Mutasd

>> Tuning és extra2010-11-30

Amikor megvettem az autót Belgától rögtön elkezdtem a külső megjelenés rendbe hozását, hogy illeszkedjen a nemes műszaki tartalomhoz. :-D
Most hogy beköszöntött a tél ismét van egy kis időm csinosítgatni az autót. A terveim szerint a motortér következett. Mint már írtam a blogban a korábbi akku lemerülési problémák miatt kiépítésre került a WEKA system, továbbá kapott az autó egy spirálcellás EXIDE aksit. Most hozzáigazítottam a környékbeli szerelvényeket, tápkábeleket akku sarukat cseréltem conection alkatrészekre, kábelekre. Továbbá megoldottam az akku rögzítését, mivel a gyári heveder rövid a spirálcellás akkumulátorhoz.
Elaforgtól szereztem be motortéri relé takarót, mert nem tetszett, hogy a relék szabadon vannak, nyilván ez nem csak esztétikai kérdés. A hűtő kiegyenlítő tartályom meg olyan mocskos volt, hogy nem láttam benne a folyadékszintet, ezt is megrendeltem az Elaforgtól.
A lényeg viszont a szívó oldal átalakítása volt a korábbi helyről a lökhárítóból a ködlámpa mellől l felköltöztettem az APEXI szűrőt, közvetlenül a légtömegmérő elé, ezzel orbitális szívóhangot és jobb gázreakciót nyertem, viszont valószínűleg elvesztettem néhány Nm az alsó fordulatszám tartományban. az alkatrészeket (szilikon csövek, bilincsek Angliából rendeltem http://www.apmotorstore.co.uk/)
Ez az áldozat megéri nekem, mert megszületett a fejemben az új projekt: elkezdem az autó pályagéppé alakítását (olyan kocsit szeretnék mely utcainak néz ki, de a lemezek és a kárpit alatt pálya autó technikája lapul. Folyt köv…….. :-DDD

Az első képen a vásárláskori, a másodikon jenlegi motortér állapot látható.