bb182007-05-05 08:19:06 // 1272
Ha már minden ,, jöttment ,, irhat szakácskönyvet akkor miért ne ?
Ezek legalább nem olyan nyiltan lennének összelopva mint néhány darab.
Meg lehetne szépen illusztrálni összeröfi képekkel, miegyebekkel, igy nem csak a kaján lenne a hangsuly hanem az alfa is jo helyet kapna benne. Egyben sugározná az un. alfa életérzést, amit ugye itt jol értékelnek. Ha csak minden alfás fele venné meg, már érdemes kiadni.
Esetleg nyomulni vele a kereskedésekben, extraként ajánlani uj autokhoz, miegyéb...
:-))
ystuc2007-05-05 08:12:26 // 1271
Nagyon jó ötlet! Tényleg képpel lenne az igazi!
Amore szakácskönyv! Mekkora ötlet!
"Együnk, igyunk, Alfázzunk" Jó cím? :-)
bb182007-05-05 08:05:09 // 1270
Dehogynem !!!
Minden receptedet kimásoltam, és szépen lefüzöm öket. Majd a Sárkány orra elé tolom, hogy csinálja meg őket.
De képek valoban jol jönnének, aztán ki tudja talán kiadásra kerül az Amore szakácskönyv is. Az ma jo üzlet. :-))
Poló2007-05-04 20:46:47 // 1269
Csináld meg a kajákat, fényképezd le őket és tedd fel a képeket ide a topicba ;)
Tommaso 1592007-05-04 20:28:07 // 1268
Letom a célomat nem értem el,nem sikerült feléleszteni ezt az egyébként remek topicot:-((((
Tommaso 1592007-05-04 20:27:36 // 1267
Zuccato
6 adagra:
300gr piskótalap
3 evőkanál maraschinolikőr
2 evőkanál brandy
500 ml tejszín
90 gt porcuki
150 gr étcsoki
50 gr hántolt mandula
25 gr hántolt mogyi
25 gr kandírozott gyümölcshéj
kakaópor
porcukor
a piskótát egy cm vastagságú szeletekre vágjuk,majd azokat 3szög alakúra,majd alikőrt és a brandyt keverjük össze,és locsoljuk meg a piskótát.
Egy másfél literes tálat folpakkal béleljünk ki,mejd tegyük bele a piskótákat,a 3szögeket a hegyükkel lefelé tegyük bele,szorosan egymás mellé,hogy ne maradjon rés.
A tejszínt felhabosítjuk majd beleadjuk a porcukités habbá verjük,a csoki felét durvára reszelve hozzáadjuk,majd a mandulát,mogyit és a gyümölcshéjat,és hűtőbe rakjuk.
A maradék csokit felolvasztjuk vízfürdőben,majd a maradék krémmel összekeverjük és a torta közepére rakjuk,majd piskótával fedjük,éjszakára hűtőbe rakjuk,és folpakkal takarjuk,majd kiborítva a tetejét kakaóporral és porcukival szórjuk!
Tommaso 1592007-05-03 23:19:29 // 1266
Rozmaringos csirke:
2 rozmaringág
-3 gerezd fokhagyma
-1 teáskanál balzsamecet
-1,5 kg egész csirke
-2 evőkanál extra szűz olivaolaj
-125 ml csirkehúsleves
Sütőt 200 C re előmelegítjük.Az egyik rozmaringágat a csirkébe tesszük a fokhagymával,majd lelocsoljuk balzsamecettel,bőven sózzuk,friss őrölt borssal hintjük,a lábakat összekötjük.
Olivaolajjal bedörzsöljük,mellével felfelé tepsibe tesszük és rátesszük a 2. rozmaringágat.
1 órán át sütjök és közben 4 szer forgatjuk.
A pecsenyzsírt az alaplével összefőzzük amíg besűrűsödik,szükség szerint sózzuk,borsozzuk,majd csészében tálaljuk a mártást.
Köretnek rozmaringos sült burgonyát készítsünk.
Holnap: Zuccotto (desszert)
Tommaso 1592007-05-02 15:58:19 // 1265
spaghetti alla bolognese:-)
Hozzávalók:
-kb 600 gr darál marha,vagy sertéshús
-500 gr spagetti
-1 sárgarépa
-1 petrezselyem
-kb 0,5dl konyak
-kb 1 dl száraz fehérbor
-hámozott pari konzerv
-bazsalikom
-oregánó
-só
-fokhagyma
-vöröshagyma
-olivaolaj
-mozzarella sajt
Az olajban lepirítjuk a hagymát,hozzáadjuk a húst,majd a fokhagymát és a konyakot,bort,a lereszelt gyökereket és amíg ez egy kicsit összefő,addig a hámozott parit összeturmixoljuk,ízesítjük sóval,oregánóval bazsalikommal egy kis őrölt feketeborssal is,majd ezt hozzáadjuk az alaphoz,összefőzzük,majd a végén tálalás után megszőórjuk rezselt mozzarellával!
Holnap: Rozmaringos csirke
Tommaso 1592007-05-01 09:30:05 // 1264
Penne tejszínes,fohagymás rákmártással
-500 gr Penne tészta
-400 ml tejszín
-500 gr koktélrák
-fokhagyma
-vaj
-babérlevél
-parmezán
-1,5 dl száraz fehérbor
-só
-petrezselyem zöldje
-végén szükség szerint étkezési keményítő
A vajban megpirítjuk az előzőleg megmosott koktélrákot,hozzáadjuk a fokhagymát,fehérbort,kicsit összefőzzük,majd beletesszük a tejszínt,babérlevelet,parmezánt,apróra vágott petrezselyem zöldjét,ízesítjük sóval,majd szükség szerint besűrítjük a keményítővel!
Holnap: Bolognai spagetti
Tommaso 1592007-04-30 09:12:08 // 1263
Penne Primavera:
Hozzávalók:
-500 gr Penne tészta
-500 ml tejszín
-zöldségkeverék (kukorica,borsó,bébirépa,kelbimbó)
-kb 100 gr parmezán sajt
-2 fej vöröshagyma
-fokhagyma
-1-1,5 dl száraz fehérbor
-só
-500 gr csirkemell filé
-olivaolaj
-csemege pirosparika a színe miatt
-szükség szerint étkezési keményítő a végére
A hagymát az olajban lepirítom,hozzáadom a kockára vágott mell filét,kb 1-1,5 dl száraz fehérborral felöntöm,beletöröm a fokhagymát és pár percig összefőzöm,majd hozzáadom a zöldségkeveréket,tejszínt, a csemege fűszerpaprikát,beízesítem sóval vagy ételízesítővel,majd a végén a parmezánt,majd szükség szerint étkezési keményítővel besűrítem!
A tésztát mint mindig,al dentére főzzük
Holnap: Penne tejszínes,fohagymás rákmártással
bb182007-04-30 07:37:07 // 1262
És még egy ha még nem írtam volna :
Lovag nokedli ( hogy miért ez nem tudom én is igy kaptam ).
Nagyon jól csúszik, gyakorlatilag pukkadásig lehet enni belöle.
Csinálj annyi apro nokedlit, amennyit a család meg tud enni.
Közben pirits meg kis kockákra vágott füstült tarját, füstölt szalonnát, párizsit, 1-1 jó marékkal. Ha meg van, dobj bele szintén 1-1 marék kukoricát és zöld borsót, addig hogy megföljön/megpuhuljon.
Az egészet keverd össze a nokedlival, és annyi tejföllel, hogy jo tocsogós legyen.
Az igy összekevert ,,maszatot" tedd mély jénaiba, simítsd el,szórd meg bőven reszelt sajttal és sötőben, felső lángon pirítsd rá. A nokedlit nem kell fözni, csak éppen melegedjen fel amennyire kell.
Tálaláskor frissen vágott lila hagymával szórd meg.
Jó étvágyat.
bb182007-04-30 07:28:38 // 1261
természetesen némi sózás is kell, más füszert nem igényel.
bb182007-04-30 07:27:57 // 1260
azért én is írok egy finomat .
egyszerü étel, de nagyon ízletes és jól ,,csúszik".
Végy két pulyka mellet ( kérdés hogy mennyit bír felvenni a társaság ), szeleteld föl, klopfold ki és erössen fokhagymás tejben áztasd egy éjszakát.
Másnap csöpögtesd le( vagy töröld meg ), hogy a panir megragadjon rajta, panírozd be és ugy ahogy van egy böven kivajazott mélyebb fajta jénai tálba-tepsibe tedd bele, legalább 2 rétegben ahogy adja magát, hogy teljesen befedje a tálat.
Locsold le böven tejföllel, ugy hogy mindenütt egy picit befedje, és bőven szórd meg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben süsd meg amig a sajt egy picit megpirul ( szép aranybarnára ) de a pirulás alatt még maradjon nyúlós.
Utána vágd porciókra és szépen lapáttal tálald ki a darabokat.
nagyon finom.
Jó étvágyat.
bb182007-04-30 07:19:33 // 1259
OK!
Minden világos.
:-)
Tommaso 1592007-04-29 22:17:43 // 1258
Az olaszok így főzik a rizottót,ill atésztát,jelentése: foghoz.
Lényege,hogy a tészta evésekor még roppan egy kicsit a tészta a fogad alatt,semmiképpen se nyers,csak nincs úgy szétfőzve,hogy az szétessen!
Tommaso 1592007-04-29 22:16:24 // 1257
A 400 gr tésztához mehet szerintem egy 3-4 dl főzőtejszín,amit a szalonna lepirítása után adj hozzá,majd a tojással lényegében besűríted a végén!Ha nem kapná föl a tojás a tejszínt és folyós lenne,akkor húzd össze egy kis étkezési keményítővel (víz keményítő összekeverve).A keményítő használatánál fontos,hogy itt a belekavarás után gyakorlatilag vége a főzésnek,és húzzuk le atűzről!
Fater (Norbi)2007-04-29 19:07:44 // 1256
A Manner helyett inkább a Lidlben kapható olasz babapiskótát javaslom (+ rajta van az eredeti olasz recept is).
További jó főzést, sütést.
Én tegnap házikrémest készítettem...
bb182007-04-29 18:37:48 // 1255
ja !!
mi az hogy al dente-re fözzük a tésztát ?
bb182007-04-29 18:33:49 // 1254
na akkor gyorsan hova és mennyit ?
igy nem nyomtathatom ki mégsem hibásan.
Tommaso 1592007-04-29 12:13:21 // 1253
Hűűűű,a tejszín kimaradt!!!!!!!!!!
Tommaso 1592007-04-29 12:01:11 // 1252
Tiramisu:
Hozzávalók:
-500 gr Mascarpone sajt
-2 tojás fehérje
-1vaniliacukor
-kb 2 evőkanál kristálycukor
-ha van amaretto szirup,ha nincs akkor mandula aroma
-(Manner) babapiskóta
-kávé
A tojások fehérjét felverjük a kristálycukival,majd mikor már kemény a hab,akkor óvatosan hozzákeverjük a Mascarponet,majd a vanilia cukrot,az Amaretto szirupot,és összedolgozzuk!A lényeg,hogy egy olyan enyhén édes ízt kapjunk amiben igazából semmi sem dominál,a sziruppal meg vigyázzunk,mert nagyon nagyon édes,karakteres íze van!
A piskótákat egy pillanatra kávéba mártjukjuk,majd a bekevert habos masszával borítjuk,és kakaóporra megszitáljuk!
Vagy azonnal,vagy hűtés után tálaljuk!
Holnap: Penne Primavera
Tommaso 1592007-04-29 11:45:26 // 1251
:-)))
A portésztákat nem nagyon szeretem,de ez kb 10 perc alatt elkészíthető,vagy 15,a tészta főzése tovább tart,míg maga a kaja elkészítése:-)))
bb182007-04-29 07:40:14 // 1250
köszi, igy azért jobban összefut a nyál a számban...
Nekem az asszony porból csinálja, ugy is szeretem, de gondolom Neked ez felér egy Istenkáromlással.
Tommaso 1592007-04-28 22:25:36 // 1248
Charlie 1662007-04-28 09:55:56 // 1247
Tökéletesnek tűnik :):)
Má' csak a jól átsütött vesepecsenye kell a tetejére, és tuti a cucc :):):)
bb182007-04-28 09:54:21 // 1246
ha megcsinálod tolj fel képeket is.
perdix1552007-04-28 08:29:05 // 1245
il pane imburrato
Micsoda étel..próbáljátok ki!:-)))))))))könnyen elkészíthető, akár melyik napszakban. Ízlés szerint uborkával, retekkel, csípős arannyal, sóval, de akár felvágottal is fokozható.
Tommaso 1592007-04-28 07:07:05 // 1244
Carbonara spagetti:
Hozzávalók 4 adagra:
-400 gr spagetti
-2 tojás
-2 tojássárgája
-65 gr reszelt sajt
-2 evőkanál olivaolaj
-30 gr vaj
-2 gerezd fokhagyma
-200 gr szalonna (szerintem a bacon a legjobb) csíkokra vágva
A téstát al dentére főzzük,majd a toját,a tojás sárgáját,sót.borsot,parmezánt addig dolgozzuk össze. Az olajat felhevítjük,majd a fokhagymát szétnyomva a szalonnával lepirítjuk,a szétlapított fokhagmát kiszedjük,ha a szalonna már ropogós.Hozzáadjuk a tésztát,és kis lángot hozzáadjuk a tojásos elkevert masszát,majd azonnal lehúzzuk a tűzról,sajttal megszórva azonnal tálaljuk!
Holnap: Tiramisu
Tommaso 1592007-04-27 12:54:08 // 1243
olajat:-)))
Tommaso 1592007-04-27 12:53:26 // 1242
Igen!Nálunk az olaszos étteremben is van/volt,és nagyon jó kis előétel,de célszerű úgy csinálni,hogy a feltét (apróra vágott pari,bazsalikom,olivaolaj,só,bors,FOKHAGYMA) egy tálba összekeverve pihen egy éjszakát,és akkor érnek tökéletesen össze az ízek.-)
Én a pirítóst meg csak simán lesütöm,mert ha a recept szerint arra teszed az olajt,akkor a könyöködön is folyik az olaj.-(
Marty2007-04-27 10:48:07 // 1241
Én egyszer olyan bruschetta-nak hívott valamit ettem, ami olyasmi volt, mintha krumplis valamilyen tészta lenne megtöltve különböző finomságokkal, de lehet, hogy nem is krumplis volt.
Ezért kérdeztem, hogy hogy készül::)))))
Marty2007-04-27 10:46:50 // 1240
Aha.... úgy látom mi tudjuk mi a jó!!:)))))))))
ruszman2007-04-27 10:45:11 // 1239
szóval ennek a kajának ez az igazi neve? én csak paradicsomos kenyérnek hívom de tanusítom hogy isteni finom!!! nagyon szeretem!! :)
jó ez a topic.. :)
Marty2007-04-27 10:25:38 // 1238
Értem, értem:))))
Tommaso 1592007-04-27 10:21:19 // 1237
Igen,amit a pék kisüt,te meg megpirítod:-D
Lényegében minden kavarodástól mentes fohagymás,olajos pirítós a becsületes neve!:-)
Marty2007-04-27 10:14:32 // 1236
Tehát akkor kelttészta!!:))))
Tommaso 1592007-04-27 10:12:17 // 1235
Lényegében a bruschetta az bármilyen ruzstikus kenyér,ciabatta vagy akár toastkenyér lepirítva,majd fokhagymával megdörzsölve és olivaolajjal megcsöpögtetve4Ez egy ilyen átfogó név:-)
Marty2007-04-27 10:08:35 // 1234
Akkor most már csak azt mondd meg, hogy készül a bruschetta!!:)))
Marty2007-04-27 10:06:40 // 1233
na ezt nem tudtam!!:)))))))
Fater (Norbi)2007-04-27 07:09:14 // 1232
Jó csokijaik vannak az tény. Étcsoki candírozott naranccsal nyami! Egyetlen gond, hogy nálunk kissé brutális áron adják, ausztriában 20%-kal olcsóbb!
Egyébként az olasz tejcsokoládék az igaziak (mivel mindegyik 100% tejből készül), nem pedig a 40% növényi zsírt tartalmazó milka! Sajnos a német lobbi erősebb volt az olasznál és tejcsoki maradhatott alila tehén (tudtátok, hogy magyar emberke találta ki a lila tehenet szinbólumként?)
Fater (Norbi)2007-04-27 07:03:40 // 1231
A bugaci marhapörkölt is hasonlóan készül, csak a hagymát előtte egy kissé megpárolják.
A hagyma szagát el lehet venni, ha egy ideig vízben áztatod.
Tommaso 1592007-04-27 05:00:17 // 1230
Paradicsomos bazsalikomos bruschetta
Hozzávalók 4 adagra:
-4 érett paradicsom
-1 evőkanál eltépkedett bazsalikom
-4 alap bruschetta
-fokhagyma
-extra szűz olivaolaj
Vágjuk össze a paradicsomot apróra,keverjük hozzá a bazsalikomot,fokhagymát törjük bele,sőzzuk,borsozzuk,olivaolajjal nyakonöntjük,majd végül ráhalmozzuk a pirítóskenyérre,vagy a bruschettara.
Holnap: Carbonata spagetti
Tommaso 1592007-04-26 22:06:13 // 1229
Igen!De a tetején vannak gyümölcsök,az oldalán meg olyan,mint ha zsemlemorzsa lenne,de 100%,h nem gríz!
Egyszer meg lehet enni,de nekem nem jött be!
Inkább egy jó hagyományos túrós vagy meggyes rétes!!!!.-)
Marty2007-04-26 20:06:08 // 1228
Sajttorta? Mascarponéból??
Tommaso 1592007-04-26 20:01:28 // 1227
Látom felébredt a topic mély álmából:-))))
Tommaso 1592007-04-26 19:59:56 // 1226
Vagy sajttorta?.-)
A csajosék szoktam csinálni,először pislogtam,de nem is ízlett!:-)
Reaper692007-04-26 19:55:42 // 1225
Én "vidéken" élek!Egyébként míg Hamburgban laktam volt ez a nagy csoki kóstolgatás!
csocsi2007-04-26 19:54:09 // 1224
Akkor amivel találkoztam az számomra dúrva volt :))
Marty2007-04-26 19:53:16 // 1223
Van a városban valahol, egy kézzel mártott csoki áruda, állítólag ott mindenféle csokit lehet venni...
Online tag
4
Vendég4
484