Nekem van forgónyársam, de legközelebb kipróbálom így is.Én is szoktam sörrel locsolni husit(a hétvégi "traktában" a bőrös sült husi az én művem és azt is sörrel locsoltam):))G
Van amikor egyből, van amikor nem. De ha kicsit átmelegíted, jobban tudod tekerni. Viszont mi is közben jöttünk rá, hogy nem kell belepakolni az egész hűtőt egybe. :D Inkább csinálni kell többet, hogy fel tudd normálisan tekerni.
Másik opció, hogy nagyobb serpenyőben sütöd. :)
Már csináltam kétszer, ugyanez a recept is, de elég kicsi lett(palacsinta méretű) és nem nagyon lehetett "feltekerni".Sütés után Ti azonnal tekeritek?G
Persze. :)
Sokkal olcsóbb mint a bolt, és legalább nincs tele tartósítószerrel. Ha jól számolgattunk, kb. 50 Ft-ba van az a mennyiség (6-8 db), ami a boltban 600-800 Ft. Szóval szerintem megéri azt a kb. 20-30 percet, míg megcsinálod.
A recept: Hozzávalók:
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- kb. 1,5 dl langyos víz
Elkészítés:
A kétféle lisztet összeszitálom, majd a vizet apránként hozzáadva, kemény tésztát állítok össze belőle. 3-4 percig gyúrom, míg szép sima, fényes felületű lesz.
Rudat sodrok belőle, majd annyi darabba vágom, ahány tortillát szeretnék.
Gombócot készítek belőlük, majd egyesével nagyon vékonyra nyújtom. Annyira, hogy az alatt lévő nyújtódeszka mintája átlátszódjon!
Felforrósítok egy teflon serpenyőt és a tésztát egyenként kisütöm. Pár pillanat elég neki oldalanként, amint a széle kissé felpöndörödik, máris megfordítom.
Ennyi. Nem bonyolult. A legjobb persze, hogy mindenféle cuccost bele lehet tenni, ami esetleg kimaradva áll a hűtőben. :D
Jó sütögetést! ;)
ui.: Majd dobjál fel pár képet, hogy hogy sikerült.
Mai ebédünk: előétel(sushi,brokkoli krémleves) fűszeres tofu barna rizzsel tarja levelestésztában,baconba göngy.őszibarack tejberizs habcsókkal és friss eperdzsemmel egs!!