artitomi - főkép
>> EseményAlfa 147 1.6 Twin Spark // 2010-04-24

Mivel elkészült az autópálya Pécsett, megfuttattam az új úton a kicsikét. Mindjárt ki is jött egy kis probléma amit a "RENDSZERESEN KARBANTARTOTT" utak okoztak és 140 km/h körül elkezdett rázni a kocsi. Irány a gumis, felnivizsgálat, görgőzés mind a 4 + az egyik el volt repedve. Hála a pécsi Toldy Gumiszervíznek korrekt áron jó minőségben helyrehozták a felniket.

 
>> EgyébAlfa 147 1.6 Twin Spark // 2010-03-29

Józsi október óta folyamatosan hívogat, ígérget, hazudik és mindig kitalál valami ürügyet, hogy miért nem tud egy csere CD-s rádiót küldeni. Csörög a teló, felveszem, röhögök egy jót a fafejen és lerakom. Aki nem akar magának bajt, ne vegyen tőle semmit. Persze hiába minden akció, hogy letiltassuk az amore-ról, az oldal működtetői nem tesznek ennek érdekében semmit. Azért ennyire nem kellene lesz@rni a tagokat :(

 
>> SzervizAlfa 147 1.6 Twin Spark // 2010-03-26

Már kopottak voltak az első gumik, így megrendeltem az újakat és szombaton le is cseréltettem őket. Sava Intensa, 215/45, 17-es, pécsi Toldy gumiszervíznél. Gyorsak, korrektek, precízek, csak ajánlani tudom őket.

 
>> SzervizAlfa 147 1.6 Twin Spark // 2010-02-06

Cserére szorult a termosztát, mert nem szabályzott, ezért a motor nem tudott üzemi hőfokra melegedni. Neten találtam egy remek kis oldalt (www.fekmester.hu), ahol nagyon jó áron lehet rendelni mindent. Az oldal egyszerű, könnyen áttekinthető, megbízható és gyors. Szerdán rendeltem és előre utaltam a pénzt Debrecenbe, a csomag pénteken már Pécsen volt. Beszereltettük és most jól működik. A termosztát ára 9600 Ft volt, postaköltséggel együtt. Mindenkinek csak ajánlani tudom a fekmester oldalát.

 
>> EseményAlfa 147 1.6 Twin Spark // 2010-01-27

Zoli barátunknak sajnos balesete volt a rönójával. És most egy 147-es Alfát keres a hasznaltauto-n :) Terjed a vírus. Alfacityre már együtt mehetünk. Nem hiába vettünk Alfát, eddig mindenki, kivétel nélkül dícsérte, csodálta, megbámulta. Alfa rulez

 
>> Tuning és extraAlfa 147 1.6 Twin Spark // 2010-01-25

Akármennyire is tűnt korrektnek, az érdi Tamon Józsi nem az. Nemcsak hogy egy pár nap után bedöglő CD-s rádiót kaptunk huszonpárezer Forintért, levegőt sem érő ígéreteket és hazugságokat is kaptunk mellé. Nem kapjuk vissza sem a pénzt, új CD-s rádiót sem kapunk. Kukába való, nemcsak Józsi, de a bontott alkatrészei is. Nem ajánlom senkinek, hogy kereskedjen vele, max ha személyesen átnézi, hogy mit vesz tőle.
Szomorú, hogy egyeseknek annyira szükségük van a pénzre, hogy átcsesznek másokat és még nem is ég le a bőr a pofájukról.
(update jan. 27 - újabb hazugság: Józsi hívott, hogy elmondja, ő elküldte a CD-s rádiót, csak mi nem mentünk el érte a postára. De nemsokára úgyis jön Pécsre, akkor személyesen átadja az újat. Aha, jaaa ... Majd meglátjuk. :)

 
>> SzervizAlfa 147 1.6 Twin Spark // 2010-01-25

Aksi meghalt, RIP. Csere Lihtmesz Csabinál Sombereken, ő az, akiben 100%-osan megbízunk. Következő a termosztát lesz. Majd új hátsó gumik. És egy esetleges szélvédő-csere, mert karcos lett az előző tulajok kezei (ill. ablaktörlői) alatt.

 
>> EgyébAlfa 147 1.6 Twin Spark // 2009-11-18

Vége a kezdeti eufóriának: már az eredeti CD-ket sem eszi meg a lejátszó, pedig eleinte minden ment, majd kezdett csak az írott CD-kel sz@rakodni. Most már csak a rádiót tudjuk hallgatni rajta. Két lehetőségünk adódott: vagy kapunk "dílerünktől" egy újat vagy visszakérjük a pénzt és kap a kicsike egy nem gyári, de annál hiperszuperebb mp5-ös-6-os-anyám tudja mik vannak már-lejátszót. Folyt. köv.

 
>> EseményAlfa 147 1.6 Twin Spark // 2009-11-13

Nagy esemény a mai: kicsi kocsink garázsba költözött! Igaz nem sajátba, csak béreljük, de így tudjuk, hogy biztonságban és melegben van. Még hozzá kell szokni, hogy nem látjuk őt, ha kinézünk az ablakon, fáj is szívünk egy picit, de korrekt áron kaptunk korrekt tulajtól egy korrekt lakóhelyet az Alfánknak. Megérdemli!
(Időközben akadt egy kis összetűzésünk a szomszéd garázs tulajának fiával, aki néha szándékosan állt a garázsunk elé, lehetetlenné téve a kiállást. Busszal kellett munkába mennem :( De egy kis üzenet és pár "kedves" szóváltás és mission accomplished.)

 
>> Tuning és extraAlfa 147 1.6 Twin Spark // 2009-10-29

Hála Józsinak, van CD-s rádiónk. Sikeresen be is szereltettük és az első lemez, amit bemutattunk a kicsikének, az a Death Magnetic volt :) Alakul a kis 47-es, egyre szebb lesz kívül-belül. És ha minden sikerül, lesz garázsa is, ahol nyugisan alhat.