Fórum >> Egyebek >> Együnk-igyunk, amíg tehetjük!

bb182007-04-29 18:37:48 // 1255
ja !! mi az hogy al dente-re fözzük a tésztát ?
bb182007-04-29 18:33:49 // 1254
na akkor gyorsan hova és mennyit ? igy nem nyomtathatom ki mégsem hibásan.
Tommaso 1592007-04-29 12:13:21 // 1253
Hűűűű,a tejszín kimaradt!!!!!!!!!!
Tommaso 1592007-04-29 12:01:11 // 1252
Tiramisu: Hozzávalók: -500 gr Mascarpone sajt -2 tojás fehérje -1vaniliacukor -kb 2 evőkanál kristálycukor -ha van amaretto szirup,ha nincs akkor mandula aroma -(Manner) babapiskóta -kávé A tojások fehérjét felverjük a kristálycukival,majd mikor már kemény a hab,akkor óvatosan hozzákeverjük a Mascarponet,majd a vanilia cukrot,az Amaretto szirupot,és összedolgozzuk!A lényeg,hogy egy olyan enyhén édes ízt kapjunk amiben igazából semmi sem dominál,a sziruppal meg vigyázzunk,mert nagyon nagyon édes,karakteres íze van! A piskótákat egy pillanatra kávéba mártjukjuk,majd a bekevert habos masszával borítjuk,és kakaóporra megszitáljuk! Vagy azonnal,vagy hűtés után tálaljuk! Holnap: Penne Primavera
Tommaso 1592007-04-29 11:45:26 // 1251
:-))) A portésztákat nem nagyon szeretem,de ez kb 10 perc alatt elkészíthető,vagy 15,a tészta főzése tovább tart,míg maga a kaja elkészítése:-)))
bb182007-04-29 07:40:14 // 1250
köszi, igy azért jobban összefut a nyál a számban... Nekem az asszony porból csinálja, ugy is szeretem, de gondolom Neked ez felér egy Istenkáromlással.
Tommaso 1592007-04-28 22:25:36 // 1248
Nem szeretem a Carbonarat,de itt egy kép:
Charlie 1662007-04-28 09:55:56 // 1247
Tökéletesnek tűnik :):) Má' csak a jól átsütött vesepecsenye kell a tetejére, és tuti a cucc :):):)
bb182007-04-28 09:54:21 // 1246
ha megcsinálod tolj fel képeket is.
perdix1552007-04-28 08:29:05 // 1245
il pane imburrato Micsoda étel..próbáljátok ki!:-)))))))))könnyen elkészíthető, akár melyik napszakban. Ízlés szerint uborkával, retekkel, csípős arannyal, sóval, de akár felvágottal is fokozható.
Tommaso 1592007-04-28 07:07:05 // 1244
Carbonara spagetti: Hozzávalók 4 adagra: -400 gr spagetti -2 tojás -2 tojássárgája -65 gr reszelt sajt -2 evőkanál olivaolaj -30 gr vaj -2 gerezd fokhagyma -200 gr szalonna (szerintem a bacon a legjobb) csíkokra vágva A téstát al dentére főzzük,majd a toját,a tojás sárgáját,sót.borsot,parmezánt addig dolgozzuk össze. Az olajat felhevítjük,majd a fokhagymát szétnyomva a szalonnával lepirítjuk,a szétlapított fokhagmát kiszedjük,ha a szalonna már ropogós.Hozzáadjuk a tésztát,és kis lángot hozzáadjuk a tojásos elkevert masszát,majd azonnal lehúzzuk a tűzról,sajttal megszórva azonnal tálaljuk! Holnap: Tiramisu
Tommaso 1592007-04-27 12:53:26 // 1242
Igen!Nálunk az olaszos étteremben is van/volt,és nagyon jó kis előétel,de célszerű úgy csinálni,hogy a feltét (apróra vágott pari,bazsalikom,olivaolaj,só,bors,FOKHAGYMA) egy tálba összekeverve pihen egy éjszakát,és akkor érnek tökéletesen össze az ízek.-) Én a pirítóst meg csak simán lesütöm,mert ha a recept szerint arra teszed az olajt,akkor a könyöködön is folyik az olaj.-(
Marty2007-04-27 10:48:07 // 1241
Én egyszer olyan bruschetta-nak hívott valamit ettem, ami olyasmi volt, mintha krumplis valamilyen tészta lenne megtöltve különböző finomságokkal, de lehet, hogy nem is krumplis volt. Ezért kérdeztem, hogy hogy készül::)))))
Marty2007-04-27 10:46:50 // 1240
Aha.... úgy látom mi tudjuk mi a jó!!:)))))))))
ruszman2007-04-27 10:45:11 // 1239
szóval ennek a kajának ez az igazi neve? én csak paradicsomos kenyérnek hívom de tanusítom hogy isteni finom!!! nagyon szeretem!! :) jó ez a topic.. :)
Marty2007-04-27 10:25:38 // 1238
Értem, értem:))))
Tommaso 1592007-04-27 10:21:19 // 1237
Igen,amit a pék kisüt,te meg megpirítod:-D Lényegében minden kavarodástól mentes fohagymás,olajos pirítós a becsületes neve!:-)
Marty2007-04-27 10:14:32 // 1236
Tehát akkor kelttészta!!:))))
Tommaso 1592007-04-27 10:12:17 // 1235
Lényegében a bruschetta az bármilyen ruzstikus kenyér,ciabatta vagy akár toastkenyér lepirítva,majd fokhagymával megdörzsölve és olivaolajjal megcsöpögtetve4Ez egy ilyen átfogó név:-)
Marty2007-04-27 10:08:35 // 1234
Akkor most már csak azt mondd meg, hogy készül a bruschetta!!:)))
Marty2007-04-27 10:06:40 // 1233
na ezt nem tudtam!!:)))))))
Fater (Norbi)2007-04-27 07:09:14 // 1232
Jó csokijaik vannak az tény. Étcsoki candírozott naranccsal nyami! Egyetlen gond, hogy nálunk kissé brutális áron adják, ausztriában 20%-kal olcsóbb! Egyébként az olasz tejcsokoládék az igaziak (mivel mindegyik 100% tejből készül), nem pedig a 40% növényi zsírt tartalmazó milka! Sajnos a német lobbi erősebb volt az olasznál és tejcsoki maradhatott alila tehén (tudtátok, hogy magyar emberke találta ki a lila tehenet szinbólumként?)
Fater (Norbi)2007-04-27 07:03:40 // 1231
A bugaci marhapörkölt is hasonlóan készül, csak a hagymát előtte egy kissé megpárolják. A hagyma szagát el lehet venni, ha egy ideig vízben áztatod.
Tommaso 1592007-04-27 05:00:17 // 1230
Paradicsomos bazsalikomos bruschetta Hozzávalók 4 adagra: -4 érett paradicsom -1 evőkanál eltépkedett bazsalikom -4 alap bruschetta -fokhagyma -extra szűz olivaolaj Vágjuk össze a paradicsomot apróra,keverjük hozzá a bazsalikomot,fokhagymát törjük bele,sőzzuk,borsozzuk,olivaolajjal nyakonöntjük,majd végül ráhalmozzuk a pirítóskenyérre,vagy a bruschettara. Holnap: Carbonata spagetti
Tommaso 1592007-04-26 22:06:13 // 1229
Igen!De a tetején vannak gyümölcsök,az oldalán meg olyan,mint ha zsemlemorzsa lenne,de 100%,h nem gríz! Egyszer meg lehet enni,de nekem nem jött be! Inkább egy jó hagyományos túrós vagy meggyes rétes!!!!.-)
Marty2007-04-26 20:06:08 // 1228
Sajttorta? Mascarponéból??
Tommaso 1592007-04-26 20:01:28 // 1227
Látom felébredt a topic mély álmából:-))))
Tommaso 1592007-04-26 19:59:56 // 1226
Vagy sajttorta?.-) A csajosék szoktam csinálni,először pislogtam,de nem is ízlett!:-)
Reaper692007-04-26 19:55:42 // 1225
Én "vidéken" élek!Egyébként míg Hamburgban laktam volt ez a nagy csoki kóstolgatás!
csocsi2007-04-26 19:54:09 // 1224
Akkor amivel találkoztam az számomra dúrva volt :))
Marty2007-04-26 19:53:16 // 1223
Van a városban valahol, egy kézzel mártott csoki áruda, állítólag ott mindenféle csokit lehet venni...
Reaper692007-04-26 19:35:19 // 1222
Egyébként leteszteltem egy pár fajta csokit a Lindt-től,ők a csokivilág Alfái:-)) Tökéletes!
Reaper692007-04-26 19:32:28 // 1221
Igen,a chili nem túl brutál benne,és kihangsúlyozza a csoki aromáját.
Reaper692007-04-26 19:30:48 // 1220
Látom Te is szakértő vagy csokiban,gratula!
bb182007-04-26 19:24:05 // 1219
szerintem a legjobb csokikat ma a lindt csinálja. a narancsos és kandirozott mogyoros valami csodás, de a 90%-os feletti is finom bár azt inkább csak szopogatni jo. :-))
csocsi2007-04-26 19:20:32 // 1218
A chili után még lehet érezni valamit??
Reaper692007-04-26 19:19:22 // 1217
Szia!Én is ettem csokit,ami chilivel volt ízesítve(Lindt-ez itt areklám helye), szerintem kihozta az étcsoki aromáját.
ruszman2007-04-26 16:05:22 // 1216
akkor mindegy.. :)
ystuc2007-04-26 15:55:31 // 1215
Jaa... :-) De mint mondtam, nem szeretem a fokhagymát. :-D
ruszman2007-04-26 15:54:56 // 1214
hááát akkor nagyon egyezik az ízlésünk szerintemis a pörkölt kenyérrel jó! de tudod mi veszi el a vörös/lila hagyma "kellemetlen szagát" ? ha elrágcsálsz pár gerezd fokhagymát rá! :))
csocsi2007-04-26 15:45:05 // 1213
Ezt még nem próbáltam, de nem hangzik rosszul. Legközelebb szerét ejtem, mert a hagyma nálam is menő :))
ystuc2007-04-26 15:26:18 // 1212
Ja, úgy a legjobb! :-)) Másik dolog, amiért érdekesen szoktak rám nézni: Imádom a hagymát. A fokhagyma kivételével minden formáját. Tudom, büdi, meg minden, de ha egyszer annyira finom... :-))) Szóval van egy kis malac, vagy marha pörkölt. Azt mindenféle köret nélkül megmelegítem, és darabolok alá egy fej vörös, vagy lila hagymát. Csak úgy nyersen. Majd a meleg pörkölttel összekeverem, és kenyérrel a világ egyik legfinibb kajája. Imádom... :-)))
ruszman2007-04-26 15:20:22 // 1211
na ugye hogy így a legjobb.. engem a családba mindenki hülyének néz! :))
Fater (Norbi)2007-04-26 15:14:45 // 1210
Üdv, én rámentem a keleti ízekre (orosz/ukrán) és kellemes étkeik is vannak. Mielőtt leszólna valaki elmondom, hogy orosz hölgy lett a feleségem febr. 17-én kint Elektrostalban (Moszkva+50 km keletre) Volt lehetőségem megkóstolni néhány salátát - addig nem is tudtam, hogy annyiféle előételük van legalább, mint a csigazabáló franciáknak! Isteni a túrós-céklás-tonhal/szardínia saláta persze nem mixelve, hanem egymáson részletezve. Jó zamata van a szoljankának is -érdemes megkóstolni!!! További jó étvágyat mindenkinek!
ystuc2007-04-26 14:43:52 // 1209
Én is így eszem. Néha érdekesen néznek rám az emberek. :-) Szalonna, tejföl, túró, porcukor... :-)
GEORGE2007-04-26 14:24:02 // 1208
Pont most tűntettem el egy komoly adagot , és kizárólag csak így eszem meg, Porcukorral és tejfölel! :-)
Marty2007-04-26 13:45:59 // 1207
nem a kristálycukor, inkább a szalonna:)))))))
Mike.2007-04-26 13:36:31 // 1206
Pedig az a jó amikor a kristálycukor ropog a fog alatt! :-)))
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.

Jelentem a moderátornak