Jó, akkor elmagyarázom: Akinek szoftveresen eleve le van tiltva az EGR-je, annok nem kell szűkítővel bohóckodnia. Viszont akinek gyári SW van (még), annak kedvező lehet egy ilyen vasdarabot beépíteni. (A te ex-autód és a felsorolt cartársak autói az első kategóriába tartoznak.) Néha nem árt nem szó szerint venni a leírtakat, hanem a lényegét érteni. ;)
Arra a lezáróellenállásra (angolul termination, ill. terminator) akkor lenne szükség, ha az autóban nem lenne két helyen már eleve benne. A jelek szerint viszont ez a helyzet. A kínaiak mentségére szóljon, hogy ők ezt tényleg nem tudhatták.
Nem csatlakozott, akárhogy próbáltam, aztán megtaláltam a fórumon a megoldást. Nekem bejött. Nem mindegyiknél van ott ez az ellenállás, de ahol ott van az nem műkszik jól..
Betettem a szűkített EGR tömítést. A motor üzemi hőfokra melegedése közben nem "slusszol", ill. teljesen stabil az alapjárat. Előtte nem volt az. A 2000-3000 közötti alkalmi rángatások megszűntek...
A com-portot konfiguráltad? Az Ecuscan oldalán le van írva. Amikor rádugod a gépre kell net is, hogy le tudja tölteni a drivert, vagy a mellé adott CD-ről kell feltelepíteni.
Ezen még agyalnom kell picit. valahogy nem jött össze a dolog. Elsőkörben azt kéne tudnom a kábel jó-e a kocsihoz. Aztán egy tuti működö programra szert tenni. Azt hiszem ebben a sorrendben fel is térképezek mindent.
Postával együtt 8400 pénz, de képtelen kapcsolatot létesiteni a kocsival :(((((
A hozzá kapott szoftverrel se, a netről letöltött 2 féle FiatEcuScannel se....
(A torrentes változatokhoz annyit, hogy ezek nagyrészéhez jófajta trójais crack jár, használni csak saját felelősségre... Amúgy kemény 49 ojró a program teljes változata. :)
A FES oldaláról leszedett program egy (majdnem) teljes értékű, értsd: JÓL és széles körben HASZNÁLHATÓ verzió.
Azért nem működik, mert nem 38400 bps-re van állítva a sebesség a soros port beállításainál. Vagy nem a megfelelő COM Port, esetleg kábeltípus van kiválasztva.
A Fiatecuscan oldaláról letöltött program sajnos csak egy Demo verzió. Az nem is volt hajlandó kapcsolatot létesíteni a kocsival. Egy torrent oldalon viszont találtam másikat, remélem az teljes verziós. Este ki is próbálom mit tud. :)