Fórum >> Találkozók, események >> AlfaCity 2025 - július 11-12.

dundun2009-01-12 06:02:38 // 26461
Ez is egy nézőpont! El is lehet fogadni4 DE! A fentebb leírt pontos dátumok szerint is valóban töbször volt kb 1 hónappal korábban Egom ezért most is lehetett volna!

Csak erre hivatkozni "régóta, előbb" volt ovis!! Örülni kéne hogy újra családias lett úgyis ezt kifogásolták itt sokan!

"Cuore sportivo. Kelgyó,kereszt" ezek nem Egomból jönnek 20 éves alfákon is van kígyó kereszt!!

Nekem az jött le hogy az Egomiak megsértődtek mert elviszik a nagy talit!

És csakazért is akkor ha kell külön oldalt csinálunk és megosszuk a közösséget.
Mennyivel egyszerübb lett volna betartani azt a két hetet betartani!?
Bea...2009-01-12 05:50:09 // 26460
Egyet értek, pedig én most költöztem Esztergomba és egy kicsit bosszantott, hogy pont most kerül el innen a nagy Találkozó, de ha egyszer nem fér el akkor ez van...
Xixo2009-01-12 05:30:36 // 26459
Elég szánalmas, ami itt folyik........ (de azért beleugatok én is)

Nekem Esztergom a NAGY Alfatalit jelentette. Ahol sokan vagyunk, ahol nagy a felhajtás, blablabla. Ez azért lehet mert csak 2006-tól járok. Eleinte biztos más volt a hangulata, de kinőtte magát, ami szerintem jó dolog! Akik meghittebb légkört szeretnének, azok megkapták idáig is, csak nem ott. Most itt a lehetőség, hogy Egom visszatérjen a gyökereihez és ismét egy kisebb létszámú tali legyen. És ezért szerintem kár haragudni az Amoréra mert elvitte onnan a "felhajtást", hisz azért ennek az oldalnak is volt némi köze ahhoz, hogy Egom az lett, ami lett az évek alatt. És klassz dolog az is, hogy lesz nekünk egy mégnagyobb felhajtás, Komáromban. Így remélhetőleg meglesz az a fajta hangulat is, amit az a rengeteg Alfa rajongó jelent egy helyen egy időben.

Sajnos most itt a két szervezőtábor elbeszélt egymás mellett. Remélhetőleg nem direkt, nem dacból és csak most az egyszer. Ez így jött ki, ez van...

(Az anyagi fejtegetésekről szóló hszeket meg végképp nem értem!?! Mi köze van itt bárkinek is ahhoz, hogy maradt-e a végén pár forint a szervezők zsebében??? És ha maradt, akkor mi van? Talán nem melóznak eleget mind az oldallal, mind a talival?? Amíg nekem 2500 forintba kerül egy ilyen élmény, addig szarok rá...)

Szóval próbáljuk egy picit pozitívabban felfogni ezt az egészet. Lesz egy klassz, családiasabb Esztergomi tali és lesz egy nagy hepaj, ahol kényelmesen elférünk, Komáromban!!! :))
Tackry2009-01-12 03:55:02 // 26458
Én nem értem, miért kell azon lovagolni, hogy mert Egom "már 8 éve akkor van". Épp te írtad be az elmúlt 8 év dátumjait:

2001.03.24
2002.03.30
2003.03.29
2004.03.27
2005.04.02
2006.04.01
2007.03.31
2008.04.12

Ez minimum háromnegyed hónapos szórás, akárhogy is nézem. Szóval ezzel az erővel Egomot lehetett volna márciusban tartani az idén is, mert végül is a 8 alkalomból 5-ször akkor volt. Csak úgy mellesleg.:)
Bckk2009-01-12 00:35:27 // 26457
Idézek: "Célunk, hogy a magyarországi alfások teljesítménye világrekord legyen, ami évekig megdönthetetlen lehet - hacsak mi nem döntjük meg újra.

Kérdek: és ehhez mi kell?

Fecsegek: ha világrekord kell, akkor ezt nem kellene kicsit másként véghezvinni? kevesebb konfliktus kialakitásával, vmint azt figyelembe venni, h nemcsak magyarországi alfások járnak a találkozoitokra??? Foleg a ALFACITY-be!!!
Mint elcsavargott csenevesz kiscserek most én, mint felvidéki szerencsétlen picit sértve érzem magam!!!
Hiran ( no saurus Rex ;) )2009-01-12 00:12:00 // 26456
Elolvastam mind2 véleményt,és figyeltem mi megy háttérben ,előtérben.

Esztergom hagyomány. Cuore sportivo. Kelgyó,kereszt-bazilika...már felszentelt dolog ez:)
MIndig jó volt, és mindig mindenkinek volt helye, remélem lesz is. Év nem múlhat el Esztergom nélkül.

Egy jó,biztos, szeretett dolgot nem adok fel egy bizonytalan guiness kísérletért,főleg,h enyhén szólva is diktatórikusan lett tálalva és messze sok a furcsaság és pluszmagyarázat. De ez nem érdekel.

Ha amore annyira a tagokért van,nem zárja le szakadár mód 1 napra az oldalt, ha értünk van minket megkérdez,mikor egy béna békás főképért szavazás folyt,akkor ezt most miért nem lehetett így?
Nyilvánvaló,h esztergomi találkozó ami évek óta zajlik nem négy ember követelése vagy kinyilatkoztatása alapján fog megszűnni..h is gondolhattak ilyet??
És legfőképpen,ha alfaszeretet van, számítanak a tagok és hagyománytisztelet is van ( kell egyen) ...akkor a tagok érdekében átteszik a monostorit talit későbbre.
Kompromisszum.
Tagok figyelembevétele.
Diktatúra mentesség.
Problémamegoldás.

Ennyi kell.

várom az esztergomi talit:)

szóltam uff.
Bckk2009-01-12 00:03:49 // 26455
milyen masik weblaporol irsz itt TOMMI?
Tom122009-01-11 23:46:53 // 26454
Közben tovább "olvasgattam" és kezdek "megvilágosodni". Látom, van egy kis konfliktus, de remélem, sikerül kultúráltan megoldani...
Tom122009-01-11 23:33:57 // 26453
Kicsit "tudatlannak" érzem magam, de sajnos így vasárnap este már csak "átfutottam" az utóbbi 15+ oldalt, mert a hét végén másra kellett "koncentrálnom", most meg már a hétfőre.:-) Valami olyasmi rémlik a h.sz.-okból, hogy Komárom vs. Esztergom... Most lesz Esztergomi tali is? Gondolom igen, miért is ne lenne, az időpont a gond? Már ki van tűzve? Amint láttam - a sejtéseim beigazolódtak és 2 csapat alakult ki Esztergom pártiak és akik "nem félnek az újtól", Komárom / Monostor pártiak. Azthittem, már elmarad a vita, de nem csalódtam.;-)
Szerintem ez olyan dolog, mintha a 63 literes benzintartályba 100 litert szeretnék tankolni. A bazilika parkolói tökéletesen "illettek" az Alfákhoz, de ennyi volt... Természetesen csak arra értem, hogy olyan nagyszabású rendezvény, mint az Alfacity, már kinőte az eredeti helyszínt és csak "púp lenne a város hátán". Kihagyni természetesen nem kéne és talán egy nyár eleji időpont szép időben egy családiasabb talirana ideális lenne. /Nekem Esztergom nyáron tetszik alegjobban :-)/ A többi már csak az egyes tagok "fanatizmusán" múlik, hogy mennyire bénítanák le a várost...:-) ...és "tiszteletbeli tagunk" is újra cikázhatna fa "Alfájával" a parkolóban.:-)
Na, mindegy ezt úgysem fogom itt megoldani, akkor, a lényeg, hogy voltam egy kis felderítésen a Monostori erődben, a képek:

"Innen" Komárom, "onnan" Győr, eltéveszthetetlen a bejárat:

...a "külső" parkoló /a főút mellett/:

...tovább a bejárat felé:
Az út, amint látszik "macskaköves", a minősége 1:1-ben az esztergomi "alsó parkoló" körüliével megegyezik.

az erődből kifelé:

A bejárat /ahol őrök is vannak, de, ha már ott voltam, "beszemtelenkedtem" pár fotó erejéig "csak nektek" ;-)/:

WC a bejáratnál /is/:
;-))

+ pékség és kávézó:

...és belül, amit nehéz lesz megtölteni az elkövetkezendő 20 - 25 évben :-):

...ahol a lovak, ágyúk, harckocsik, autók az évszázadok alatt úgy ledöngölték a talajt, hogy meg merem kockáztatni, hogy sok kátyu a XXI. századi utakon sokkal veszélyesebb a "leeresztett" futóművekre, mint ez. Egyébként én úgy láttam, hogy "sártengertől" sem kell tartani, mert homokos /mint az egész környéken/ a talaj, így a víz - ha esne is - gyorsan elszivárog a földbe, hála a Dunának:
Az erőd "ott, a fák között" található.

Ja, a gyerekekre esetleg ilyen
helyek lehetnek veszélyesek, de ezek mind az erődön kívül vannak.

A Duna most nem igazán bizalomgerjesztő, de áprilisban azért már bartátságosabb lesz:
A híd távolabb, vezet Szlovákiába /azelőtt egy város volt... ja, már most is :-)/

Az 1. híd:

A volt "vámház":

...a 2. híd, ez már a szlovák oldal:

...ahol folytatódik az erődrendszer a várral /kívülről, május 1.-től látogatható/

Belváros - részlet:

...és a bástyákkal, ahol számos vendéglő, szórakozóhely, galéria, stb. található:

...akik pedig a "vadregényes tályakat" kedvelik:
:-)

Remélem, akkor már legalább 25 fokkal melegebb lesz./most -6 volt/ ;-)

Egyelőre ennyi lenne, remélem, sok kérdésre adtam választ...
Tommi2009-01-11 23:29:48 // 26452
Tisztelt Alfa Amore Vezetőség!

Mivel megszólíttattam, ezért most ezen egyetlen alkalommal, mint az Esztergomi Találkozó egyik szervezője válaszolok azokra a pontokra amelyek engem / minket érintenek. Próbálok nem az elhangzottakra, hanem idézetekre hagyatkozni, aminek nyoma is van. Tehát:

Köztudott, hogy ezt a találkozót 2001 óta tartjuk, akkor az Index.hu oldal alfás fórumának tagjai – köztük én is – kezdtük el, hagyományteremtő szándékkal. Akkor senki nem gondolt bele, hogy évek múlva ekkorára fog nőni. Az Amore 2004-ben indult, épp az akkori esztergomi találkozó napján. AlfaCity pedig 2007-től van. Nyilvánvaló, hogy nem lehet a végtelenségig növelni a helyet és egy idő után többen már nem fogunk elférni. De úgy gondolom ez nem ok arra, hogy egy jól bejáratott és sikeres rendezvény megszüntetésre kerüljön.

1. „Az új helyszín tényével és dátumával akkor egyetértett…”

Pontosítsunk: tudomásul vettem. A kettő nem ugyanaz.

2. „egy szóval sem utalt arra, hogy ő továbbra is meg szeretné rendezni az esztergomi találkozót…”

Ehhez csupán annyit, hogy Ti, mint az utolsó 4 találkozó társszervezői tudjátok és tudhattátok, hogy a szervezés nem jan 1-én indul, hanem már jóval előtte. Én eszerint cselekedtem. A 2008-as találkozó végén sem mondtátok, hogy Nektek ez lesz az utolsó szervezésetek Esztergomban. Még a nyáron több Alfás rendezvény volt, ahol amikor elköszöntem a szervezőktől és mondtam hogy „Akkor ha máskor nem, jövőre Esztergomban találkozunk…” erre mindig, mindenhol azt a választ kaptam hogy ők úgy tudják hogy már nem lesz több… Amit én senkinek sem mondtam.
(Az illetők nevét nem írom ide, ti tudjátok ki vagy kik ők – ez nem a fórum témája)
Ez engem meglepett, azt hittem félreértettek vagy félrehallottak valamit. Ti nekem egy szóval nem szóltatok vagy mondtátok. Ennek ellenére jóhiszeműen folytattam a szervezőmunkát. Mindezek után decemberben valóban közöltétek személyesen hogy nem Esztergomban gondolkodtok. Ez tény. Abban lehet hogy hibáztam hogy szólnom kellett volna, elismerem, de ezen hiba szerintem nem nagyobb mint az, hogy Ti sem az első pillanatban szóltatok. Ha rákérdeztetek volna, akkor nem tagadom le. Nem kérdeztétek.

3. „Felhívnánk a figyelmet arra, hogy az esztergomi találkozó továbbra sincs felvállalva senki által…”

Való igaz, itt az Amore-n nincs. Ez is tény. A saját weboldal beta verziója már megy, nemsokára megy a full verzió, ott minden adat, tudnivaló… stb valamint a szervezők kiléte és elérhetősége is nyilvános lesz. Hogy miért nem írtam ide az Amore-ra? Idézek a Halesz által 2009 Január 8-án (!) nekem írt e-mailből:

„…Egy esetleges esztergomi tali szervezésébe nem kívánunk belefolyni, ha rendezni szeretnél, de pár megkötésünk van. Az esztergomi tali csak az AlfaCity után kerülhet megrendezésre, minimum két hét különbséggel, és amíg nem zajlott le az AC az Alfa Amore oldalán semmilyen ez irányú szervezkedést nem engedünk, sem a fórumban, sem az üzenő falakon”.

Kiindulva abból hogy az esztergomi találkozó mindig március utolsó vagy április első hétvégéjén volt, és a szervezést már rég a veletek való egyeztetés előtt elkezdtem, nem azt éreztem hogy én szervezek rá a ti találkozótokra, hanem azt hogy Ti a miénkre. De itt ebben a pontban nem is ez a lényeg. Azt Ti is tudjátok, hogy 2 hét alatt nem lehet ekkora találkozót megszervezni, így az általatok ajánlott lehetőség eleve nem alkalmas a szervezésre. Ebből kifolyólag mivel ebben a formában sem nem akartunk, sem nem tudtunk élni a „lehetőséggel”, így tiszteletben tartottam a megkötéseteket. Ezért sem írtam ide semmit.

4. „…tehát december közepe óta senki sem vette a fáradtságot, hogy az időpontról egyeztessen velünk, ezzel minket és a saját rendezvényüket is kellemetlen helyzetbe hozták az Alfa Amore tagsága előtt…”

Azért itt is pontosítsunk: azon a megbeszélésen ti sem egyeztettetek velem, hanem közöltétek a tényt. Ezt ne tekintsük egyeztetésnek. Értem én hogy egyeztetni kellett volna, de ez nem kölcsönös?

A korábbi években sok olyan hangot hallottunk (szerencsére nem tőletek négyőtöktől), hogy az esztergomi szervezők biztosan visszaélnek a pénzzel és a saját zsebükre dolgoznak. Itt nem osztom meg ezt és nem megyek bele, mert üzleti titok. De amennyiben valaki kíváncsi rá, egy titoktartási nyilatkozat aláírása után részletesebb információkat kaphat és láthatja, hogy mennyire lehet ezen meggazdagodni. Legalábbis a mi részünket, az Amore általi rész nem az én asztalom.

Tehát a lényeg: idén is lesz Esztergomban Alfa Romeo találkozó, a dátum pedig

2009. április 4.

Tommi
Marty2009-01-11 23:14:19 // 26451
600 autóval is lehet meghitt....:))))))))))
Liquid2009-01-11 23:06:09 // 26450
600 autóval hol akarsz meghittséget? :) arra valók a kisebb talik
Tommaso 1592009-01-11 23:01:33 // 26449
Én tolok egyet, és megyek aludni!

Döntsétek el mi lesz addig alszom egyet, valahova elmegyek majd:-)

Jóécccakát:-)))
Erhard 242 (Pure Energy)2009-01-11 23:00:13 // 26448
hát me mindig kukacoskodsz :DD
Marty2009-01-11 23:00:08 // 26447
Kólát a kukoricához???:)))))
GEORGE2009-01-11 22:59:23 // 26446
Ilyet tőled olvasni, velem kapcsolatban??

Elmentettem ám!! .-) :-DDD
Erhard 242 (Pure Energy)2009-01-11 22:56:08 // 26445
ritkán értünk egyet :DDD de most igen...
Ferko2009-01-11 22:55:07 // 26444
Hát Miklós, tudod a véleményem elmodom, hiszen ezt szabad. Feszkó van bennem, de biztos olvastad, hogy miért (2 tali egy hónapban sok pííz:-( ). Ha meg mások is feszkóznak, arról én nem tehetek.:-)
Balage2009-01-11 22:54:51 // 26443
Nekem egy sört, meg egy házi páleszt légyszi! ;-)
ystuc2009-01-11 22:54:12 // 26442
Hát, én kérek... :-)
EngineCoffeeTables2009-01-11 22:53:26 // 26441
Hozok Popcorn-t, kér valaki még?
:)))
GEORGE2009-01-11 22:51:20 // 26440
Ha valaki megkeres, hogy akar talit szervezni és ebben meg abban kérné a segitségem, akkor legközelebb egyből hívjalak fel?

Miért is kellett volna említenem ezt neked?

Kérdezted egyszer is mit tudok vagy mit nem?

Azt amit meg tudok az Egomi talikról és hátteréről azt nem írtam le, mert annyira nem az én dolgom....

Szerinted nem ment el a régi légkör a profit fele?
Mert sokunk szerint igen, és sokan hiányoljuk a régi meghitt talikat, amik még arról szóltak, hogy találkozzunk....
count M2009-01-11 22:47:11 // 26439
Naja, senki se akar sose semmi feszkót, az csak úgy lesz, magától. :)
Tommaso 1592009-01-11 22:43:39 // 26438
Köszi, erre vártam csak, és ha ezek után reméljük nem lesz találgatás sem...
Ferko2009-01-11 22:42:38 // 26437
Hát nekem kicsit bűzlik a dolog még mindig. Valaki igencsak rászervezett a másik talijára. De kihangsúlyoznám, hogy nem akarok vitát vagy forradalmat gerjeszteni.:-)
count M2009-01-11 22:39:34 // 26436
Pedig azt hittem, annyira képben vagy mindkét találkozóval meg a "valósággal" kapcsolatban...:P

No, hát akkor tudtad, igazán remek. De egyikőnknek sem említetted ezt, ugye? Csak hogy mindenki értse.
pb_2009-01-11 22:38:24 // 26435
Nincs mit! Néha érdemes oda is benézni, lehet érdekes dolgokat olvasni ott is.
GEORGE2009-01-11 22:32:45 // 26434
Ha már név szerint szólítasz, akkor annyit elárulhatok, hogy nem vagyok szervezője az esztergomi talinak.
Igen, valóban tudtam a találkozóról, de nem december óta, hanem már korábbról.......:-)
dundun2009-01-11 22:31:56 // 26433
Köszönöm mégegyszer a linket Nagyon hasznos volt!

Nekem megmagyarázott mindent!

Egyre szinpatikusabb nekem ez a Komárom.
Stee1462009-01-11 22:29:57 // 26432
Szeretném megköszönni mai vitapartnereimnek a részvételt. :) :)
Asszem a 26397-es hozzászólás engem igazol.

Pedig fingom nem volt róla, hogy a AA főmuftijai mit szerveznek... :) :)
dundun2009-01-11 22:25:00 // 26431
Köszönöm.
dundun2009-01-11 22:24:16 // 26430
Ne gondolkozz csak olvass pontosan azt írták egy szóval sem említette!

És nem azt irták hogy egy szóval sem említette ezért mi azt gondoltuk nem lessz!
Látsz olyan mondatot ami erre a gondolatra utal??
count M2009-01-11 22:23:59 // 26429
Szerintem ez a "ki hazudik" dolgot el se kezdjük, mert ez pont a hangulatkeltés kategória. Annyit mondtunk, hogy mi nem tudtunk arról hogy Tommi szervezne találkozót. Lehet hogy George tudta, de ő nem tagja sem a "vezetőségnek", nem az AlfaCityt szervező brigádnak. Na, ilyenkor mi van? :)
pb_2009-01-11 22:23:40 // 26428
Index fórum 199791 hsz.
Vikking 3112009-01-11 22:23:24 // 26427
Ajj, illúzióromboló a felnőttek világa... :DDDDD
GEORGE2009-01-11 22:22:35 // 26426
másold be légyszi!
dundun2009-01-11 22:20:42 // 26425
Belinkelnéd mire gondolsz? koszi.
feszti2009-01-11 22:20:10 // 26424
Dehogyisnem! Leírták hogy ők azt hitték azért mert AC9 Komáromban lesz nem lesz tali Egomban.

"Az új helyszín tényével és dátumával akkor egyetértett és egy szóval sem utalt arra, hogy ő továbbra is meg szeretné rendezni az esztergomi találkozót."

Akkor ez mi?
GEORGE2009-01-11 22:19:39 // 26423
Semmi gond, majd egysszer el meséljük mi a valóság :-)))))))))))) :-DDDDDD
Vikking 3112009-01-11 22:18:48 // 26422
Na én csak egy valamit nem értek:

Halesz ?!?!?! Hát ő nem írhatja, mert áprilisig kenyéren és vizen él az ANFF jóvoltából. Hátezmilyenmár.... :OOO

Vagy mostakkó nincs is megkötözve?!

Akkor félre lettünk tájékoztatva ám...

:)
Ferko2009-01-11 22:18:22 // 26421
Bázzeee, pipiért én ir teleírok egy egész oldalt!.-DDDDDD
tarrmate2009-01-11 22:17:10 // 26420
Köszönöm. Végre.
pb_2009-01-11 22:16:55 // 26419
"Felhívnánk a figyelmet arra, hogy az esztergomi találkozó továbbra sincs felvállalva senki által, tehát így mi nem tudunk mit kezdeni az információval. Lehet, hogy a dátum is helyesírási hiba áldozata... "
Ehhez a részhez annyit tennék hozzá, hogy az Index fórum, 1 kicsit mást olvastam ezzel kapcsolatban.
Ferko2009-01-11 22:16:16 // 26418
Tisztelt Alfaamore!

Köszi a választ először is!
Másodszor meg kell, hogy jegyezzem, hogy bizony valami nagyon bűzlik itt. Mert ugye George azt mondja, hogy 1000%-ra tudja, hogy az egomi időpont volt előbb, Ti meg azt, hogy a Komáromi. Sajnálom, hogy odáig fajulnak a dolgok, hogy azt kell gondoljam: valaki itt hazudik!:-((
dundun2009-01-11 22:16:00 // 26417
Senki nem mondta hogy be kellene fejezni a találkozót.
De ha egyetértett az Alfacity dátumával akkor bizony neki kell alkalmazkodnia!!!
MYSKHA2009-01-11 22:14:05 // 26416
Ez egy nagyon korrekt tájékoztató! Köszönjük!
feszti2009-01-11 22:13:09 // 26415
Hú ez az info már kellett a népnek!! Köszi! :))

Kiragadnék egy idézetet:
"Az esztergomi talákozó helyi főszervezőjével még december közepén tudattuk, hogy az idén az AlfaCity új helyszínre költözik. Az új helyszín tényével és dátumával akkor egyetértett és egy szóval sem utalt arra, hogy ő továbbra is meg szeretné rendezni az esztergomi találkozót."

Ha AlfaCity nem Esztergom akkor miért gondoltátok azt, hogy azért mert 2 évig AlfaCity volt és harmadszorra AlfaCity már Komárom lesz ezzel megszűnik a találkozó Esztergomban??
2001 óta van ott találkozó, minden évben. Amore 2004től van. Alfacity 2007től. Esztergom volt 2004 előtt is. Szal az nem Amore meg nem Alfacity akkor miért kellene befejezni ott a találkozót??

Ezt az egyet nem értem.
dundun2009-01-11 22:09:49 // 26414
Aki ezek után még értetlenkedik az magára vessen!

Korekt válasz volt mindenre!

Halesznak ezért külön pácolok újra grill pipi mellet:):)
ystuc2009-01-11 22:06:49 // 26413
Én mondjuk örülök ennek a hsz-nek, mármint ami hivatalos.
Bár szerintem úgyis marad pár értetlen, aki tovább viszi a vitát, vagy mit...
Whiteskull2009-01-11 22:06:31 // 26412
Azt hiszem ez kimerítő tájékoztatás volt. :)

Köszönöm! :)
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.

Jelentem a moderátornak