Eszter68 - főkép
>> SzervizAlfa 147 1.9 JDT // 2022-02-09

Lassan a gyönyörűből hypercsúcs lesz a kis autóm. Sajnos az egyik szerelőnél kis baleset érte, a vezetőoldali ajtót nekicsaphatták valaminek, mert lepattogzott a festék. Későn vettem észre, mert nem is én mentem az autóért, ezért már nem tudtam reklamálni, de oda biztosan nem viszem többet.
Elektromos problémák is alakulóban. A tolatóradar végre működik és az ablakemelő szerkezet is cserélve lett mindkét oldalon. Betegeskedett az ablakmosó is, de ez is orvosolva lett. Hála mindezért B. Csabának :)

 
>> AutóápolásAlfa 147 1.9 JDT // 2021-11-28

A lecserélt emlémáal kapcsolatban voltak kétségeim, hogy a ragasztás mennyire fogja bírni, mert nem alkalmaztam plusz ragsztót, csak ami az emblémán (utángyártott) alapból volt. Ezért egy ideig nem is mertem bemenni az autómosóba, de túl vagyunk a tűzkeresztségen.... és meg sem mozdult! Ugyanolyan szépséges és stabil, mint amikor felragasztottam.

>> SzervizAlfa 147 1.9 JDT // 2021-11-24

Újabb szervízen vagyunk túl. Vezérlés, termosztát, ablakmosó motor és kézifékkar cserélve. Szépen alakulunk.

>> EgyébAlfa 147 1.9 JDT // 2021-11-09

Első Alfám. Egy csoda már az autó is, de a közösség méginkább. Augusztus végén találtunk egymásra, és azóta is rengeteget foglalkozom vele. Mert egy Alfát szeretni kell!
A kezdetek kalandosak voltak.
Már a hazafelé vezető úton elszúrtuk a tankolást. Az autó dízel, az üzemanyag benzin lett:( ... de legalább időben észrevettük és nem indultam el vele. Legalább kimostuk a tankot :)
Pár nap múlva a kulcs tréfált meg, ugyanis vettem egy új kulcsházat, kicseréltettem a kulcsossal a belsejét, de az immobiliser valahogy kimaradt. Persze nem indult az autó. De ez is megoldódott, szerencsére nem dobtam ki az eredeti kulcsházat.
Ezzel a megpróbáltatásoknak még nem volt vége, ismét pár nyugis nap után a kuplung adta be a kulcsot. Na ez már kicsit fájdalmasabb kaland volt.
Hát nem új autó, sejthető volt, hogy nem lesz eseménytelen vele az élet.
Ezeken felül azóta volt olaj- és mindenféle szűrőcserén. Kapott új napellenzőt a törött helyett, kalaptartót, ami hiányzott, új gumikon gurul és az ablaktörlő szerkezet is törött volt, azt is cseréltük. Ma pedig kicseréltem az emblémákat is...