Mutasd

>> Egyéb2010-08-20

Nemsokára végre kiköltözök Bécsből, bár nem messzire, kb. 5 km-re, egy kedves kis dunamenti faluba, Langenzersdorfba. (Kb. Abda-Győr táv)
Ez azonban egy csomó intéznivalót von maga után:

Az autót a bécsi ideiglenes lakcímem felmondásával ki kell vonnom a forgalomból, és le kell adnom a rendszámot. Ezután bejelentkezek Langenzensdorfba állandó lakcímre, majd az autót Korneuburgban (ide tartozunk mostantól) újra forgalomba kell helyeznem és új rendszámot is kapok, KO-sat, fehéret! :-) Ez a mutatvány 2x €172,- lesz.

A biztosításom is változni fog, ugyanis az eddigi kék rendszámomat nem minden biztosító biztosítja, hetene más társaság foglalkozik ezekkel. Az autóm bejelentésének hetében pont az UNIQA volt a soros, így alkalmazkodnom kellett a csillagászati tarifáihoz, CSAK a kötelező biztosításért €125,- fizetek HAVONTA!
Az átjelentéssel megszabadulok a kék rendszám átkától, és rögtönzött számításaim alapján (kész nyereség pénzügyi tanácsadó cégnél dolgozni) az Allianznál mindez havi 76,72€ lesz. Így talán még egy cascon is elgondolkozom....