csocsi2008-12-31 17:11:41 // 4114
Megyek gyúrok is egyet :))
imi1562008-12-31 17:06:30 // 4113
GT Ɨ|ѯ2008-12-31 17:05:17 // 4112
ok:-)majd tolom mail-ben:-)
csocsi2008-12-31 16:38:23 // 4111
Tudod azért sárgabarack lekvárral jobban mutatna :DDDDDDDDDDDDDDDDDddd
boyci2008-12-31 13:01:14 // 4110
boyci2008-12-31 12:59:33 // 4109
boyci2008-12-31 10:21:55 // 4108
khmmm.....én is rögvest keverem a tésztáját csocsikám :)))
bocccsi :D
bocccsi :D
csocsi2008-12-31 10:20:23 // 4107
Legközelebb majd én is felidegesítelek hátha lesz nekem is palacsinta :))
GT Ɨ|ѯ2008-12-30 18:29:57 // 4106
csocsi2008-12-30 13:22:16 // 4105
Igen így már tökéletesen látszik :))
Edyboy2008-12-28 22:37:40 // 4103
Remélem nyersz :-))
csocsi2008-12-28 22:28:32 // 4102
Jövő héten veszek lottót :)))
Edyboy2008-12-28 22:26:54 // 4101
Így van :-)
Nekem is az egyik kedvencem,ezért is sütötték :-)
Nekem is az egyik kedvencem,ezért is sütötték :-)
Edyboy2008-12-28 22:26:02 // 4100
Én csak az evésben jeleskedtem :-)
Kedvesem sütötte :-)
Kedvesem sütötte :-)
Kazes☻2008-12-28 22:17:23 // 4099
A 3. kókuszos piskótakocka? Mert az az egyik kedvencem! :)))
Kazes☻2008-12-28 22:16:06 // 4098
Mert a belsejében van! :)))
csocsi2008-12-28 22:15:04 // 4097
Ezeket te csináltad? :))
Edyboy2008-12-28 22:13:16 // 4096
csocsi2008-12-28 20:05:21 // 4095
A szalonna meg volt, de a szilva nem tünt fel :))
Kazes☻2008-12-27 23:31:35 // 4094
Ok! :)
Az lemaradt, hogy baconba tekerve, aszalt szilvával. Mmmmmm, de fínom volt. :)))
Az lemaradt, hogy baconba tekerve, aszalt szilvával. Mmmmmm, de fínom volt. :)))
csocsi2008-12-27 23:06:54 // 4093
Engem rádumáltál :))
Kazes☻2008-12-27 23:05:46 // 4092
GT Ɨ|ѯ2008-12-23 19:36:42 // 4091
uhhh....:-))
ez MANNA!:-))
ez MANNA!:-))
csocsi2008-12-23 05:37:48 // 4090
Erre nem találok szavakat :)))
Xixo2008-12-23 03:51:16 // 4089
Tudom, tudom... :))
Azt is megengedtem, hogy csak két féle kaja legyen karácsonykor 5 féle desszerttel!! :)))))
Azt is megengedtem, hogy csak két féle kaja legyen karácsonykor 5 féle desszerttel!! :)))))
csocsi2008-12-22 19:41:15 // 4088
Közeleg a karácsony :))
Taxi33™2008-12-22 18:10:33 // 4087
csocsi2008-12-21 19:06:57 // 4085
Azt elhiszem, de én dolgoztam.
Edyboy2008-12-21 18:13:03 // 4084
Bon appetito .-)
Én má ezek után nem vagyok éhes.
Én má ezek után nem vagyok éhes.
csocsi2008-12-21 17:56:52 // 4083
Na megyek haza aztán harapok párszáz falatot úgy érzem, egészen megéheztem :)))
Edyboy2008-12-21 17:52:36 // 4082
Így van :-)
Csirkemell van belecsomagolva :-))
Csirkemell van belecsomagolva :-))
csocsi2008-12-21 17:38:40 // 4081
A 2. képen azok szalonnacsíkok a tetején?
Edyboy2008-12-21 17:35:25 // 4080
boyci2008-12-20 18:39:01 // 4079
Xixo2008-12-20 02:52:15 // 4077
Köszi, ezt is tolmácsolom az illetékesnek és majd ő választ! :))
Mindig mondom neki, hogy a konyhában 100%osan szabad kezet kap!!! :)))))
(szeret is érte)
Mindig mondom neki, hogy a konyhában 100%osan szabad kezet kap!!! :)))))
(szeret is érte)
csocsi2008-12-19 22:30:10 // 4076
Ha még érdekel :))
Mézes
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg méz, 25 dkg cukor, 3 egész tojás, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál fahéj
A száraz anyagokat összekeverjük, majd egy mélyedést csinálunk, és ebbe ütjük bele a tojásokat és a mézet adjuk hozzá. Hűtőben pihentetjük egy éjszakát, és másnap sütjük. Ez a tészta nyersen akár 1 hónapig is eláll.
Fél cm-es vastagságúra sodorjuk, különböző formákkal kiszaggatjuk. 175 °C-on sütjük kb. 10 perc alatt kész. Még forrón azonnal megkenjük nyers tojással, tartósítja. Kihűlés után rögtön dobozba tesszük.
Mézes
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg méz, 25 dkg cukor, 3 egész tojás, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál fahéj
A száraz anyagokat összekeverjük, majd egy mélyedést csinálunk, és ebbe ütjük bele a tojásokat és a mézet adjuk hozzá. Hűtőben pihentetjük egy éjszakát, és másnap sütjük. Ez a tészta nyersen akár 1 hónapig is eláll.
Fél cm-es vastagságúra sodorjuk, különböző formákkal kiszaggatjuk. 175 °C-on sütjük kb. 10 perc alatt kész. Még forrón azonnal megkenjük nyers tojással, tartósítja. Kihűlés után rögtön dobozba tesszük.
boyci2008-12-19 13:54:52 // 4075
nem, ezt csak és kizárólag neked....MÁSOLTAM ide :)))
(de lehet h idén újítok és gyermekemmel elbohóckodunk a dolgon, aztán meglátjuk mi "sül" ki belőle :)))
(de lehet h idén újítok és gyermekemmel elbohóckodunk a dolgon, aztán meglátjuk mi "sül" ki belőle :)))
csocsi2008-12-19 11:00:24 // 4074
Akkor mostanában lehet repetázni bőségesen :))
Xixo2008-12-19 04:30:10 // 4073
Köszi-köszi!!
Csak az egyes szám második személy helyett egyes szám harmadik személyt kellett volna használnod. Ugyanis én vagyok olyan rendes, hogy a konyhába max kávéért megyek be!! :)))))))))))))))
Te próbáltad már ezt a receptet?
Csak az egyes szám második személy helyett egyes szám harmadik személyt kellett volna használnod. Ugyanis én vagyok olyan rendes, hogy a konyhába max kávéért megyek be!! :)))))))))))))))
Te próbáltad már ezt a receptet?
boyci2008-12-18 08:27:29 // 4072
A plusz szépség benne h recept nélkül kapható..... :)))
Rumi2008-12-18 08:25:16 // 4071
Ferihegy egyen lehet ekkora korsobol csapolt hoegartent inni, minden repules elott elkortyolok egyet. ha kesik a gep neha kenytelen vagyok repetazni :)
boyci2008-12-18 08:21:26 // 4070
1 kg liszt
0, 3 kg porcukor
0, 25 - 0,3 kg méz (folyékony legyen! Ha ikrás, tedd pár percre mikróba vagy tedd fel egy fazékban a tűzehelyre néhány percig, amíg elolvad. Fontos, hogy a tésztába gyúráskor már hideg legyen!)
0, 2 kg olvasztott margarin
2 tojás
1 evőkanál szódabikarbóna
fűszerek (fahéj, szegfűszeg, de lehet vásárolni mézeskalács-fűszerkeveréket is)
És némi eszköz: nyújtofa, kiszúró, zsírpapír vagy nejlonzacskó
Mindezt (az eszközök kivételével:-)) gyúrd össze, és jól dolgozd el, majd hagyd pihenni pár órát (akár egy egész éjszakát), hogy a tészta szerkezete szépen kialakulhasson. Nyútsd ki 3-5 mm vastagra, majd különféle formájú kiszúrókkal szúrjál ki alakzatokat. Ezeket helyezd egy zsírozott, lisztezett tepsibe, aztán irány vele a sütő. 180-200 fokon süsd addig, amíg szép aranyabarnák lesznek. Még melegen csúsztasd le a mézeskalácsokat az asztalra, és ott hagyd kihűlni. A maradék tésztákat mindig gyúrd össze, amíg el nem fogy az egész. Ha az összes tészta kisült, már csak fel kell díszíteni. Ha azt szeretnéd, hogy szép fényes legyen, kend le tojássárgával, és hagyd rajta megszáradni.
A díszítéshez egy tojásfehérjéhez 15-20 dekagramm porcukor szükséges. Fontos, hogy a porcukrot minél apróbb lyukú szitán szitáld át. Neked egyszerre egy tojásfehérje elég is lesz. Ezt verd föl habbá, majd apránként adagolva add hozzá a porcukrot. Ha a fele cukrot már beletetted, kezd el figyelni az állagát, mert a tojásfehérje nagyságától függően hol több, hol kevesebb porcukor kell bele. Akkor jó, ha szép lassan folyik le a habverőről. Most jön az a rész, amiért szerintem az egész eddigit végigcsináltad:
Az ábrán látható módon tekerj egy zacskót zsírpapírból (régen ilyenbe adtaák a sültgesztenényét :-)). Ha van vékony, kb. 1mm-es lyukú idomcsöved, akkor vágd ki a papírzacskó végét egy centire a csúcsától, majd helyzd bele az idomcsövet. Ennek hiányában pedig ne ess kétségbe, mert szegény ember vízzel főz (és az is lehet ugyanolyan finom). Az elkészült zacskóba tedd bele a mázat, és a csücskére vágj egy kb. 1 mm-es lyukat. Ha nem sikerült szép hegyes zacskót tekerned, és nincs kedved kísérletezni, a mázat tedd egy nejlonzacskóba, és az egyik sarkára vágj egy lyukat.
A mázzal teli zacskót kezd el vezetni a mézeskalácsfigurák felett 1-2 cm magasan, enyhe nyomást kifejtve a zacskóra így a máz szép egyenletesen, folyamatosan folyik majd a mézeskalácsra. Az első darabok között lesz olyan ami nem sikerül annyira szépre, de nem kell kétségbeesni, azokat meg lehet enni. De ha semmiképpen nem szeretnéd, hogy sokat kelljen enned, mielőtt a mézeskalácsokat kezdenéd díszíteni, gyakorolj egy kicsit. Fogj egy zsírpapírt, helyezd rá akiszúrókat, és rajzold körbe őket ceruzával. Ezután képzeld azt, hogy azok a mézeskalácsok. Így kedvedre kísérletezhetsz, és amíg a kinyomott máz még nem kezd el száradni, addig egy késsel összekaparva vissza tudod helyzni a többihez, ez sem megy pocsékba. Fontos, hogy ha már elkezdett száradni, ne szedd össze, mert a kis száraz darabok eltömik a lyukat. Végül itt egy kép néhány idomcsőről, egy pedig néhány díszítőmintáról. Te ne ilyen bonyolulttal kezdj! Jó szórakozást!
0, 3 kg porcukor
0, 25 - 0,3 kg méz (folyékony legyen! Ha ikrás, tedd pár percre mikróba vagy tedd fel egy fazékban a tűzehelyre néhány percig, amíg elolvad. Fontos, hogy a tésztába gyúráskor már hideg legyen!)
0, 2 kg olvasztott margarin
2 tojás
1 evőkanál szódabikarbóna
fűszerek (fahéj, szegfűszeg, de lehet vásárolni mézeskalács-fűszerkeveréket is)
És némi eszköz: nyújtofa, kiszúró, zsírpapír vagy nejlonzacskó
Mindezt (az eszközök kivételével:-)) gyúrd össze, és jól dolgozd el, majd hagyd pihenni pár órát (akár egy egész éjszakát), hogy a tészta szerkezete szépen kialakulhasson. Nyútsd ki 3-5 mm vastagra, majd különféle formájú kiszúrókkal szúrjál ki alakzatokat. Ezeket helyezd egy zsírozott, lisztezett tepsibe, aztán irány vele a sütő. 180-200 fokon süsd addig, amíg szép aranyabarnák lesznek. Még melegen csúsztasd le a mézeskalácsokat az asztalra, és ott hagyd kihűlni. A maradék tésztákat mindig gyúrd össze, amíg el nem fogy az egész. Ha az összes tészta kisült, már csak fel kell díszíteni. Ha azt szeretnéd, hogy szép fényes legyen, kend le tojássárgával, és hagyd rajta megszáradni.
A díszítéshez egy tojásfehérjéhez 15-20 dekagramm porcukor szükséges. Fontos, hogy a porcukrot minél apróbb lyukú szitán szitáld át. Neked egyszerre egy tojásfehérje elég is lesz. Ezt verd föl habbá, majd apránként adagolva add hozzá a porcukrot. Ha a fele cukrot már beletetted, kezd el figyelni az állagát, mert a tojásfehérje nagyságától függően hol több, hol kevesebb porcukor kell bele. Akkor jó, ha szép lassan folyik le a habverőről. Most jön az a rész, amiért szerintem az egész eddigit végigcsináltad:
Az ábrán látható módon tekerj egy zacskót zsírpapírból (régen ilyenbe adtaák a sültgesztenényét :-)). Ha van vékony, kb. 1mm-es lyukú idomcsöved, akkor vágd ki a papírzacskó végét egy centire a csúcsától, majd helyzd bele az idomcsövet. Ennek hiányában pedig ne ess kétségbe, mert szegény ember vízzel főz (és az is lehet ugyanolyan finom). Az elkészült zacskóba tedd bele a mázat, és a csücskére vágj egy kb. 1 mm-es lyukat. Ha nem sikerült szép hegyes zacskót tekerned, és nincs kedved kísérletezni, a mázat tedd egy nejlonzacskóba, és az egyik sarkára vágj egy lyukat.
A mázzal teli zacskót kezd el vezetni a mézeskalácsfigurák felett 1-2 cm magasan, enyhe nyomást kifejtve a zacskóra így a máz szép egyenletesen, folyamatosan folyik majd a mézeskalácsra. Az első darabok között lesz olyan ami nem sikerül annyira szépre, de nem kell kétségbeesni, azokat meg lehet enni. De ha semmiképpen nem szeretnéd, hogy sokat kelljen enned, mielőtt a mézeskalácsokat kezdenéd díszíteni, gyakorolj egy kicsit. Fogj egy zsírpapírt, helyezd rá akiszúrókat, és rajzold körbe őket ceruzával. Ezután képzeld azt, hogy azok a mézeskalácsok. Így kedvedre kísérletezhetsz, és amíg a kinyomott máz még nem kezd el száradni, addig egy késsel összekaparva vissza tudod helyzni a többihez, ez sem megy pocsékba. Fontos, hogy ha már elkezdett száradni, ne szedd össze, mert a kis száraz darabok eltömik a lyukat. Végül itt egy kép néhány idomcsőről, egy pedig néhány díszítőmintáról. Te ne ilyen bonyolulttal kezdj! Jó szórakozást!
boyci2008-12-18 08:17:46 // 4069
Xixo2008-12-18 03:55:36 // 4067
Sziasztok!
Nincs valakinek véletlenül nagymamis mézeskalács receptje???
Karira mézeskalácsot akarok!!! :))
Nincs valakinek véletlenül nagymamis mézeskalács receptje???
Karira mézeskalácsot akarok!!! :))
Robert-jtd2008-12-17 18:44:06 // 4066
Akkor elvagy látva rendesen barátom!:)))
Robert-jtd2008-12-17 18:42:50 // 4065
Na ja!:)-Ő igen mert ért hozzá!:)
De mikor én próbálkoztam úgy kellett az alapanyagot kivakarni a tepsiből(majdnem kikellet dobni tepsistől) !:))))))
De mikor én próbálkoztam úgy kellett az alapanyagot kivakarni a tepsiből(majdnem kikellet dobni tepsistől) !:))))))
Online tag
2
Vendég2
538
Fórum
Friss topicok
- Giulia
- Együnk-igyunk, amíg teh...
- 159
- Alfa reklám
- 4C
- Alfa történelem, híres ...
- Filmek
- Zenebutik
- Spider
- Adok-veszek
Tagok
Új tagjaink
- UTPcableman
- rajkailaszlo
- Tamas.F.Lamas
- Filip05
- Milán147
- copernico
- PolgárViki
- Bimbi10
- grimedth
- Frankie145QV