Fórum >> Egyebek >> Együnk-igyunk, amíg tehetjük!

Bazsa722007-04-25 20:45:39 // 1155
Mikor 12 éves voltam, anyám kiment külföldre dolgozni, öcsémmel maradtam kettesben, így kénytelen-kelletlen, de megtanultam egy s mást a konyhában:)
Tommaso 1592007-04-25 20:45:24 // 1154
Lehet választani a Cassaták közül:-)))
Tommaso 1592007-04-25 20:44:09 // 1153
Cassata: Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortához: -400 gr piskótalap -4 evőkanál édes Marsala -350 gr ricotta sajt -110 gr kristálycukor -fél teáskanál vaníliaesszencia -150 gr vegyes kandírozott gyümölcs -50 gr étcsoki darabokra vágva -zöld ételszínezék:-) -200 gr marcipán -2 evőkanál sárgabaracklekvár -310 gr porcukor Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk folpakkal. A piskótalapot felszeleteljük,és bebéleljük vele a tortaformát körbe,tegyünk félre néhány szeletet a torta lefedéséhez.A piskótalapokat az aljára szorosan egymás mellé fektetjük,meglocspéjuk Marsalával. A ricottát simára keverjük,majd hozzáadjuk a cukrot és az esszenciát,a gyümölcsöket és a csokidarabokat és jól dolgozzuk el.beleöntjük a piskótaformába,majd a félretett piskótadarabokkal lefedjük,tetejét folpakkal lefedjük,megnyomkodjuk és hűtőbe tesszük kb 2 óráig,dee a legjobb ha egy éjszakán át áll,majd utána tányérra borítjuk. A marcipánt összegyúrjuk az ételszinezővel,hogy szép kivi zöld legyen,és akkorára nyújtjuk,h befedje a Cassatát. A lekvárt egy evőkanál vízzel olvasszuk fel egy edénybe,és megkenjük vele atortát,majd ezután marcipánnal fedjük a remekművet. Végül a porcukrot keverjük össze egy ksi forró vízzel,h cukormázat kapjunk,és rajzoljunk rá egy ALFA ROMEO feliratot.-))) Holnap: Minestrone alla genovese
Erhard 242 (Pure Energy)2007-04-25 20:35:41 // 1152
egy beépített szakácskönyv lakik benned?
Marty2007-04-25 20:32:47 // 1151
Már lecsúsztál!:)))))))))))
Tommaso 1592007-04-25 20:31:39 // 1150
Most írom:-)
Marty2007-04-25 20:15:27 // 1149
Na ezt meg megcsináltatom, mert nem szeretek palacsintát sütni!!:)
Bazsa722007-04-25 20:13:17 // 1148
Olasz parajos palacsinta Hozzávalók: a palacsintatésztához: 15 dkg rétesliszt, 2 dl tej 1 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz 2 tojás, só a sütéshez: olaj a töltelékhez: 25 dkg mélyhűtött paraj 25 dkg túró 10 dkg reszelt parmezán só, őrölt bors, 1 tojás 10 vékony szelet húsos szalonna (ún. sliced bacon) a tetejére: 1 dl húsleves 2 evőkanál reszelt parmezán 5 dkg Rama margarin A palacsintatésztához valókat összekeverjük, 1 órán át állni hagyjuk, majd az olajon 8-10 vékony palacsintát sütünk belőle. A töltelékhez a felengedett parajpürét a túróval, a reszelt parmezánnal, a tojás-sal összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a palacsintákat egyenként megkenjük vele. Mindegyiket felhengergetjük, és keresztben kettévágjuk. Az így kapott tekercsek felét szalonnaszeletekbe burkoljuk, és a "meztelen" palacsintahengerekkel felváltva kiolajozott tűzálló tálba sorakoztatjuk. A húslevest aláöntjük, a re-szelt parmezánnal megszór-juk, a margarint rámorzsoljuk, és sütőben közepes lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) kb. 30 percig sütjük. Elkészítési idő: 45 perc + palacsintasütés. Egy adag: 823 kcal / 3441 kJ. Italajánlat: száraz fehérbor (Egri chardonnay barrique '99). Jóétvágy:)
Marty2007-04-25 20:05:15 // 1147
ÓÓÓÓÓÓ köszönöm!!!!! Na majd, ha hazajövök meg is csinálom!!:))))))))
Bazsa722007-04-25 20:03:57 // 1146
Parancsoljon hölgyem: Cassata (kaszata) Hozzávalók: 2, 5 dl tejszín, 1dkg cukor, 6dkg bármilyen cukrozott gyümölcs, 2dkg hámozott mo-gyoró, 3cl rum, 20dkg vaníliafagylalt, 15dkg csokoládéfagylalt, 1 piskótalap. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a finomra vágott cukrozott gyümölcsöt, a pi-rított, durvára vágott mogyorót, és a rumot. Lazán összekeverjük. Egy őzgerincformát ujjnyi vasta-gon bekenünk vaníliafagylalttal. Erre kenjük a csokoládéfagylaltot, közepét pedig megtöltjük a felvert, ízesített tejszínhabbal. Piskótalappal lezárjuk. A formát mélyhűtőben 3-4 órán keresztül fa-gyasztjuk. A hűtőből kivett formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, így könnyen vágódeszkára bo-rítható a tartalma. Forró vízbe mártott késsel vágjuk fel. Előre lehűtött üvegtálon tejszínhabbal dí-szítve tálaljuk. Majd kínálj meg:)))))))))))))
Marty2007-04-25 20:01:35 // 1145
mmmmmm az is jó!!:)))))))))
W.2007-04-25 19:58:49 // 1144
Én ma négysajtos pennét csináltam....:)
Marty2007-04-25 19:53:20 // 1143
Hol a Cassata receptje???:)))))))
Tommaso 1592007-04-25 19:30:16 // 1142
Jól hangzik:-)) Ezt ismerem,mint pizzafeltét,igaz ott minuszos a rizs,és a tejszín helyett tejföl van,no és persze fokhagyma!!!!!:-)
Babi1472007-04-25 05:30:11 // 1141
Kapros-tejszines csirke: 1kg. csirkemellfilé friss kaporlevél 1db. főzőtejszin olaj A csirkehúst vékony csikokra vágjuk,forró olajban megpiritjuk,majd rászórjuk az apróra vágott kaporlevelet és főzőtejszinnel besűritjük. Párolt rizzsel v. főtt tésztával tálaljuk...nálunk akár napi szinten bejönne ez a 30-perc alatt elkészithető étel,ja... nagyon finom és könnyű.
Babi1472007-04-25 05:21:56 // 1140
...nem is gondoltam volna,hogy ilyen ügyes kis séfünk van...kipróbálom a receptet:-)))))
Xixo2007-04-25 02:26:36 // 1139
Tehát nem... :)))
Tommaso 1592007-04-24 22:35:59 // 1138
Milánói borjú Hozzávalók 4 személyre: -8 borjúszelet -2 tojás -50 gr zsemlemorzsa -3 evőkanál reszelt parmezán -3 evőkanál vaj -1 e.k olaj -4 citromgerezd A húsról vegyük le a zsírosabb részeket,majd klopfoljuk az eredeti vastagság felére. Majd a panírnál a tojásba tegyünk borsot, a zsemlemorzsába meg aparmezent és forgassuk meg a húst benne,majd 30 percig hagyjuk pihenni. ezt követően a vajat és az olajat hevítsük,és amikor avaj már nem habzik akkor süssük a szeleteket 4-4 percig,majd a citomszeletekkel tálaljuk! Holnap a Cassatat (desszert) írom be!
Xixo2007-04-24 01:49:56 // 1137
Csak azokra nem gondolsz, akik ezt éccaka olvassák és korog a gyomruk!! :)))
Tommaso 1592007-04-23 22:28:48 // 1136
:-)) Szívesen! Majd nézz be időnként,a tervem az,hogy sok tipik olasz kaját ismertessek nektek:-))
Marty2007-04-23 22:25:56 // 1135
Igen, köszönöm, nagyon kedves vagy!!!:)))))))))))
Tommaso 1592007-04-23 22:25:14 // 1134
Akkor ha eddig csak étteremben ettél Panna Cottát akkor most már otthon is megcsinálhatod:-)
Marty2007-04-23 22:19:48 // 1133
úúúúú ez a kedvencem:))))))))
Tommaso 1592007-04-23 22:16:15 // 1132
Gombás rizotto: Hozzávalók 4 személyre: -20 gr szárított porcini - 1 liter zöldség v csirkehúsleves -2 evőkanál olivaolaj -1 evőkanál vaj -1 kis fej hagyma -2 gerezd fokhagyma -357 gr:-) rizottó rizs -250 gr gomba -csipet őrölt szerecsendió -50 gr reszelt parmezán -3 evőkanál finomra vágott petrezselyem A porcinit áztassuk be fél liter forró vízbe fél órára.szürjük le és alevét tegyük félre.A gombát felvágjuk, a levest egy lábasba öntjük,majd lassú tűzön rotyogtatjuk Az olajat és vajat felhevítjük egy serpenyőben,a hagymát,fokhagymát dínszteljük,de ne pirítsuk,hozzáadjuk a rizst,sózzuk,borsozzuk,majd hozzáadjuk a friss gombát,szerecsendiót,ismét só,bors,majd folyamatosan kavargatva 1-2 percig főzzük. Hozzáadjuk a porcinit és alevét,majd addig főzzük nagyobb lángon amíg a levét fel nem szívja! Öntsünk rá egy merőkanál levest,majd foly.kevergetve főzzük.Amikor a rizs felvette alevest,újabb kanállal adunk hozzá. ezt ismételgetjük addig amíg a rizs al dente (foghoz keménységű) nem lesz,lehet ,h marad leves,de az nem baj.Majd adjuk hozzá a parmezánt ha már felvette a levest,és apetrezselymet is,ismét só,bors és azonnal tálaljuk! Porcini: A tinorú gomba olasz neve,általában szárított formában vehető meg,amit forró vizes áztatás után használunk fel Holnap: Milánói borjú.
Tommaso 1592007-04-22 21:53:27 // 1131
Most nézem,hogy a képen is olyan gyümi van amit írtam:-))) Én olaszos vendőglőkben mindig így kaptam!
Tommaso 1592007-04-22 21:52:14 // 1130
Panna Cotta:



4 adagra:

Hozzávalók:
-500 ml tejszín
-4 ecőkanál finom kristálycukor
-3 lap vagy 1 és egy 1/4 teáskanál zselatin
-250 gr friss vegyesgyümölcs

Elkészítés:

A tejszínt egy lábasban a cukorral addig melegítjük kis tűzön,amíg az elolvad,majd felfőzzük és kis lángon 3 percig rotyogtatjuk,ekkor néhány csepp vaníliaesszenciával ízesítsük.

Ha zselatinlapot használunk,akkor áztassuk be,majd csavarjuk ki a maradék víz miatt,majd ezeket a zselatin lapokat adjuk a meleg tejszínhez,és keverjük el.

Az így kapott masszát öntsük pudingforrmákba,folpakkal takarjuk le és hűtsük,majd ha lehült akkor a formákat forró vizes konyharuába tekerjük be,így a panna cotta könnyen ki fog csúszni az edényből,és friss vegyes gyümölcsökkel tálaljuk!
Szerintem a legjobb a szeder,málna eper párosítás!

Holnap a gombás rizottót írom le!
Tommaso 1592007-04-21 14:11:08 // 1129
Holnaptól megpróbálok valami fotót is mellékelni az épp aktuális kajáról!
Tommaso 1592007-04-21 14:04:55 // 1128
Grillezett spárga: Hozzávalók 4 adagra: -24 db spárga -1 evőkanál extra szűz oliva olaj -2 evőkanál balzsamecet parmezánsajt reszelék A spárga mosás után vágjuk le a fás részeket! A spárgát egy tálba téve az olivaolajjal jól keverjük össze,közben melegítsük a grillező serpenyőt vagy lapot, és kb 10 perci süssük a spárgát, amíg al dente állagú lesz. Tálalás előtt a balzsamecettel permetezzük meg,és szórjuk rá a sajtot. Al dente az olaszok ilyenre főzik a tésztát és a rizottó rizst,melynek lényege,hogy ne főzzük teljesen szét,hanem a fogunk alatt roppanjon egy picit. Holnapi menü: panna cotta
Tommaso 1592007-04-21 13:59:10 // 1127
Valamelyik héten 2 tepsivel sütöttem:-) Az egyik magyaros volt, a másik meg tejfölös,fokhagymás kapros alappal,roston sütött csirke kockákkal! Fini volt mindekettő:-))
joe1562007-04-20 21:25:55 // 1126
Ahhh . Most fejeztünk be egy szolíd kis szalonnasütést :)))) Húúú de jól esett . Csak azt nem tudom milyen lesz az éjszakám :(
ystuc2007-04-20 20:20:48 // 1125
Igen, igen! Nagy ötlet! Szóval mikor is készül el a pizza? :-)
Xixo2007-04-20 20:18:34 // 1124
Ne csak receptel, hanem kóstolóval is kéne készülni...... :)))
Tommaso 1592007-04-20 16:05:50 // 1123
Azt nem írtam oda,hogy mi kenyérsütőben gyúrjuk össze,mert a lényege az,h alaposan össze legyen dolgozva,és ez kézzel elég hosszadalmas,fárasztó!
Tommaso 1592007-04-20 16:02:57 // 1122
Elég pusztulóban van ez a topic,ezért mától megpróbálok naponta valami jó,eredeti olasz receptel szolgálni! Pizza: 2db d=30 cm Hozzávalók: -1 evőkanál finom kristálycukor -2 teáskanál szárított élesztő vagy 15 gr friss élesztő -215 ml langyos víz -450 gr finomliszt -fél teáskanál só -3 evőkanál olivaolaj -kukoricaliszt Elkészítési javaslat: Tegyük a cukrot és az élesztőt egy kis tálba, és keverjünk hozzá 90 ml langyos vizet. huzattól védett helyen hagyjuk kelni. Ha az élesztő nem kezd el habosodni 5 percen belül akkor dubjuk ki a masszát és kezdjük előröl az egészet! Keverjük össze a lisztet és a sót egy tálba vagy konyhai robotgéppel. Adjuk hozzá az olivaolajat, és a maradék vizet és élesztős masszát.Addig keverjük, amíg a tészta lazán összeáll. Helyezzük át egy belisztezett munkalapra és 8 percig- a tészta száraz tapintásáig-gyúrjuk. Egy nagy tál belsejét olivaolajjal kikenjük,a bucit bevágjuk,majd konyharuhával lefedve 1-1,5 órán át lelesztjük. Ezután a tésztát átgyúrjuk,amíg vissza nem nyeri eredeti méretét,majd olivaolajjal kikent, kukoricaliszttelt meghintett tepsibe vagy kör alakúra nyújtjuk! Figyeljünk arra,hogy a tészta minnél előbb sütőbe kerüljön,a feltétet pedig ízlés szerint válogassuk össze! Holnapi menü grillezett spárga:-)
ystuc2007-02-22 19:30:38 // 1121
Ma van a torkos csütörtök. 50% kedvezménnyle lehet enni éjfélig... :-) Itt a lista a résztvevő éttermekről!
bb182007-02-21 17:18:55 // 1120
csak ovatosan mert a hideg sör erösen rákkeltö !!!!! probáld egyszer ki hogy ráöntöd egy alvó homárra !
Kilo166 (Droid#1)2007-02-08 08:52:47 // 1119
Nem létezik olyan állapot, amit ne lehetne egy pohár jéghideg sörrel, vagy borral gyógyítani.
Whiteskull2007-02-07 22:44:45 // 1118
Nem olyan vészes. :)))))
Tommaso 1592007-02-07 22:44:17 // 1117
Húúú,akkor szép jövő vár rám:-)))
csocsi2007-02-07 22:38:31 // 1116
A mai világban már ez is valami :))))
Whiteskull2007-02-07 22:37:25 // 1115
Lehet,, de így olcsóbb is. :)))
csocsi2007-02-07 22:34:47 // 1114
Lehet, hogy már kevesebb is elég, és azt rövidebb idő alatt lehet kipihenni :))
Whiteskull2007-02-07 22:31:35 // 1113
Azt nem tudom. :)))) Így alakult egyszerűen. A főiskolán még én is három napig beteg voltam egy-egy akció után. :)))
csocsi2007-02-07 22:29:56 // 1112
Miért, gyakorlat teszi a mestert? :))
Whiteskull2007-02-07 22:28:49 // 1111
Idővel ez másképp lesz, hidd el! :DDDD
Tommaso 1592007-02-07 22:27:52 // 1110
Na ez az ami nekem nem megy!másnap du azt a hibát követtem el,h nekiálltam mosogatni,és a volt olyan galád társunk is,aki kihasználva állapotunkat poháremeléskor csak félig ürített!És ezeket a még félig cefrével telt poharakkal gyomorforgató volt mosogatni:-((( Ha valaki azt mondta volna ,hogy igyak meg egy pohár hideg sört,szerintem a taccs után elsírtam volna magam!
Whiteskull2007-02-07 22:23:11 // 1109
Az utcán még nekem se volt sok bajom azon kívül, hogy nehezen tudtam kikerülni a villanyoszlopokat. :)) De ennek ellenére nekem már tgnap este csetlett a belem, és muszály volt egy-két gyógyfröccsöt leküldeni. :)))
Tommaso 1592007-02-07 22:21:29 // 1108
Én már rájöttem arra,hogy akárhogy vigyázok,mindig akkor vagyok a legjobban becefrézve amikor hazaérek!nem tudom,h miért de ez van:-))
Whiteskull2007-02-07 22:19:44 // 1107
Nem volt baj addig, amíg a kollégámmal el nem búcsúztattunk mindenkit, és le nem ültünk meginni a maradék Jagert. :)))
Tackry2007-02-07 22:19:38 // 1106
Végülis...:)))
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.

Jelentem a moderátornak