perdix1552007-05-12 20:21:59 // 1322
csocsi2007-05-12 20:14:33 // 1321
Bizonyíték? :)))))
perdix1552007-05-12 19:56:02 // 1320
ejj. már meg is ettem:-)))) csuda jó volt...
csocsi2007-05-12 19:45:08 // 1319
És ha nem sikerül??? :)))
perdix1552007-05-12 18:30:39 // 1318
Én is most készítem a Bolognait.......
12007-05-12 18:25:35 // 1317
Csináld sárgarépából! Abból nehezebb :-))
Tommaso 1592007-05-12 18:08:34 // 1316
Ma este Bolognai spagit tervezek,madj dobok fel képeket,ha jól sikerül:-)))
Meg egy rózsát is csinálok nektek egy paradicsom héjából:-)
12007-05-09 21:37:56 // 1315
Bocs, hogy belepofázok, de a bécsi szelet nem ugyan az mint a "sima" rántott hús. A sima rántott hús, valójában sertéshúsból van, leginkább a lapockából, mert az még elég zsíros ahhoz, hogy ne egy száraz cipőtalpat nyiszálj.
A valódi bécsi szelet, pedig borjúhúsból készül! Szóval, van egy kis különbség.
Csak a pontosság kedvéért. :-))) Egyébként a köztudatban valóban úgy ismeri mindenki, ahogyan leírtad.
Tommaso 1592007-05-09 21:08:54 // 1314
Uccelletti scappati
-650 gr szeletelt borjúcomb
-90 gr pancetta vékonyra szeletelve
-50-60 zsályalevél
-90 gr pancetta kockára vágva
-75 gr vaj
12 darab bambusznyársat áztassunk be 1 órára!
A szeleteket klopfoljuk majd 6×3 cm oldalhosszúságúra daraboljuk,és a szalonnaszeleteket is ilyenrre vágjuk,majd a borjúszeleteket borsozzumajd egy hússzelet,egy szalonna, egy zsályalevél sorrendben felhúzzuk a nyársra addig amíg van mit felhúzni,ha elfogyott,akkor hagyjuk,ne húzzuk tovább.-))
Kb 4 szelet hús,és társai legyen egy nyárson majd a felhevült vajban süssük meg mind1ik oldalt,addíg amíg átsül,majd a végén ismét ízesítsünk!
-650 gr szeletelt borjúcomb
-90 gr pancetta vékonyra szeletelve
-50-60 zsályalevél
-90 gr pancetta kockára vágva
-75 gr vaj
12 darab bambusznyársat áztassunk be 1 órára!
A szeleteket klopfoljuk majd 6×3 cm oldalhosszúságúra daraboljuk,és a szalonnaszeleteket is ilyenrre vágjuk,majd a borjúszeleteket borsozzumajd egy hússzelet,egy szalonna, egy zsályalevél sorrendben felhúzzuk a nyársra addig amíg van mit felhúzni,ha elfogyott,akkor hagyjuk,ne húzzuk tovább.-))
Kb 4 szelet hús,és társai legyen egy nyárson majd a felhevült vajban süssük meg mind1ik oldalt,addíg amíg átsül,majd a végén ismét ízesítsünk!
Tommaso 1592007-05-09 21:03:00 // 1313
Borjúsaltimbocca
-8 kis borjúszelet
-8 szelet prosciutoo
-8 zsályalevél
-2 ek olivaolaj
-60 gr vaj
- 185 ml száraz fehérbor
A szeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,a sonkát a szeletek nagyságára vágjuk,ezeket a szeletekre illesztjük,majd rá a zsályalevél és fogpiszkálóval szúrjuk le.
A vaj felét és az összes olajat felhevítjük,adagonként sütjük úgy,hogy a sonkás rész legyen felül,közepes poweren sütjük 3-4 percig,amíg teljesen átsül.minden adagot előmelegített tányérra rakunk.
Az olivaolajat kiöntjük a serpenyőből és hozzáadjuk a bort,és addig főzzük nagy lángon amíg a fele elpárolog.és hozzáadjuk a maradék vajat,sózzuk ,borsozzuk,majd az így kapott mártást kanalazzuk a húsra!
-8 kis borjúszelet
-8 szelet prosciutoo
-8 zsályalevél
-2 ek olivaolaj
-60 gr vaj
- 185 ml száraz fehérbor
A szeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,a sonkát a szeletek nagyságára vágjuk,ezeket a szeletekre illesztjük,majd rá a zsályalevél és fogpiszkálóval szúrjuk le.
A vaj felét és az összes olajat felhevítjük,adagonként sütjük úgy,hogy a sonkás rész legyen felül,közepes poweren sütjük 3-4 percig,amíg teljesen átsül.minden adagot előmelegített tányérra rakunk.
Az olivaolajat kiöntjük a serpenyőből és hozzáadjuk a bort,és addig főzzük nagy lángon amíg a fele elpárolog.és hozzáadjuk a maradék vajat,sózzuk ,borsozzuk,majd az így kapott mártást kanalazzuk a húsra!
Tommaso 1592007-05-09 20:57:07 // 1312
Ma felnyomom a mai,csütörtöki,és a pénteki kajákat,mert nem lesz időm gépelni!
Piccata al limone
-4 nagy borjúszelet finomlisztel,sóval,borssal ízesítve
-1 e k olivaolaj
-2 e k vaj
- 80 ml száraz fehérbor
-250 ml csirkehúsleves
-3 e k citromlé
-2 e k capribogyó
-1 e k finomra vágott petrezselyem
-8 óriás capribogyó
( e k= evőkanál)
A húst kiklopfoljuk,majd lisztel szórjuk
A szeleteket a felhevített vajba és olajba rakjuk majd kb 2 percig sütjük,majd sózzuk,borsozzuk és egy előmelegített tányérra tesszük.
A bort a serpenyőbe öntjük és addig főzzük amíg kb 3-2 e k folyadék marad,majd hozzáöntjük a levest és kb 4-5 perci beforraljuk,amíg besűrűsödik.Hozzáadjuk a citromlevet,a caprit és folyamatosan kevergetjük 1 percig főzve,majd ízlés szerint megint ízesítünk,majd visszarakjuk a borjúszeleteket a serpenyőbe és 30 mp-ig melegítjük,majd tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórjuk,és anagy caprikkal tálaljuk!
Piccata al limone
-4 nagy borjúszelet finomlisztel,sóval,borssal ízesítve
-1 e k olivaolaj
-2 e k vaj
- 80 ml száraz fehérbor
-250 ml csirkehúsleves
-3 e k citromlé
-2 e k capribogyó
-1 e k finomra vágott petrezselyem
-8 óriás capribogyó
( e k= evőkanál)
A húst kiklopfoljuk,majd lisztel szórjuk
A szeleteket a felhevített vajba és olajba rakjuk majd kb 2 percig sütjük,majd sózzuk,borsozzuk és egy előmelegített tányérra tesszük.
A bort a serpenyőbe öntjük és addig főzzük amíg kb 3-2 e k folyadék marad,majd hozzáöntjük a levest és kb 4-5 perci beforraljuk,amíg besűrűsödik.Hozzáadjuk a citromlevet,a caprit és folyamatosan kevergetjük 1 percig főzve,majd ízlés szerint megint ízesítünk,majd visszarakjuk a borjúszeleteket a serpenyőbe és 30 mp-ig melegítjük,majd tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórjuk,és anagy caprikkal tálaljuk!
csocsi2007-05-09 08:14:30 // 1311
Valamiért ez nekem nagyon szimpi :))
Tommaso 1592007-05-08 21:36:30 // 1310
Vörösborban párolt marhahús:
-750 gr letisztított marhahús filé
-3 gerezd fokhagyma
-2 evőkanál apróra vágott rozmaring
-8-10 szelet pancetta,bacon vagy prosciutto apróra vágva
-2 evőkanál olivaolaj
-20 gr szárított erdei gomba
-1 fej hagyma
-170 ml vörösbor
-400 gr darabolt konzervparadicsom
A marhahúst beírdaljuk,fokival töltjük kia részeket,majd sózzuk,borsozzuk,és egy evőkanál rozmaringgal szórjuk.A sonkát vagy bacont (ha nincs igazi olasz pancettánk akkor szerintema bacan a jobb választás) tekerjük a hús köré,majd kötözzük azt rá.Hűtőben min 15 percig pihentessük.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük,olajat hevítünk egy tűzálló tálban,kis lángon körkörösen szép barnára pirítjuk
A gombát 15 percig áztassuk 185 ml forró vízben.A hagymát a tűzálló edénybe dobjuk,kis lángra vesszük és puhára pároljuk a félbevágott hagymát,hozzáadjuk a maradék fokit,rozmaringot,és néhán ypercig még pároljuk.
A gombát leszűrjük, a levét félre tesszük,a gombát a hagymával néhány percig pároljuk,majd locsoljuk meg a levével,Addig főzzük amííg szinte az egész folyadék elfő,A bor hozzáadása után még néhány percig főzzük,majd hozzáadjuk a paradicsomot és addig főzzük amíg az besűrűsödik.
A szószt sóval,borssal ízeítjük,majd a marhahúst belerakjuk a mártásba és megfürdetjük benne,a tálat lefedjük és sütőben tovább sütjük,ha angolosan szeretjük akkor 15 perc elég a sütésre,ha jól átsülve akkor kb 20 perc,sütőből kivév min 15 percig lefedve pihentetjük.
-750 gr letisztított marhahús filé
-3 gerezd fokhagyma
-2 evőkanál apróra vágott rozmaring
-8-10 szelet pancetta,bacon vagy prosciutto apróra vágva
-2 evőkanál olivaolaj
-20 gr szárított erdei gomba
-1 fej hagyma
-170 ml vörösbor
-400 gr darabolt konzervparadicsom
A marhahúst beírdaljuk,fokival töltjük kia részeket,majd sózzuk,borsozzuk,és egy evőkanál rozmaringgal szórjuk.A sonkát vagy bacont (ha nincs igazi olasz pancettánk akkor szerintema bacan a jobb választás) tekerjük a hús köré,majd kötözzük azt rá.Hűtőben min 15 percig pihentessük.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük,olajat hevítünk egy tűzálló tálban,kis lángon körkörösen szép barnára pirítjuk
A gombát 15 percig áztassuk 185 ml forró vízben.A hagymát a tűzálló edénybe dobjuk,kis lángra vesszük és puhára pároljuk a félbevágott hagymát,hozzáadjuk a maradék fokit,rozmaringot,és néhán ypercig még pároljuk.
A gombát leszűrjük, a levét félre tesszük,a gombát a hagymával néhány percig pároljuk,majd locsoljuk meg a levével,Addig főzzük amííg szinte az egész folyadék elfő,A bor hozzáadása után még néhány percig főzzük,majd hozzáadjuk a paradicsomot és addig főzzük amíg az besűrűsödik.
A szószt sóval,borssal ízeítjük,majd a marhahúst belerakjuk a mártásba és megfürdetjük benne,a tálat lefedjük és sütőben tovább sütjük,ha angolosan szeretjük akkor 15 perc elég a sütésre,ha jól átsülve akkor kb 20 perc,sütőből kivév min 15 percig lefedve pihentetjük.
Tommaso 1592007-05-08 21:13:15 // 1309
Tagliatelle raguval:
-60 gr vaj
-1 fej hagyma finomra vágva
-1 sárgarépa finomra vágva
-1 zellerszál finomra vágva
-90 gr pancetta v bacon apróra vágva
-220 gr darált marhahús
-220 gr darált sertéshús
-oregánó
-csipet szerecsendió
-120 gr csirkemáj
-125 ml száraz fehérbor
-185 ml tej
-400 gr darabolt paradicsom konzerv
-250 ml marhahúsleves
-400 gr tagliatelle tészta
-reszelt parmezán
A felolvasztott vajba beledobjuk az első hozzávalókat a baconig,és kevergetjük,6-8 percig pároljuk.Majd rájön a darálthús,és oregánó,sózzuk,borsozzuk,szerecsendiózzuk,addig pirítjuk amíg a hús sznt kap,adjuk hozzá a májat,és pirítsuk ezt is.
Ráöntjük a bort nagyobb lángon pirítjuk,felforraljuk,125 ml tejet óvatosan belekeverjük,és lassú tűzön 10 percig főzzük,a paradicsom és ahúsleves felét hozzáadjuk,lassú tűzön félig lefedve 3 órán át rotyogtatjuk.A főzés során a maradék levessel főzzük a felvett/párologtatott folyadékot.
A tésztát al dentére főzzük és tálalás előtt 5 percel a maradék tejet a raguhoz adjuk,majd borsozzuk,sózzuk,és reszelt parmezánnal tálaljuk!
-60 gr vaj
-1 fej hagyma finomra vágva
-1 sárgarépa finomra vágva
-1 zellerszál finomra vágva
-90 gr pancetta v bacon apróra vágva
-220 gr darált marhahús
-220 gr darált sertéshús
-oregánó
-csipet szerecsendió
-120 gr csirkemáj
-125 ml száraz fehérbor
-185 ml tej
-400 gr darabolt paradicsom konzerv
-250 ml marhahúsleves
-400 gr tagliatelle tészta
-reszelt parmezán
A felolvasztott vajba beledobjuk az első hozzávalókat a baconig,és kevergetjük,6-8 percig pároljuk.Majd rájön a darálthús,és oregánó,sózzuk,borsozzuk,szerecsendiózzuk,addig pirítjuk amíg a hús sznt kap,adjuk hozzá a májat,és pirítsuk ezt is.
Ráöntjük a bort nagyobb lángon pirítjuk,felforraljuk,125 ml tejet óvatosan belekeverjük,és lassú tűzön 10 percig főzzük,a paradicsom és ahúsleves felét hozzáadjuk,lassú tűzön félig lefedve 3 órán át rotyogtatjuk.A főzés során a maradék levessel főzzük a felvett/párologtatott folyadékot.
A tésztát al dentére főzzük és tálalás előtt 5 percel a maradék tejet a raguhoz adjuk,majd borsozzuk,sózzuk,és reszelt parmezánnal tálaljuk!
csocsi2007-05-07 08:38:15 // 1308
Ha lehetséges akkor a tálalásról tegyél fel képet :DD
Whiteskull2007-05-07 08:34:58 // 1307
Az emésztés előtti, vagy utáni állapotban? :)))
csocsi2007-05-07 08:33:43 // 1306
De aztán fényképes illusztrációval kérem a beszámolót :)))))
Whiteskull2007-05-07 08:26:27 // 1305
Akkor most már muszály lesz megcsinálni. :)))
csocsi2007-05-07 08:21:51 // 1304
Akkor megvárom míg kipróbálod és beszámolsz az eredményről :))
Whiteskull2007-05-07 08:16:10 // 1303
Még nem, de tegnap találtam az otthoni receptek közt. :)))
csocsi2007-05-07 08:15:07 // 1302
Már próbáltad is?: )))
Whiteskull2007-05-06 19:35:05 // 1301
AGNOLOTTI (RAVIOLI)
Töltött tésztatáskák
Agnolotti... Bizony, akár a fettuccine, olyan étel ez is, amely a virágok nyelvénél is ékesebben mondhatja el a vendégnek, mennyire szívesen látják. Megbocsáthatatlan volna, ha illendően lelkes dicséret nélkül, egyszerűen csak "bekebeleznénk" !
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 tojás, 1 tojáshéjnyi víz.
Az agnolotti tésztája lágyabb, mint a fettuccinéé, így igen alkalmas a táskaformázására és töltésre. 30 dkg liszthez hozzáadunk két tojást, továbbá egy tojáshéjnyi vizet. A masszát jól összedolgozzuk, majd sodrófával vékonyra nyújtjuk.
Most két formát kell megkülönböztetnünk: van, amikor háromszög, van, amikor négyzet alakúra vágjuk az agnolottit. Egy kifejezetten eretnek irányzat hívei még kör alakúakat is készítenek. Mi magunk, szigorúan pártatlanok lévén, elfogadjuk valamennyi változatot.
A lehetőség tehát:
1. A metélt vékonyságúra kinyújtott tésztát 4 x 4 vagy 5 x 5 centiméteres négyzetekre vagdaljuk szét. Mindegyik négyzetre diónyi nagyságú tölteléket helyezünk. Akkor a tésztadarabkákat átlójuk mentén behajtjuk, és háromszögek formálódnak.
2. Két különálló, az előbbinél valamivel vékonyabb lapot nyújtunk ki, s ezeket, miután rákentük a tölteléket, egymásra borítjuk. Most a megtöltött kettős tésztaréteget vágjuk késsel, még alkalmasabban az e célra kitalált kis kerékkel (derelyevágóval) négyzet alakú darabokra, s a széleket egyszerű összenyomással zárjuk. Az agnolotti négyzetes formája az eredmény.
A legfontosabb töltelékek:
CARNE TRITATA
Vagdalthús
Hozzávalók: 30 dkg liszthez 20 dkg sertés-, borjú- vagy bárányhús, vaj vagy zsír, 20 dkg spenót, 1 szelet nyers füstölt sonka, 1 tojássárgája, 1 pohár marszalai bor, 1 marék reszelt parmezán, só, bors, reszelt szerecsendió.
A disznóhúst (vagy a szintén hagyományhűen felhasználható borjú- vagy bárányhúst) serpenyőben átsütjük (vajban vagy zsírban). Egyidejűleg 20 dkg (vagy valamivel több) spenótot főzünk forró vízben. Utána a kettőt - a húst és a spenótot - együtt, egy szelet nyers füstölt sonka társaságában egészen apróra vagdaljuk vagy ledaráljuk. Egy tojás sárgáját adjuk hozzá, egy kis pohár marszilai bort öntünk rá, megszórjuk egy maréknyi reszelt parmezánnal; só, bors és reszelt szerecsendió adja meg a töltelék kívánt állagát és klasszikus illatát.
CON CARNE E CERVELLO
Hússal és velővel
Hozzávalók: 30 dkg sertéshús, 1 sertés- vagy bárányvelő, 5 dkg csontvelő, 3 tojássárgája, szerecsendió, reszelt parmezán, só, bors.
A sertéshúst megsütjük és apróra vagdaljuk (vagy ledaráljuk), utána összedolgozzuk a rövid ideig vízben főzött sertés- vagy bárányvelővel, csontvelővel és a tojássárgákkal. A tölteléket szerecsendió és reszelt parmezán, só és kevés bors teszi még tökéletesebbé.
csocsi2007-05-06 18:42:50 // 1300
Azért fényképpel jobb :)))
koz2007-05-06 18:38:46 // 1299
Ezzel nem vagy egyedül, a szezámmag remek találmány! :)
bb182007-05-06 18:36:16 // 1298
Én pl nagyon szeretem a sima rántott hust ( finnyásabbaknak Bécsi szelet avagy Wiener snitzli ).
Szoval ezt ugy hívják hogy rántott hus elegáns pöttyös bundában. Ez annyit tesz, hogy a zsemlemorzsába kell még keverni böven szezám magot. Nagyon jo lesz töle az ize. És tányleg szép pöttyös lesz a bundája...
Zsocy1552007-05-06 16:59:49 // 1297
Igazán nincs mit.
Ami jó az JÓ !!! :)))
Zsocy1552007-05-06 16:59:03 // 1296
Csúszott ám, mint Nagy Feróék a TV2-ön.
Tommaso 1592007-05-06 12:49:45 // 1295
Igen,hagy dolgozzon a fohagyma és a bazsalikom:-)))
bb182007-05-06 08:03:57 // 1294
Miért ? Nem azonnal kell enni, hanem hagyni érlelni ?
bb182007-05-06 08:03:06 // 1293
Én nem törlöm le, csak szigoruan lecsöpögtetem.
Ha a hus magas höfokon kezded sütni pl platnin akkor hirtelen bezárodnak a porusok, és jobban benne maradnak az aromák.
Van egy másik trükk amit a ,,low fat " grillek használnak ki, hogy max 200 fokos platnin sütöd, akkor nem csukodnak be a hus prusai és jobban kisül a zsir.
Amelyik megoldás szimpatikusabb.
bb182007-05-06 07:59:23 // 1292
Köszönöm az elismerést, bár én is ugy örököltem. :-))
Az a jo benne hogy mivel elég tocsogós, jol csuszik, és elég csak bealpátolni az orcába...
:-))
Tommaso 1592007-05-05 23:52:25 // 1291
Köszönöm!:-)
Majd reggelre fog jól összeérni:-)
Poló2007-05-05 23:38:57 // 1290
Hmmm... Jól néz ki :)
Tommaso 1592007-05-05 23:29:33 // 1289
Tommaso 1592007-05-05 21:40:45 // 1288
Csúszott?:-))
Zsocy1552007-05-05 21:37:10 // 1287
Ezt a Lovag Nokedlit megcsináltuk ma és nagyon finom. Érdemes kipróbálni.
Marty2007-05-05 21:29:59 // 1286
mmmmmmm:)))))) ez nagyon fini lehet, már is kimentem...:)))))))) kösziiii
Tommaso 1592007-05-05 21:27:07 // 1285
Most hétvégén nagyon finom grill husit ettünk,ott hallottam egy jó tippet,hogy mielőtt elkezdjük faszénen sütni a húsit a páclevet (olajat) töröljük le róla,mert az csak az érleléskor jótékony hatású,de utána a szénre csöpögve kellemetlen ízűvé teszi a húst,és nem a pácoláskor felvett ízek fognak dominálni!
Tommaso 1592007-05-05 21:23:16 // 1284
Sok kaját lefőztem/sütöttem már,de amint újra megcsinálom őket,majd az oldalamra felteszem őket!
Tommaso 1592007-05-05 21:21:32 // 1283
Marty2007-05-05 21:14:12 // 1282
Erről kérek egy képet!!:))))))
Bazsa722007-05-05 21:12:06 // 1281
Csak hogy hozzá segítsem e topikot a hosszú léthez, egy kis kv történelem és egy érdekes kv-s cocktail recept, hogy az "igyunk" része is gyarapodjon:)
Naironi a XVII. század végén Rómában értekezést írt a kávéról, melyben említést tesz a kávé feltételezett felfedezéséről: egy pásztor Abessziában az 1440-es évek egyik napjának reggelén beállított egy közeli apátságba, hogy nyája az elmúlt éjjel egy szemernyit sem pihent, sőt igen élénken viselkedett. A barátok szerint az állatok legelés közben valami olyan növényből ettek, ami ennyire serkentően hatott rájuk. A helyszínre érve meg is állapították, hogy melyik cserje okozhatta a nyáj rendkívüli éberségét. Persze a barátok felismerve a cserje igen hasznos előnyeit, a saját hasznukra fordították. A virrasztó papok itták a cserje gyümölcsének levét.
Persze a hír gyorsan terjedt. Nem sokkal később a szerzetesektől arab kereskedők megszerezték a cserje ismeretét és széles körben elterjesztették.
Tarmészetesen ez csak a kávé körül terjedő mondák egyike. Az e mögött rejlő igazság, hogy a kávéfőzés az abessziniai fennsík déli részén jött először szokásba, feltételezhetően a XIII. században. Hogy mikor és hol, vagy egyáltalán ki jött rá, a cserje részeinek használatára, annak pörkölésére-őrlésére, ez ma már kideríthetetlen, erről semmi adat nem maradt fenn. Tény, hogy a kávé megindult világhódító útjára.
Európában a XVII. századba érkezett. A meglévő dokumentumok alapján megállapítható, hogy az első említésre méltó szállítmány 1624-ben érkezett Velencébe, sőt 1645-ben itt nyílt meg az első kávézó!
A kávé sikerére jellemző, hogy a század végére már egész Itáliát meghódította.
Pontos feljegyzések nincsenek, de egyes dokumentumok szerint a török hódoltság alatt-után nyitották hazánkban az első kávézót.
Akávé igazán csak önmagában élvezhető, ennek ellenére sok igen kellemes kávés italt ismerünk, alkoholosat vagy alkoholmenteset.
A kávés cocktailokat általában a délutáni órákban fogyasszuk, étkezés előtt soha ne javasolt.
Kávés Coctail recept:
kezdésnek az Caffe Italiano nevű:
1 dupla kávé
5dkg vaníliafagylalt
2cl mandulaszirup
az anyagokat összeöntjük, megkeverjük (nem rázzuk), tört mandulával megszórjuk. Szívószállal és kiskanállal szervírozzuk.
a következő az AMOR:
1 dupla kávé
2cl Amaretto
1 kiskanál porcukor
a kávét és a cukrot felforrósítjuk, hozzáöntjük a likőrt és tejszínhabbal díszítjük.
és legyen egy saját recept, a neve legyen Alfa Amore:) :
1 dupla kávé
2cl kávé likőr
1cl dió pálinka
1cl tejszín
hosszú pohárban, szívószállal
Mindenki egészségére:)
Alla vostra salute! :)))))
koz2007-05-05 21:06:37 // 1280
Abba ne hagyd! :) Olvasás üzemmódban szoktam látogatni ezt a topikot, de írni is fogok, ígérem.
Tommaso 1592007-05-05 20:25:42 // 1279
Hmm,eszemben jutott erről a remek előételről egy-két másik kaja:-)
Pl padlizsánkém pirítóson
-fetás paradicsomos pirítós
-mozzarella paradicsom
Tommaso 1592007-05-05 20:19:37 // 1278
Ma du,csináltam Bruschettát,majd dobok fel képet hogy milyen lett!
Azt elfelejtettem leírni,hogy a paradicsom belsejét ki kell venni,mert eláztatja apirítóst!!!!
bb182007-05-05 14:52:47 // 1277
Örülök hogy nem ment el a kedved teljesen.
Köszi.
Tommaso 1592007-05-05 11:25:13 // 1276
Tonhal babbal
4 adagra:
-400 gr száraz fehérbab
-1 babérlevél
-1 gezed fokhagyma
-125 ml olivaolaj
-1 kis fej vöröshagyma
-2 evőkanál finomra metélt petrezselyem
-400 gr olajoshalkonzerv lecsöpögtetve
A babot egy éjszakára beáztatjuk,majd leöblitve egy tálba tesszük,hidegvízzel felöntve felforrlajuk,a babérlevelet,fokhagymát,és az olajat beleöntve lefedve lassan főzzük 1-1.5 órán át, a főzis idő utolsó 20 percében sózzuk meg,ezt is al dentére főzzük!!!!!!
Jól leszűrjük,a bebérlevelet és fokhagymát kivesszük,keverjük hozzá a vékony szeletekre vágott hagymát,és adjuk hozzáa többi olivaolajat,sózzuk,borsozzuk és jól hűtsük le!
A petrezselyem 2/3-át adjuk hozzá,szükség szerint még ízesítsük,majd a tonhalat kis darabokra szétvéve adjuk hozzá,és a végén díszítésnek vágjuk rá a maradék petrezselymet!
4 adagra:
-400 gr száraz fehérbab
-1 babérlevél
-1 gezed fokhagyma
-125 ml olivaolaj
-1 kis fej vöröshagyma
-2 evőkanál finomra metélt petrezselyem
-400 gr olajoshalkonzerv lecsöpögtetve
A babot egy éjszakára beáztatjuk,majd leöblitve egy tálba tesszük,hidegvízzel felöntve felforrlajuk,a babérlevelet,fokhagymát,és az olajat beleöntve lefedve lassan főzzük 1-1.5 órán át, a főzis idő utolsó 20 percében sózzuk meg,ezt is al dentére főzzük!!!!!!
Jól leszűrjük,a bebérlevelet és fokhagymát kivesszük,keverjük hozzá a vékony szeletekre vágott hagymát,és adjuk hozzáa többi olivaolajat,sózzuk,borsozzuk és jól hűtsük le!
A petrezselyem 2/3-át adjuk hozzá,szükség szerint még ízesítsük,majd a tonhalat kis darabokra szétvéve adjuk hozzá,és a végén díszítésnek vágjuk rá a maradék petrezselymet!
Balage2007-05-05 08:41:25 // 1275
Drága Chef barátom! :)
Én is nagy lelkesedéssel olvasom a receptjeidet. Úgyhogy ne hagyd abba. Én gyűjtöm a szakácskönyveket, igyekszem sokat főzni, tehát van kinek átadni a tudást! :-)
Stee1462007-05-05 08:37:12 // 1274
Szerintem ne keseredj el!
Pl. én is minden receptedet olvasom, igaz kipróbálni nem volt még időm.
Szerintem sokan vagyunk így.
Lehet, hogy a letöltésekhez kellene felrakni egy ilyen olasz-kajás gyüjteményt, akkor nem süllyedhetne el egy kevésbé pörgős topikban.
Addig amíg a cartársak ki nem adják az Amore szakácskönyvet. :)
ystuc2007-05-05 08:25:36 // 1273
Tényleg nem hülyeség.
(Zárójelben jegyzem meg, lehet, hogy lesz Alfa-csoki. Még nem biztos, de elképzelhető. A logóm megtetszett egy ismerősnek, aki góré az egyik jól menő édesipari cégnél, és a Szamos marcipánnál is nagy beosztása van. A részletek még nem tisztázottak, de elképzelhető, hogy lesz belőle valami...)
Online tag
0
Vendég0
467