Szívesen!
Természetesen mindegyik autós társamnak segítettem volna, de tény, hogy egy alfás sorsát kicsivel jobban a szívemen viselem. :)
A történésről pár szó:
Egy végigmelózott, fásult nap után jöttem haza szép nyugisan 90-nel. Már be is álltam a Füredről Veszprémbe tartó úton az egyenesen vezető sávba, amikor jobbról megelőz kb 110-tel valaki, és bevág elém. Mondom magamban ha ennyire sietős, csak mennyen. Én direkt gurultam csak, mert a kb 200 méterre lévő lámpa piros volt. Közelebb gurulva látom ám, hogy egy 2.5-ös V6-os 166-ról van szó. Jah, kérem, csak egy cartárs. :)
Időközben zöld lett, megyek komótosan utána. Ő kissé dinamikusan indít, pillanatok alatt felgyorsul kb 60-ra. Tovább haladva a városközpont felé, a Füredi úton normálisan átmenne egyenesen a zöldön, de a benzinkút lámpájánál egyszer csak kivágott elé egy szemből(lentről) jövő audis.
Még sosem láttam ennyire első szám első személyben balesetet. Az alfa egy szemvillanás alatt megtorpant, és helyben csinált a levegőben egy félfordulatot a kereszteződés közepén; az audi meg visszapattant egész a járdáig. Mindenfelé füst meg záporozó törmelék.
Lefékeztem, majd megelőztem őket, és félre húzódtam. Az audis csaj egyben kiszállt, őt az anyósoldalon érte a találat, így megúszta. A barátnőd nem volt ilyen mákos. Neki a légzsák eltörte az orrát. Elég borzasztó volt nézni, ahogy kúszik ki a kocsiból, miközben orrán-száján dől a vér. Utána nem is mozdult szegény. Rádobtam a kabátját, mert fázott, és hívtam neki egy mentőt, valamint megkérdeztem, hogy értesítsek e valakit neki.
A képek itt (mobilosak, szarok):

Egyértelműen az audis volt a vétkes, nem adta meg a telizöldnél az elsőbbséget. Nekem azt mondta, hogy amikor körbenézett még nem látott semmit...ez balgaság, node ez már a biztosurak dolga.
Örülök, hogy a barátnőd megúszta komolyabb sérülés nélkül! Számomra elég ijesztő volt, ahogy ott feküdt a földön. Jó hogy hamar kijöttek a mentők, nemigen tudtam volna vele mit kezdeni. :(
Remélem hamar felépül, és a szépséges vas is egyben marad!
A bizarr az egészben, hogy amikor láttam még az elején a lámpáknál, hogy alfás, arra gondoltam, hogy megelőzöm majd jól, és kap egy "szevasz" elakadásjelzőt haverkodásképp...hát nagy mák, hogy fáradt voltam.