Fórum >> Egyebek >> Együnk-igyunk, amíg tehetjük!

Whiteskull2009-07-31 22:44:54 // 5370
Majd egyszer csocsi barátommal elmondjuk erről a véleményünket. :DDDDD
Edyboy2009-07-31 22:43:53 // 5369
Pedig maradt a cukkiniből :))
Edyboy2009-07-31 22:43:05 // 5368
Tudom,tudom de kell a változatosság :))
Egyébként erre is jól esik a fröccs :))
Inter156 (il mascalzone)2009-07-31 22:42:48 // 5367
Amodó vagy..befért volna még egy pár csirke oda??? Két személyre most oké volt így is:))))) Aztán meg nyakon vertük egy kis világ hírü sörrel:)))
Kazes☻2009-07-31 22:34:25 // 5366
Hmmm...., nálunk is terem, szeretjük! :)))
Whiteskull2009-07-31 22:31:15 // 5365
Egész jól néz ki! :)))

Csak azt a sok krumplit kellett volna jobban kitakarni csirkével. :)))))))))))))))
csocsi2009-07-31 22:30:23 // 5364
Nálad inkább ülnék sorba egy adagért :))
Inter156 (il mascalzone)2009-07-31 22:29:46 // 5363
Mi csak egy ilyen kis sajtal nyakon vert sült csirkét eszegettünk:)))
Inter156 (il mascalzone)2009-07-31 22:26:35 // 5362
Ez igen!A folyamatot végig mutatva...persze hogy mindenki éhes lett:)))
Whiteskull2009-07-31 22:25:36 // 5361
Edykém! Ebben nincs semmi hús! :)))))

Nem ehhez szoktunk! :)))))))
csocsi2009-07-31 22:24:37 // 5360
Az embléma még csak-csak elmegy :))
TDI752009-07-31 22:06:40 // 5359
Nyam nyam jól néz ki.
Edyboy2009-07-31 21:58:56 // 5358
Az jó,ha megterem :))
Én kaptam :))
Angyal Rita2009-07-31 21:53:42 // 5357
Szia!

Ügyi vagy, nagyon jól néz ki! Nálunk is nagy févörit a rántott cukkíni!
(Termett sok itthon, szomszédoknak is adtunk ajándékba a termésből. )
Edyboy2009-07-31 21:49:20 // 5356
Ezt bírtam összehozni ma :)
Angyal Rita2009-07-31 16:52:26 // 5355
Jaj, és köszönte a dícséretet.
Angyal Rita2009-07-31 16:50:26 // 5354
Szia Marty! A dícséretet átadtam a készítőnek, Norbinak, üdvözöl benneteket. Langalló recepttel tartozom, így készült a kajcsi:


Tejfölös langalló
Hozzávalók:
1 kg liszt (lehet vegyesen 1/3- 2/3 arányban rozs és búzaliszt)
5 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor
2 teáskanál só
1-2 evőkanál olaj
kb. 8 dl víz
kéz szem közepes nagyságú főtt krumpli


• A tészta tetejére ízlés szerint:
• tejföl
• fokhagyma
• szalonna
• vöröshagyma
• sajt
• stb.
Elkészítés: A hozzávalókat - mint más kelt tésztákat - közepesen kemény tésztává dagasztjuk, kb. 1 órán át kelesztjük (min. duplájára). Mikor megkelt, megfelezzük a tésztát, és a cipókat tepsi nagyságúra nyújtjuk. Kivajazott tepsibe tesszük, a tészta tetejét megkenjük fokhagymás tejföllel, tehetünk rá apróra vágott szalonnát, hagymát vagy csak reszelt sajtot, mindenhogyan nagyon finom és laktató. A feltéttel együtt még kb. 20 percet pihentetjük szobahőmérsékleten, majd 175 fokon kemencében/ légkeveréses sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:
Én kenyérsütőben szoktam ledagasztani. Ez a mennyiség 2 nagy tepsire való. A tésztába szoktam tenni 2 szem áttört főtt krumplit vagy maradék krumlipürét, ha le volt fagyasztva, az sem baj. A maradékot én kis adagokban ehhez le szoktam fagyasztani. A családom és a barátaink is nagyon szeretik. Önálló vacsoraként is kiváló.
Marty2009-07-31 13:26:15 // 5353
húúúúúúú de jó kis kemence, már csak a kisbence hiányzik:)))
Angyal Rita2009-07-31 13:22:07 // 5352


Kis búboskemence, nagyon finom, puha lett benne a tészta, nem lett száraz. Egész más, mint a bennti sütőben. Elnézést az építkezős állapotokért.
Angyal Rita2009-07-31 13:11:32 // 5351
A mai ebédünk kenyérlángos (másnéven langalló) volt. Az új búboskemencében sütöttük meg, amit a hétvégén Norbi felhúzott a télikertben.

Hédi2009-07-30 21:20:47 // 5350
Rossz válasz...:DDDD
...de azért fancsalogva, de elfogadom :)))))
Zsifi2009-07-30 21:16:41 // 5349
Igazad van, az idén a Dél-keleti rész kimarad.:((G
Hédi2009-07-30 21:15:50 // 5348
Küldtem neked egy számot (h jobban menjen az emésztés) a Zenebutikba :DDD

Ne utáájj nagyon:DD
Hédi2009-07-30 21:14:37 // 5347
Puszillak Gizusom:)))

Há' me mindig másik irányba indultok.:DDDD
Whiteskull2009-07-30 21:12:47 // 5346
Meg lesz. :)
Zsifi2009-07-30 21:11:32 // 5345
A kulcsot tedd a lábtörlő alá!:)))G
Whiteskull2009-07-30 21:10:35 // 5344
Akkor nem megyek. :)
Zsifi2009-07-30 21:09:56 // 5343
Reggel?!
Kakaó!!!:)))G
Zsifi2009-07-30 21:09:12 // 5342
Szia Hédi!!
Régen "találkoztunk"!G
Whiteskull2009-07-30 21:09:01 // 5341
Igyekszem. :DDD
Whiteskull2009-07-30 21:08:44 // 5340
Rendben! Lesz fröcsi? :DDDD
Hédi2009-07-30 21:08:19 // 5339
Tartsd magadban :DDDDDD
Zsifi2009-07-30 21:07:48 // 5338
Csütörtök este megbeszéljük.Pénteken én készítem a reggelit(legalábbis a reggeli nasit):))G
Whiteskull2009-07-30 21:07:27 // 5337
Hát sajnos már csak előemésztett állapotban létezik az a sok finomság. :)))))))))
Whiteskull2009-07-30 21:06:44 // 5336
Puszi Drága! :)))))

Bocsi, ez lemaradt a nagy lelkesedésben. :)))))
Hédi2009-07-30 21:06:31 // 5335
Nem maradt egy ici-pici csücsök se?

Nyitnám az ablakod, küldhetnéd, mármint igy virtuále:))))
Whiteskull2009-07-30 21:05:55 // 5334
A jó ötleteket mindig díjaztam. :)))))
Zsifi2009-07-30 21:05:11 // 5333
Sz.ligeten is süthetünk!:))G
Whiteskull2009-07-30 21:04:14 // 5332
Köszi Drága! :)))

Tudod már több mint 40 éve tanulom ezt az éljünk jól dolgot. :)))))))

Ne aggódj! Alig bírok szuszogni is. :)))))))))
Hédi2009-07-30 21:04:07 // 5331
'S mint tudjuk, véletlenek nincsenek....:)))
Whiteskull2009-07-30 21:03:11 // 5330
Véletlenül erre jártak, és a fröcsi mellé jutott egy kis pizza is. :)))))))
Hédi2009-07-30 21:02:06 // 5329
Pizza is meg tortilla is, hmmm....:)))
Azéé van itten kérem szépen, akik tudnak élni:DDDD

Egs drága Vájti (te csak fotóztál, v jutott neked is?:D) !! :)))
Zsifi2009-07-30 21:01:29 // 5328
Szia!!
Jól néz ki!
Imiékkel pizzáztatok?G
Whiteskull2009-07-30 20:59:16 // 5327
Ez se volt rossz. :))))

Zsifi2009-07-30 19:51:57 // 5326
De jó is volt!!:))G
GT Ɨ|ѯ2009-07-30 12:13:47 // 5325
naná!:-)
Kazes☻2009-07-29 16:58:28 // 5324

Gulást? :)
csocsi2009-07-28 10:10:36 // 5323
íme a menü

a kemencében sült hús (részlet)
csocsi2009-07-28 09:26:26 // 5322
Már éppen ideje volt megmutatni :))
Edyboy2009-07-27 23:31:07 // 5321
Már megint volt valami hétvégén :))

A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.

Jelentem a moderátornak