A kacsa ehetőnek látszik :)))
A busát szerintem sütve jobb enni vagy olajoshalnak megcsinálni.
csocsi2011-10-26 14:17:04 // 8989
csocsi2011-10-26 14:16:13 // 8988
GTPeti2011-10-23 22:11:46 // 8987
Zsifi2011-10-23 20:24:58 // 8986
Ennek az ízével nem volt gond(sós,borsos,fokhagymás joghurtban pácoltam)aztán citromos olajon sütöttem, de a szálkák miatt nem jött be.Maradunk a friss tengeri halaknál.:))
Persze a halászlé az marad a "mi" halunkból.:))G
Persze a halászlé az marad a "mi" halunkból.:))G
imi1562011-10-23 20:13:42 // 8985
A kacsa és a madártej jöhetne ipari mennyiségben:-))))!
Viszont a hallal voltak mostanában problémáim.Többször is próbáltunk ízletes halat készíteni itthon,de vhogy sosem sikerült:-((!
Vagy zsíros volt a hal,vagy szétesett az egész,vagy teli volt szálkával.........:S.
Úgyhogy marad a halrudacska,vagy a hekk a Balcsin és a karácsonyi halászlé:-O!
Viszont a hallal voltak mostanában problémáim.Többször is próbáltunk ízletes halat készíteni itthon,de vhogy sosem sikerült:-((!
Vagy zsíros volt a hal,vagy szétesett az egész,vagy teli volt szálkával.........:S.
Úgyhogy marad a halrudacska,vagy a hekk a Balcsin és a karácsonyi halászlé:-O!
Zsifi2011-10-23 20:12:20 // 8984
Örülök, hogy megmutathattam Györgyusznak és ízlett nektek is.:))G
Inter156 (il mascalzone)2011-10-23 20:06:33 // 8983
Ettem már hagyma levest valamikor,de ennek a közelében sem érhet.:-)))
Zsifi2011-10-23 20:00:47 // 8982
Ennek igazán örülök!Nálunk mindig az "ünnepi" menü része.:)))G
Inter156 (il mascalzone)2011-10-23 19:43:31 // 8980
Gizusom! ,Szombaton a te hagymalevesedet ettük Györgyuszéknál...nagyon jó volt. Nekem külön csinált ,habarás nélkül:))
Qtya752011-10-23 19:28:16 // 8979
Ez a kacsasült mindent visz!!:-)))
Inter156 (il mascalzone)2011-10-23 19:27:08 // 8978
Miért? Pedig tényleg fantasztikusnak tűnik:)))
Zsifi2011-10-23 19:25:03 // 8977
Nem volt rossz, de nem lesz a kedvencek között.:)))G
Inter156 (il mascalzone)2011-10-23 17:19:05 // 8976
Ez igen!
Mintha étteremben lennénk:))))))
Az a busa fantasztikusnak tűnik:)
Mintha étteremben lennénk:))))))
Az a busa fantasztikusnak tűnik:)
Inter156 (il mascalzone)2011-10-23 17:17:01 // 8975
Jól lefojtottuk ....még a fahéj sem zavart:-)
Fantasztikus volt a kaja:)
Fantasztikus volt a kaja:)
Zsifi2011-10-23 16:21:06 // 8974
csocsi2011-10-23 15:57:00 // 8973
Zsifi2011-10-22 14:50:08 // 8972
aatis2011-10-22 13:09:49 // 8971
Föckös2011-10-21 09:04:36 // 8970
Zsíííír! Nekem még mindig van a töltött káposztából! ;-)
Whiteskull2011-10-21 09:01:22 // 8969
És ráadásul milyen finom volt! :))))
A sülthúsos zsírral egyetemben! :)))
A sülthúsos zsírral egyetemben! :)))
Kócosw2011-10-20 21:40:55 // 8968
ez kevesbe komplikält... :)
csirke räültet ,sütöbe vele es kesz... :)
csirke räültet ,sütöbe vele es kesz... :)
Zsifi2011-10-20 21:29:21 // 8967
Nekem van forgónyársam, de legközelebb kipróbálom így is.Én is szoktam sörrel locsolni husit(a hétvégi "traktában" a bőrös sült husi az én művem és azt is sörrel locsoltam):))G
Kócosw2011-10-20 21:15:04 // 8966
kollegäkkal csinaltuk... a sör felbont es miközben pärolog el beveszi a csirek az izet...magyrul sörben pärolt csirek :)
ez az egesz lenyege...
ez az egesz lenyege...
Zsifi2011-10-20 21:11:58 // 8965
Ez a forgónyársat helyettesíti?Te kreáltad?:))G
Kócosw2011-10-20 20:40:36 // 8964
aatis2011-10-18 23:43:14 // 8963
Van amikor egyből, van amikor nem. De ha kicsit átmelegíted, jobban tudod tekerni. Viszont mi is közben jöttünk rá, hogy nem kell belepakolni az egész hűtőt egybe. :D Inkább csinálni kell többet, hogy fel tudd normálisan tekerni.
Másik opció, hogy nagyobb serpenyőben sütöd. :)
Másik opció, hogy nagyobb serpenyőben sütöd. :)
Zsifi2011-10-18 21:40:40 // 8962
Már csináltam kétszer, ugyanez a recept is, de elég kicsi lett(palacsinta méretű) és nem nagyon lehetett "feltekerni".Sütés után Ti azonnal tekeritek?G
aatis2011-10-18 21:28:54 // 8961
Persze. :)
Sokkal olcsóbb mint a bolt, és legalább nincs tele tartósítószerrel. Ha jól számolgattunk, kb. 50 Ft-ba van az a mennyiség (6-8 db), ami a boltban 600-800 Ft. Szóval szerintem megéri azt a kb. 20-30 percet, míg megcsinálod.
A recept:
Hozzávalók:
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- kb. 1,5 dl langyos víz
Elkészítés:
A kétféle lisztet összeszitálom, majd a vizet apránként hozzáadva, kemény tésztát állítok össze belőle. 3-4 percig gyúrom, míg szép sima, fényes felületű lesz.
Rudat sodrok belőle, majd annyi darabba vágom, ahány tortillát szeretnék.
Gombócot készítek belőlük, majd egyesével nagyon vékonyra nyújtom. Annyira, hogy az alatt lévő nyújtódeszka mintája átlátszódjon!
Felforrósítok egy teflon serpenyőt és a tésztát egyenként kisütöm. Pár pillanat elég neki oldalanként, amint a széle kissé felpöndörödik, máris megfordítom.
Ennyi. Nem bonyolult. A legjobb persze, hogy mindenféle cuccost bele lehet tenni, ami esetleg kimaradva áll a hűtőben. :D
Jó sütögetést! ;)
ui.: Majd dobjál fel pár képet, hogy hogy sikerült.
Sokkal olcsóbb mint a bolt, és legalább nincs tele tartósítószerrel. Ha jól számolgattunk, kb. 50 Ft-ba van az a mennyiség (6-8 db), ami a boltban 600-800 Ft. Szóval szerintem megéri azt a kb. 20-30 percet, míg megcsinálod.
A recept:
Hozzávalók:
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- kb. 1,5 dl langyos víz
Elkészítés:
A kétféle lisztet összeszitálom, majd a vizet apránként hozzáadva, kemény tésztát állítok össze belőle. 3-4 percig gyúrom, míg szép sima, fényes felületű lesz.
Rudat sodrok belőle, majd annyi darabba vágom, ahány tortillát szeretnék.
Gombócot készítek belőlük, majd egyesével nagyon vékonyra nyújtom. Annyira, hogy az alatt lévő nyújtódeszka mintája átlátszódjon!
Felforrósítok egy teflon serpenyőt és a tésztát egyenként kisütöm. Pár pillanat elég neki oldalanként, amint a széle kissé felpöndörödik, máris megfordítom.
Ennyi. Nem bonyolult. A legjobb persze, hogy mindenféle cuccost bele lehet tenni, ami esetleg kimaradva áll a hűtőben. :D
Jó sütögetést! ;)
ui.: Majd dobjál fel pár képet, hogy hogy sikerült.
Zsifi2011-10-17 20:04:29 // 8960
Felezzük!:)))G
Inter156 (il mascalzone)2011-10-17 19:28:28 // 8959
Jááj..kár lett volna elrontani:)))))
...és mi lesz a többi 51 héttel?? :-DDD
...és mi lesz a többi 51 héttel?? :-DDD
Zsifi2011-10-17 19:01:49 // 8958
A tortillát is Ti sütöttétek?
aatis2011-10-17 18:56:26 // 8957
Zsifi2011-10-17 18:49:59 // 8956
Köszi!!:))Hátha még tejföllel etted volna!:)))
A "hetit" megbeszéljük!:)))G
A "hetit" megbeszéljük!:)))G
Inter156 (il mascalzone)2011-10-17 18:31:25 // 8955
Gizus! Nagyon finom volt a káposzta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Minden héten tudnék enni belőle! Lenne erre megoldás? :-D
Minden héten tudnék enni belőle! Lenne erre megoldás? :-D
Zsifi2011-10-17 18:22:31 // 8953
Amit Edy felrakott az kb a negyede annak amit összedobtunk a hétvégére, hogy ne éhezzen a csapat!:))))G
Kócosw2011-10-17 17:15:24 // 8952
jah szoval szövetkeztetek ... igy nem fair :DDD
Zsifi2011-10-17 17:11:22 // 8951
Kócosw2011-10-17 16:30:30 // 8950
igen tudom..megvärjätok mig vmit aprosägot prezentälok..utäna porig aläztok :DDD
Edyboy2011-10-16 22:25:17 // 8949
Bocs,de ezt nem hagyhattam ki :))
Kócosw2011-10-16 22:09:59 // 8948
noh märcsak Zsifi hianyzik a hetvegi menüvel es mehetek inni egyket liter vizet hogy potoljam az elcsorgatott nyälat :))
Edyboy2011-10-16 21:33:30 // 8947
Kócosw2011-10-16 17:59:05 // 8946
Inter156 (il mascalzone)2011-10-06 19:35:20 // 8945
Mai ebéd: Tonhalsaláta juhtúrós pogácsával. Én sem értem de így sikerült! :))))) Egyébként nem rossz.
Inter156 (il mascalzone)2011-10-05 21:12:12 // 8944
Remek boraim vannak!
Csak mond milyet szeretnél:-)))
Édeset,félig édeset ,vagy nem édeset......... :-D
Csak mond milyet szeretnél:-)))
Édeset,félig édeset ,vagy nem édeset......... :-D
csocsi2011-10-05 14:57:57 // 8943
Inkább bort :))
Inter156 (il mascalzone)2011-10-03 20:46:17 // 8942
Azt is szeressssük! :-)
Vigyek hozzá savanyúságot? :-D
Vigyek hozzá savanyúságot? :-D
Zsifi2011-10-03 20:40:20 // 8941
Töltött káposztát.:))G
Inter156 (il mascalzone)2011-10-03 20:37:19 // 8940
Hmm...az a csirke és gomba pöri!!!
Ilyet eszünk a jövőhétvégén is? :-))))))
Ilyet eszünk a jövőhétvégén is? :-))))))