pdenes - főkép
>> Tuning és extraAlfa Spider / GTV 2.0 TS "Cup" // 2020-04-25

Mivel a gyári hangrendszer (ami már nem volt gyári, mert cserélt hangszórók voltak bent) konkrétan hallgathatatlan volt, úgy döntöttem itt is fejlesztünk kicsit az autón. Korábban már kinéztem magamnak ezt a Focal szettet, viszont épp akciós is volt Emagon, így döntöttem, és megrendeltem :) Ma be is kerültek a helyükre, a különbséget zongorázni lehetne, hogy a zenénél maradjunk :) Némi finomhangolásra még azért szükség lesz, sajnos a több mélyet, ill. basszust tartalmazó zenéknél magasabb hangerőnél berezonál az ajtókárpit, így következő lépésben zajcsillapítót fogok tenni az ajtólemez, illetve az ajtókárpit belső felére is.

 
>> EseményAlfa Spider / GTV 2.0 TS "Cup" // 2020-04-12

A kialakult vírushelyzet sajnos kicsit az egyébként megszokottnál is körülményesebbé tette a honosítás folyamatát, de mindent összevetve azt kell mondjam egész könnyen ment a dolog, főleg ahhoz képest, hogy először csináltam sajátkezűleg a teljes folyamatot. Lényeg a lényeg: Végre kapott forgalmit és rendszámot az autó :)

 
>> SzervizAlfa Spider / GTV 2.0 TS "Cup" // 2020-03-22

3 hét után végre visszakaptam a kicsikét, elkészült rajta minden javítás és lakatolás/fényezés. Az előző bejegyzésben látható állapotoknak hál istennek már nyoma sincs, Zoliék nagyon szépen megoldották a feladatot. Sok-sok olyan dolog került javításra/cserére, amikkel jó esetben hosszú ideig nem kell majd most foglalkozni :) A részletes lista a munkalapon látható. Ja, és végre van új, működő antennám is,ezt ajándékba kaptam Zoliéktól! Meg rendeltem új ablaktörlőket beépített fúvókával, végre el lehet felejteni a béna gyári megoldást :)) Ja igen, és sikeresen átment a honosítási procedúrán is az autó :)

 
>> EseményAlfa Spider / GTV 2.0 TS "Cup" // 2020-03-15

Azt hiszem a bejegyzés címe mindent elárul... :)

Japán autós vonalról jöttem, így nem volt ismeretlen előttem az öreg autókon különböző mértékben, formában, sűrűségben előforduló barna istenverése, vagy nevezzük nevén... a rozsda. Mikor megvettem a GTV-t, ha valamivel nem gondoltam volna, hogy számolnom kell, na az pont a rozsda volt. Ez mondjuk már akkor megbukni látszott félig, amikor elmentünk megnézni az autót. A bal oldali kerékjárati íven némi rozsdásodás volt látható, illetve szintén ezen az oldalon a küszöb vége felett kicsivel a sárvédőn (kb a pininfarina felirat alatt) volt némi "rügyezés", szemmel láthatóan egy korábban már javított rész kezdett rozsdásodni. De ezekkel együtt tudtam élni, láttam, hogy nem nagy a baj, egy ügyes lakatos egy délután alatt megoldja. Pár hete elvittem az autót DZ-ékhez, vezérlés cserére és minden egyéb javításra, ezekre majd egy későbbi posztban térek ki részletesebben. Mivel Zoliék lakatolással, fényezéssel is foglalkoznak, így megkértem őket, hogy az említett sárvédőívet is tegyék már rendbe.
Na és akkor itt jött a csavar. Zoli pénteken hívott fel, mondván van egy kis gond, küldene pár képet Viberen...
Na, amikor megláttam a képeket szinte nem akartam elhinni, hogy ez az én autóm! De sajnos az :D A csomagtér sarkai, vagy ha úgy tetszik a kerékjárati ívek széle szépen odavan, mondjuk úgy megszűnt létezni...
De van üröm is az örömben, a donoron amit nemrég vettem hál istennek Szépen egyben vannak ezek a részek, így Zoli majd kivágja belőle, és szervtranszplantációs műtét keretében átkerülnek a prodzsektkárba :D Leszereltem a lököst, hogy Zoli könnyebben hozzáférjen majd, aztán intézett egy trélert, ami elvitte hozzá a donort. 5 nap múlva NKH honosítási vizsga a mozaikban (amennyiben a korona járvány is engedi..), itt tartunk most.. vannak izgalmak, na :D

 
>> AutóápolásAlfa Spider / GTV 2.0 TS "Cup" // 2020-03-01

Az autóhoz kapott távirányítós kulcs háza sajnos ramaty állapotban volt ( 3 darabra volt törve konkrétan..), így ebből kénytelen voltam egy másikat beszerezni. Nagy nehezen sikerült is, de nem elégedtem meg annyival, hogy átműtöm bele az autó saját tollát, hanem akkor már szépen fel is újítottam a kulcsházat :) Így most már az autó kulcsát is büszkén lehet mutogatni :D

 
>> SzervizAlfa Spider / GTV 2.0 TS "Cup" // 2020-02-23

Bekerültek a tavaly vásárolt lengőkarok is, így végre nem kopog veszettül az autó hátulja, zongorázni lehet a különbséget :)

 
>> SzervizAlfa Spider / GTV 2.0 TS "Cup" // 2020-02-22

Nagy nehezen sikerült végre egy újszerű állapotú (még hajszálrepedések sincsenek rajta) szívócsövet szereznem, be is került a helyére :)

 
>> SzervizAlfa Spider / GTV 2.0 TS "Cup" // 2020-02-19

Elkezdtem az autó felkészítését a szezonra. Beszereztem egy új gyertya készletet és légszűrőt, természetesen mindkettő gyári :)

 
>> EgyébAlfa Spider / GTV 2.0 TS "Cup" // 2020-02-12

Update: Kapott egy kis "szentélyt" is :)

 
>> EgyébAlfa Spider / GTV 2.0 TS "Cup" // 2020-02-10

Ma megérkezett a mini GTV, 1:18 méretarányban :) Gyönyörűen kidolgozott modell, öröm nézegetni