W.2014-07-11 08:54:21 // 72679
Bocsi... :) De látom, önkritikus vagy! :) Szerintem is a ködlámpa környékén van a helye. Én mondjuk nem tennék rá semmi ilyet, de ez ne zavarjon senkit! :)
Dömpi (il dottore)2014-07-11 08:49:36 // 72678
Én bevallom.
Viszont egészen addig tetszett, amíg júni elején nem akadtam össze egy ugyanolyan színű (Argento) 159-el, mint az enyém. Jött mögöttem az egyik főúton vagy 40 km-ert.
Alig bírtam ki, hogy ne folyamatosan a visszapillantóban bámuljam. Annyira szép volt, és annyira jól állt neki a lökösben csücsülő hagyományos, projektoros halogén tompított. Akkor döbbentem rá, hogy én elrontottam a sajátom ezzel a ledsorral.
Viszont nyom nélkül eltüntethető, így el is fog tűnni.
A ködlámpába viszont nem lehet gond, és azért a rendőr sem fog szólni.
Szerintem a korral, a technikával ésszerű határok között, de haladni kell.
Viszont egészen addig tetszett, amíg júni elején nem akadtam össze egy ugyanolyan színű (Argento) 159-el, mint az enyém. Jött mögöttem az egyik főúton vagy 40 km-ert.
Alig bírtam ki, hogy ne folyamatosan a visszapillantóban bámuljam. Annyira szép volt, és annyira jól állt neki a lökösben csücsülő hagyományos, projektoros halogén tompított. Akkor döbbentem rá, hogy én elrontottam a sajátom ezzel a ledsorral.
Viszont nyom nélkül eltüntethető, így el is fog tűnni.
A ködlámpába viszont nem lehet gond, és azért a rendőr sem fog szólni.
Szerintem a korral, a technikával ésszerű határok között, de haladni kell.
Zotya 1642014-07-11 08:27:40 // 72677
Ezzel a menetfénnyel kapcsolatban......nekem pl. teccik.....deeeeee csak!!!! ha szolid,nem hivalkodó és olyan " zeg-zug-ba" van felrakva,ami nem rontja a vas karakterét, kinézetét.(persze ez is izlésfüggő)Az enyémen is van (a lökös toldat beugró részében egyszerű 6ledes kivitelben) azt pont leszarom ,hogy kinek tetszik,kinek nem. Ez is olyan pap, papné függő vita. Felesleges szvsz. :)
Trumpf (NagyVad)2014-07-11 08:24:35 // 72676
Ez nálam nem dili, szükségmegoldás. Idő előtt nem használódik el a xenon (izzó/trafó/parabola). Amúgy gyári menetfény már kiskategóriában sem ritka, pl. K. Rio.
Cro1662014-07-11 08:03:00 // 72675
Magánvéleményem..Biztos, senki sem fogja bevallani akinek van ilyen utólagos menetfénye, hogy igazam van, de sztem azért van ez a dili jó pár embernél, mert látják a "nagy prémium" autóknál, és tetszik.. kitalálja, hogy jól fog kinézni az ő autóján is. (pedig nem :D )
Van olyan gyári, ami tetszik nekem is, de ezek jellemzően 2010 utáni autók.
Például egy 1998-tól gyártott 166-os "öreglány" esetében annyira idegen, hogy nem is tudom mihez hasonlítani.Egyszerűen nem is az az évezred :D
Van olyan gyári, ami tetszik nekem is, de ezek jellemzően 2010 utáni autók.
Például egy 1998-tól gyártott 166-os "öreglány" esetében annyira idegen, hogy nem is tudom mihez hasonlítani.Egyszerűen nem is az az évezred :D
Trumpf (NagyVad)2014-07-11 07:47:19 // 72674
Ajtóban/renszámnál nekem is hasonló van mint Neked, de a beltéri halogénekre (asszem H5W) nem találtam megfelelő alternatívát. Elöl jó lehet a LED panel, de hátul nincs parabola a lámpában és így csak egy kis diódácska pislákol befelé.
FRC2014-07-11 07:19:07 // 72673
Gázosítások ellenére :-D Merem ajánlani, hogy nézd meg a bolgom LED ügyben:
http://www.alfaamore.hu/tagok/149/autok/7116/blog/23646
http://www.alfaamore.hu/tagok/149/autok/7116/blog/23646
Kriszo2014-07-11 06:58:17 // 72672
Valahogy nagyon nem oda illik egyébként.A 159-nek annyira szép a frontja, kár ilyesmivel spékelni szerintem.
Amúgy áruljatok már el valamit.Én járok szerte az országba teherautóval, de a mai napig nem értem, minek ez a nappali menetfény?:)
A ködösbe beépíteni meg nem tudom..A rendőr nem fog érte basztatni folyamatosan, mert hát ugye oké hogy megengedett meg szabályos, de attól még meg fog állítani nem.
A belső tér világítás nekem tetszik!:)
Üdv
Amúgy áruljatok már el valamit.Én járok szerte az országba teherautóval, de a mai napig nem értem, minek ez a nappali menetfény?:)
A ködösbe beépíteni meg nem tudom..A rendőr nem fog érte basztatni folyamatosan, mert hát ugye oké hogy megengedett meg szabályos, de attól még meg fog állítani nem.
A belső tér világítás nekem tetszik!:)
Üdv
Trumpf (NagyVad)2014-07-11 06:42:21 // 72671
Szervusz!
Ezt az utat má én is megjártam, tavaj rendeltem http://www.ebay.de/itm/Alfa-Romeo-159-SMD-LED-Innenraumbeleuchtung-SET-Xenon-WEISS-7000K-/180950015302?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item2a21761d46 a NagyVad-hoz. 30eur-ba került a "készlet" és ezért a pénzért a lehető leggyengébb, legkissebb SMD LED-eket kaptam, amik még úgy sem világítottak mint a gyári égők. Aztán kezdtem el keresgélni és eggyesével megrendelni őket. Az első parkoló LED-ekkel még így sem vagyok kibékülve. Blog itt
Ezt az utat má én is megjártam, tavaj rendeltem http://www.ebay.de/itm/Alfa-Romeo-159-SMD-LED-Innenraumbeleuchtung-SET-Xenon-WEISS-7000K-/180950015302?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item2a21761d46 a NagyVad-hoz. 30eur-ba került a "készlet" és ezért a pénzért a lehető leggyengébb, legkissebb SMD LED-eket kaptam, amik még úgy sem világítottak mint a gyári égők. Aztán kezdtem el keresgélni és eggyesével megrendelni őket. Az első parkoló LED-ekkel még így sem vagyok kibékülve. Blog itt
Dömpi (il dottore)2014-07-10 21:39:45 // 72670
Bocsesz Whiteshark...
...mellesleg régen tetszett, most már neeem teccik...alig várom, hogy lekerüljön.
Csak hát egyrészt a szerelőm most megy 2 hétre nyaralni, másrészt most kicsit költeni kell a 147-re is. Kap egy kisszervízt némi extrával: a szervóolaj kivételével az összes olaj és szűrő cseréje, új napellenzők (a régi törött volt mikor vettük, de most már nem marad felhajtva, hanem fokozatosan lenyílik és zavaró), valamint holnap hozzuk haza a fényezőtől, mert a Signora meghúzta (mondjuk én meg őt, de ez más lapra tartozik :) ), valamint pont ott, ahol megsérült, rátoltak egy bevásárlókocsit. Még jó, hogy pont azon az elemen.
Szóval az "ARKANGYAL" nappali menetfényesítése most csúszik néhány hetet.
Viszont sokat nem várhat, mert ködlámpát mindenképp cserélnem kell lassan, alul egy sávban besárgult a foncsor.
Ha már itt tartunk, készülök egy ilyenre is ősszel: klatty
Úgy gondolom, a belső tér megvilágításának modernizálása a sárgáról a fehér ledre nem stílustalan és nem "rendszeridegen" beavatkozás.
Andy, Grando, Whiteshark, mi a véleményetek?
...mellesleg régen tetszett, most már neeem teccik...alig várom, hogy lekerüljön.
Csak hát egyrészt a szerelőm most megy 2 hétre nyaralni, másrészt most kicsit költeni kell a 147-re is. Kap egy kisszervízt némi extrával: a szervóolaj kivételével az összes olaj és szűrő cseréje, új napellenzők (a régi törött volt mikor vettük, de most már nem marad felhajtva, hanem fokozatosan lenyílik és zavaró), valamint holnap hozzuk haza a fényezőtől, mert a Signora meghúzta (mondjuk én meg őt, de ez más lapra tartozik :) ), valamint pont ott, ahol megsérült, rátoltak egy bevásárlókocsit. Még jó, hogy pont azon az elemen.
Szóval az "ARKANGYAL" nappali menetfényesítése most csúszik néhány hetet.
Viszont sokat nem várhat, mert ködlámpát mindenképp cserélnem kell lassan, alul egy sávban besárgult a foncsor.
Ha már itt tartunk, készülök egy ilyenre is ősszel: klatty
Úgy gondolom, a belső tér megvilágításának modernizálása a sárgáról a fehér ledre nem stílustalan és nem "rendszeridegen" beavatkozás.
Andy, Grando, Whiteshark, mi a véleményetek?
Dömpi (il dottore)2014-07-10 20:30:00 // 72669
tényleg van, de
ad 1) csak azért, mert olyan LED helyzetjelző izzót sikerült belebénáznom, amitől hibát dob a fedcomp. A LED-sorral együtt viszont már kap annyi terhelést, hogy nincs hiba
ad 2) sokaknak élőben nagyon tetszik, mert eléggé szolíd, nem csicsás, és nem hivalkodó
ad 3) a jövő hónapban fogom leszedni. Kap rendes LED-es helyzetjelzőt, valamint a ködlámpa helyére fog kerülni olyan lámpa, amiben egyben van a nappali menetfény (teljesen hivatalosan, E jellel, és a szükséges elektronikával - azaz gyújtásra kapcsol) és a ködlámpa. Köszi Trumpf az ötletet :)
Egyszóval van, de már nem sokáig.
Amúgy így néz ki az a bizonyos LED-sor:
Várom a véleményeket...bár mint mondtam, le lesz szerelve pár héten belül.
ad 1) csak azért, mert olyan LED helyzetjelző izzót sikerült belebénáznom, amitől hibát dob a fedcomp. A LED-sorral együtt viszont már kap annyi terhelést, hogy nincs hiba
ad 2) sokaknak élőben nagyon tetszik, mert eléggé szolíd, nem csicsás, és nem hivalkodó
ad 3) a jövő hónapban fogom leszedni. Kap rendes LED-es helyzetjelzőt, valamint a ködlámpa helyére fog kerülni olyan lámpa, amiben egyben van a nappali menetfény (teljesen hivatalosan, E jellel, és a szükséges elektronikával - azaz gyújtásra kapcsol) és a ködlámpa. Köszi Trumpf az ötletet :)
Egyszóval van, de már nem sokáig.
Amúgy így néz ki az a bizonyos LED-sor:
Várom a véleményeket...bár mint mondtam, le lesz szerelve pár héten belül.
W.2014-07-10 17:43:16 // 72667
ÍZLÉS!!! Ha nem jött volna le elsőre...
gecsa2014-07-10 16:17:36 // 72666
ízlelés? sör? pálinka? :D
mex862014-07-10 15:36:23 // 72665
akkor csak volt :D
még az extrák felsorolásánál is fentvan, mint saját alkotás
amugy nekem meg se izlésem, se stilusom, se Alfám...
bár ezek még változhatnak
nem is tudom mit keresek itt :D
még az extrák felsorolásánál is fentvan, mint saját alkotás
amugy nekem meg se izlésem, se stilusom, se Alfám...
bár ezek még változhatnak
nem is tudom mit keresek itt :D
W.2014-07-10 15:07:52 // 72664
Egyébként pedig nem ízlés, hanem stílus! Ami itt sokaknak nincs!!
W.2014-07-10 15:06:49 // 72663
Nem neki van! Olyan balfaszságot nem követ el!
mex862014-07-10 15:03:51 // 72662
most nem azért, de nem neked van ledsor a 159ed orrán?
szóval sztem izlésröl lehet vitatkozni, csak nem érdemes.
kinek mi jön be, és ki mit tart kókánynak, meg mit nem...
amúgy meg béke :)
szóval sztem izlésröl lehet vitatkozni, csak nem érdemes.
kinek mi jön be, és ki mit tart kókánynak, meg mit nem...
amúgy meg béke :)
Andy2014-07-10 14:57:25 // 72661
Láttam Én már AC-n is, hogy rendes gyerek vagy Te! ;))))
W.2014-07-10 14:16:59 // 72660
Egyetértünk!! :)
gecsa2014-07-10 14:09:43 // 72659
egy hónappal előbb hirdetted volna, akkor most az enyém lenne.. :D de most már nem kell...
Dömpi (il dottore)2014-07-10 14:00:46 // 72658
Kicsit visszaolvastam itt is...
... sokat gondolkodtam, hogy írjak-e valamit, ha igen, hogyan fogalmazzam meg kultúráltan, hogy Tedi-ék ne tiltsanak le 2 hétre, de végül úgy döntöttem, inkább nem írom le mit gondolok.
Minden esetre szomorú, hogy
- egyáltalán felmerül a gondolata egy alfa gázosításának
- vagy éppen a házilagos festegetésének
- vagy mindennemű kókányolásának
- továbbá mindezek posztolásának...
...azért ez mégsem egy VW-fórum!!!
... sokat gondolkodtam, hogy írjak-e valamit, ha igen, hogyan fogalmazzam meg kultúráltan, hogy Tedi-ék ne tiltsanak le 2 hétre, de végül úgy döntöttem, inkább nem írom le mit gondolok.
Minden esetre szomorú, hogy
- egyáltalán felmerül a gondolata egy alfa gázosításának
- vagy éppen a házilagos festegetésének
- vagy mindennemű kókányolásának
- továbbá mindezek posztolásának...
...azért ez mégsem egy VW-fórum!!!
panboy2014-07-10 14:00:14 // 72657
Visszaolvasva értem, és szintén egyezik a véleményem veletek;) Szeretem ezt a gépet nagyon de egy régi álom kezd összeállni hétvégén jön egy 75 felújításra,az lesz a következő 2-3 éves projekt, harmadik autoként pedig neki kell mennie..
W.2014-07-10 13:54:31 // 72656
Az a jó, hogy nem mindenki érti...;)
W.2014-07-10 13:50:43 // 72655
Poén volt..:( Pont az a baj, hogy ennyiért árulod!
Andy2014-07-10 13:49:55 // 72654
Cápa csak viccelt és a mostani trendekhez alkalmazkodva némi szarkazmust csempészett ide! ;)))
A gáz, ami qrva nagy gáz, is emiatt lett megemlítve.
Egyáltalán nem drága, sőt!!!!
A gáz, ami qrva nagy gáz, is emiatt lett megemlítve.
Egyáltalán nem drága, sőt!!!!
W.2014-07-10 13:49:14 // 72653
Ebben bízom én is! ;)
panboy2014-07-10 13:40:54 // 72652
Szerintem nem drága, te kevesebbért adnád a tiédet? Gáz nincs benne és vele;)
Kriszo2014-07-10 13:24:55 // 72651
Előbb utóbb csak lesz valaki aki belerakja:)))
W.2014-07-10 12:47:40 // 72650
És nincs benne gáz! Ez gáz! ;)
W.2014-07-10 12:42:42 // 72649
Szerintem drága....;)
panboy2014-07-09 20:44:27 // 72648
Szevasztok Eladó a 166om.Sokat foglalkoztam vele és keveset jártam hamarosan harmadik autó lenne 75 projekt autó érkezése miatt így megválok tőle. Idén volt cserélve a vezérlés kompletten,szíj,feszítő,vízpumpa,futóműve megcsinálva nem riszál jól fekszik,összes betét,tárcsa cserélve,fékek felújítv,összes fékbowden cserélve, kormánymű felújítva számlával, turbó kb 4 éve felújítva, 10w60 olaj illetve szűrő 2e kilóméterrel ezelőtt cserélve,és még sorolhatnám 95%os 225 nyárigumival 5 db 17" szép felnivel. A fényezésre nem költöttem de normál állapotú. Akit érdekel keressen nyugodtan, ára 530e. üdv!
vologya[kendács mester]2014-07-09 19:59:48 // 72647
Az Alfa Romeo érzéshez ez is hozzá tartozik, sőt ez aztán igazán : https://www.youtube.com/watch?v=MVNc3hjRQ_k
gecsa2014-07-09 15:16:52 // 72646
Andy2014-07-09 12:17:14 // 72644
Bianco2014-07-09 11:38:23 // 72643
Szándékosan írtam először csak véleményt gázosítás témában,azért,hogy diplomatikus legyek. Ha ez nem érthető,jöjjenek a tapasztalatok:
3 gázos autót használt sógorom (akkor gondolom ez már nem hiteles használói vélemény,ugye ?) tehát csak annyiban személyes a tapasztalatom,hogy én hallgattam és láttam mennyit szívott velük,ezekből szerencsére egyik sem Alfa volt,de gondolom ez indifferens. Mind3 motorját tönkre tette a gáz szárító hatása (lehet veszekedni ez akkor is tény ,láttam a szétszedett blokkokat),mind3 GYÁRI olasz beépítés volt (Olaszországban, szakműhelyben szerelve,szervizelve), mind3 esetben állandóan baj volt az alapjárattal a hidegindítással (télen,nyáron), mindamellett még többet is fogyasztottak és amit a tankoláson megspórolt ráköltötte a gáz miatti kopó alkatrészek cseréjére. Az utolsó autó egy alkalommal Padova közepén kigyulladt egy meleg nyári dugóban,közvetlen a tartály fullig töltése után...sikerült eloltani és nem lett baj szerencsére. Ekkor fogadta meg,hogy a büdös életbe többet nem vesz gázos autót. Inkább a dízel mellett döntött és nem bánta meg.
A másik témával kapcsolatban,hogy mindenki azt csinál az autójával, amit akar....na igen, ezt nagyon sokszor hallottam a német és egyébb márkák szerelmeseitől. Nincs is ezzel baj egy bizonyos szintig,nem én kerestem meg rá a pénzt,nem ugatok bele,hogy ki mire költi és mit csinál az Alfájával...egyéni döntés,de...
... könyörgöm mi nem veszünk zoknit a szandál mellé,sportcipőt az öltönyhöz,nem megyünk szabadidőruhában színházba és a többi....mert van stílusunk és egyéniségünk,EZÉRT választottuk az Alfa Romeo márkát azt hiszem...
Akkor viselkedjünk már másképp,mint az átlag! Ne azzal lógjunk ki az autós társadalomból,hogy oltjuk és kúrogatjuk egymást!
Részemről ennyi a vélemény eme két témával kapcsolatosan.
Béke!
3 gázos autót használt sógorom (akkor gondolom ez már nem hiteles használói vélemény,ugye ?) tehát csak annyiban személyes a tapasztalatom,hogy én hallgattam és láttam mennyit szívott velük,ezekből szerencsére egyik sem Alfa volt,de gondolom ez indifferens. Mind3 motorját tönkre tette a gáz szárító hatása (lehet veszekedni ez akkor is tény ,láttam a szétszedett blokkokat),mind3 GYÁRI olasz beépítés volt (Olaszországban, szakműhelyben szerelve,szervizelve), mind3 esetben állandóan baj volt az alapjárattal a hidegindítással (télen,nyáron), mindamellett még többet is fogyasztottak és amit a tankoláson megspórolt ráköltötte a gáz miatti kopó alkatrészek cseréjére. Az utolsó autó egy alkalommal Padova közepén kigyulladt egy meleg nyári dugóban,közvetlen a tartály fullig töltése után...sikerült eloltani és nem lett baj szerencsére. Ekkor fogadta meg,hogy a büdös életbe többet nem vesz gázos autót. Inkább a dízel mellett döntött és nem bánta meg.
A másik témával kapcsolatban,hogy mindenki azt csinál az autójával, amit akar....na igen, ezt nagyon sokszor hallottam a német és egyébb márkák szerelmeseitől. Nincs is ezzel baj egy bizonyos szintig,nem én kerestem meg rá a pénzt,nem ugatok bele,hogy ki mire költi és mit csinál az Alfájával...egyéni döntés,de...
... könyörgöm mi nem veszünk zoknit a szandál mellé,sportcipőt az öltönyhöz,nem megyünk szabadidőruhában színházba és a többi....mert van stílusunk és egyéniségünk,EZÉRT választottuk az Alfa Romeo márkát azt hiszem...
Akkor viselkedjünk már másképp,mint az átlag! Ne azzal lógjunk ki az autós társadalomból,hogy oltjuk és kúrogatjuk egymást!
Részemről ennyi a vélemény eme két témával kapcsolatosan.
Béke!
Kriszo2014-07-09 10:44:00 // 72642
Itt elhangzottak olyan mondatok ,hogy kevésbé károsítja a motort mint a benzin...Ja meg a Maserbe is azt kell rakni.:)))))
Erre már csak tényleg ezt tudom mondani :))
Erre már csak tényleg ezt tudom mondani :))
Mattyancs2014-07-09 10:18:42 // 72641
Persze, hogy lehet véleménye, de nem ez volt a kérdés.
Mattyancs2014-07-09 10:18:20 // 72640
Nem vagyok forradalmár, csak nem erre volt kiváncsi. Szó szerint választ nem kapott, ez pedig egy fórum, és Ő választ szeretett volna kérdésére. Mindenki csak a véleményét írta.
Kriszo2014-07-09 10:14:03 // 72639
De azért véleménye lehet mindenkinek valamiről anélkül , hogy te beleeggyezésedet kérje ugye:?)
Zotya 1642014-07-09 09:51:46 // 72638
:D ....én is imádlak, téged is ,mert Te is "király" vagy! :))))
tipoatti2014-07-09 09:45:58 // 72637
Csodálatos gondolatok/sorok Zotya bátyám, valahogy én is így gondolom.
tipoatti2014-07-09 09:44:01 // 72636
Te forradalmár. Férfi kerékpárod van-e?! :P :D
tipoatti2014-07-09 09:41:52 // 72635
oooh. Gyönyörű. Még mindig a Te autód a kedvencem. :)
gecsa2014-07-09 09:26:14 // 72634
addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér!
Zotya 1642014-07-09 08:55:30 // 72633
Pontosan........tedd ezt. A fórumokban ,topikokban mindíg lesznek negatív,pozitív hsz.-ek az adott témában,témákban ,hisz nem egyformán jár az agyunk. Ez a (gáz) téma is lerágott csontnak számít ( párszor). A véleményeket el kell fogadni és ha kellemetlenül jönnek le ,akkor is vélemény, egy személy véleménye , nem pedig fellengzés. Ha gáztosítani akarod a gépet ,vedd fel pl. : F.R. C. -vel a személyes kapcsolatot ,ő biztos tud, tényleges tapasztalatokat megosztani veled. (én ilyen ,vagy hasonló utat keresnék) Az,hogy a nagytöbbség nem tenne palackot a csomagtartóba......xard le , ha neked más a véleményed . :))
vologya[kendács mester]2014-07-09 08:39:54 // 72632
Ámen!
Mattyancs2014-07-09 08:09:44 // 72631
Szerintem is jó lehet gázzal, főleg, hogy te szerelteted be. Nekem is volt, nem is volt problémas csak a kicsi tartály miatt sűrűn jártam tankolni. Ez egy 3literes merci volt. Tedd amit gondolsz! Irasodban igazad van, ne eroltessenek véleményt rád, főleg, hogy nem ezt kerdezted. En a múltkor a nappali fényt kérdeztem ugyanilyen reakció volt ra. Itt egy királyság alakul már ki, vannak akik kilognak a sorból. És akkor mi van?! Tedd amit jónak látsz!
kalo166TB2014-07-08 20:19:16 // 72630
ma Brno-Moravski Krumlov-Jihlava, itt alvás, holnap Prága, aztán tipli haza