezért lógott a váltókar is, nem lehetett tudni azt sem, h milyen sebességben van, mindig középállásban állt, baromi hosszú útja is volt. Még egy szilent kell a váltókar aljához és akkor a kar lötyögése is teljesen megszűnik.

>> Tuning és extraG-Burt // Alfa 33 1.7 16V "ÖREGLÁNY" // 2013-11-23

Sikerült végre összeépíteni a váltót. Idő közben került hozzá egy donor váltó, amiből pár alkatrészt fel is használtam. Bekerült a bűvös 5. fokozat, a 2-3. fokozat reccsenését remélhetőleg megszüntettem, abban, hogy lesz hátramenet nagyon reménykedek:D
Órák kérdése és a helyére kerül, akkor meg úgyis minden kiderül:)
pb_nek és Zé.-nek köszönet a segítségért és a helyért.

>> Tuning és extraG-Burt // Alfa 33 1.7 16V "ÖREGLÁNY" // 2013-11-19

Végre sikerült találni, nagynehezen megszerezni, és mégnehezebben kivárni, hogy ideérjenek :D Egy szett H&R rugó, ami a legutolsó szériás 33ba való :D Lacci33-nak és Harinak köszönet érte:) Hétvégén be is kerül

>> Tuning és extraG-Burt // Alfa 33 1.7 16V "ÖREGLÁNY" // 2013-11-17

Elhalálozott a Crunch-om:( Sokat megélt erősítő, már akkor kopott volt amikor hozzám került. Ennek ellenére 5 éven keresztül hűen szolgált, gyönyörűen szólt. Az rca kábelt leszámítva az egyetlen darab volt, a zenecuccaim közül amit még a legelején vásároltam, az összes alfámban benne volt. Béke poraira.

>> Tuning és extraG-Burt // Alfa 33 1.7 16V "ÖREGLÁNY" // 2013-11-17

Kapott egy ilyet átmenetileg, meguntam ami benne van, a bőr meg nem akar készülni:)

>> SzervizG-Burt // Alfa 33 1.7 16V "ÖREGLÁNY" // 2013-10-29

Az ominózus kaposújlaki eset után végre sikerült kicserélni a hűtőmet, kapott egy újat. Ha már szét volt szedve ez a része, teljesen kipucoltam a hűtőrendszert, mindent módszeresen átmostam. Viszonyalg tiszta volt, tavasszal cseréltem fagyállót. Egyúttal bekerült a lökhárítóba az a bizonyos rács, ami eddig nem volt benn, ha a helyén van, akkor talán megúsztam volna ezt az egészet. Zé.-nek köszönet a beszerzésért.