Mutasd

>> Egyéb2023-08-05

Egy kicsit elfelejtettem blogolni...

2021 október:

2db bontott, repedt füles ködlámából sikerült kimenteni alkatrészeket (foncsor, üveg) és ezekkel rendbe sikerült rakni a 146-os gyári ködlámpáit. (Az egyiken berepedt az üveg, a másik üvegét meg még a múltban tákolta meg valaki valami gagyi üvegessel vágatott üveggel). Most tök jó állapotban van a két ködlámpa. Persze apró kőfelverődés van rajta, de hát ez ilyen.


2021 december:

Gyömrőn újra lett foncsoroztatva a donor első lámpa belseje. Később kiderült hogy az autóban lévő lámpa még nem volt túl vészes állapotban, de persze az állító baszok el voltak törve.
A donor lámpában ezt már valaki sufni módon orvosolta keményfadarab+csapágygolyó hozzá hegesztett csavar kombóval. Az elején jót röhögtem rajta, a végén meg felhasználtam ezt a csodálatos szerkezetet mert nem láttam azt a problémát hogy miért ne lenne jó a későbbiekben. Persze van 3D nyomtatott műanyag, csak kicsit szkeptikus vagyok hogy bírja a meleget meg az éveket a későbbiekben. Jó lesz így. (Igazából 2023-ból visszanézve semmi baja nem lett azóta se a fadarabos megoldásnak. ) A donor meg az alfa lámpáinak alkatrészeiből összelegóztam a legjobb állapotú alkatrészeket. Végül visszaragasztottam az üveget ha jól emlékszek Sika 710-es ragasztóval, ez szétszedhető a későbbiekben is ha kell.
Végeredményben nagyon szép éles vetítési képe lett a lámpáknak aminek rendkívül örülök. Kb ilyen lehetett új korában, ráadásul továbbra is HELLA lámpa van benne így, és nem utángyártott.


2022-2023:
Egyéb projekt elfoglaltság miatt hétvégi autó státuszban volt az alfa, havonta 1-2 szer mentem vele, tette a dolgát becsületesen, (persze télen nem látott latyakot...) Különösebb dolog nem történt vele, a kötelező olajcseréken kívül.

2023 augusztus környéke:
Jelenleg gyűjtöm az alkatrészeket és az elszántságot a következő projekthez:
- visszaragasztani az ajtókra a szövetet mert hátul leestek (...pár éve...), elöl csak a lélek tartja.
- Kap vatta új hangszóró rácsokat, évekkel ezelőtt megvettem már a 4 darabot....
- megkenni az összes zárat, meg a központi zár aktuátorokat, mert télen mindig baj van a nyitással, zárással.
- kicserélni az összes gumi fékcsövet. (az egyik hátsó híd előtti cső már nem bizalomgerjesztő)
- szerintem az összes féknyerget is felújítom ha már le lesz róla szedve a cső, örülnék ha műszakin fogna rendesen a kézifék. Meg kapnak egy tisztasági festést.
- Első féktárcsa+betét csere. Amit utoljára beleraktak szerelőnél Rotinger tárcsa + talán textar betét kombó szerintem szörnyű. A tárcsa már vállas, a betét meg mint ha új lenne, a fékhatással se voltam továbbra se kibékülve, néha van fémes daráló hangja van néha meg nincs (persze jól van összerakva, minden a helyén van). Megpróbálkozok majd egy összetartozó EBC tárcsa + betéttel, mert kíváncsi vagyok.

Ja, és decemberben megy műszakira.