Mutasd

>> Esemény2013-04-16

hogy megválunk a legdrágább és legszebb kisautómtól, mert kinőttük. Remélem szerető új gazdát találunk neki, aki legalább annyira szereti majd mint én.
http://www.gebrauchtwagen.at/detailansicht.php?id_fahrzeug=3238031
a szívem szakad meg érte. 97500 km

 
>> Egyéb2011-02-08

A kutya összeveszett az autómmal, vagyis inkább a nyomok alapján az autóra felmenekülő macskával, az eredmény elég durva lett. Az egész motorháztetőt összekarmolászta.

Király dolog az esküvő előtt 4 nappal ilyennel foglalkozni, és persze mégiscsak a mi kutyánk tette, a kis édes drága, mégcsak haragudni sem lehet rá érte. Egy éves, csintalan kis kölyök.

Helyette a tesómmal vesztem össze, jobban oda kéne figyelni a kutyusra, játékos, unatkozik, hát persze hogy felhívja magára a figyelmet. Irgumburgum.

De hogy a kocsival mi lesz, az rejtély, szombatra legalább egy fotózás erejéig ráncba kéne szedni.... és persze hosszútávú megoldást keresni. A kutyára, az autóra, és a kutya melletti nyugodt parkolásra.

 
>> Egyéb2011-01-13

Apait-anyait beleadva próbáltam meggyőzni a családomat arról, hogy miért lenne jó a kisautóm esküvői autónak, de minden érvem süket fülekre talált, mivelhogy ez a legeslegicuripicuribb, el sem férünk benne... A legnagyobb probléma persze nem az örömszülőkkel volt, őket még csak le lehetne rázni... a drága volt barátom, jelen vőlegényem tűnt a legnagyobb ellenlábasomnak ezen témában, így jó (leendő) asszony módjára befogom a szám, és abba az autóba szállok be, ami megáll a ház előtt... DE! fotózkodni az alfával megyünk, feldíszítve :-))

már csak 4 hét... :)
42.000 km körül járunk

 
>> Egyéb2010-11-25

Mióta megvan az autóm, Charlie minden találkozásunk alkalmával (legutóbb a halottak napi családi temetőkörút utáni közös ebéden) számonkéri rajtam, hogy cseréltem-e vezérműszíjat és társait. Persze a válasz mindig egyértelmű NEM, azzal a "jajhaggyálmár" nézéssel, mivelhogy alig futott még az autóm.
Aztán a múlkori lengőkar csere (jobb hátsó, hátsó) kapcsán figyelmeztetett a szerelőm, hogy fura hangot hall, nem ártala, ha otthagynám és átnézhetné jobban. Ezenkívül utánanézett annak, hogy mikor esedékes a vezérműszíj csere, és majdnem szívrohamot kaptam mikor közölte, hogy 60.000 km vagy 3 év után. A 60.000 km-rel még nincs is baj, de az autó 2003 novemberi, szóval az évek alapján már 2x is megérett a cserére.
A cseréig alig mertem menni az autóval, nehogy baj legyen, persze ilyesféle baj nem is történt, "csak" egy akkora kavicsot kaptam a pályán, hogy simán végigrepedt a szélvédő... juhuuu, persze ezt is 2 héttel a műszaki előtt ...
Most úgy áll a helyzet hogy kész az autó, mehetek érte. Szélvédőt cseréltek, mindenféle szíjakat és görgőket, és csapágyat a klímában (ennek volt fura hangja).
Egyrészt örülök, mert most már biztosan tudom hogy rendben van a kocsi, másrészt viszont soha rosszabbkor, mint 1 hónappal karácsony előtt ... :-))) és persze költözés után, lakberendezés közepette... :-) Szóval más helyet is találtam volna ennek a szép összegnek...

 
>> Egyéb2010-11-04

November elsejével nem csak a kötelezö téli gumi szezonja köszöntött be, hanem sikeres átköltözésem befejezéseként az ideiglenes bécsi rendszámot is leadtam, és megkaptam a végleges korneuburgit. Ezáltal a kötelezö biztosításom havi 85 jurora esett vissza, juppiiiii..!!!
Kicsit sajnálom a kék rendszámot, olyan kis helyes volt, úgy megszoktam már... viszont ez az új már akkor is az enyém marad, ha lecserélem a kocsit, a rendszámot automatikusan viszem magammal... ez is valami.

A következö projekt a müszaki vizsga, amit szerencsére három hónappal kitolhatok, a költsége 40-60 juro körül várható.
Elötte persze otthon átnézetem a kocsit, és mint már tudott, lengökart cserélünk...vagy mit?!

kb 35.000 km-nél járunk.

 
>> Egyéb2010-08-20

Nemsokára végre kiköltözök Bécsből, bár nem messzire, kb. 5 km-re, egy kedves kis dunamenti faluba, Langenzersdorfba. (Kb. Abda-Győr táv)
Ez azonban egy csomó intéznivalót von maga után:

Az autót a bécsi ideiglenes lakcímem felmondásával ki kell vonnom a forgalomból, és le kell adnom a rendszámot. Ezután bejelentkezek Langenzensdorfba állandó lakcímre, majd az autót Korneuburgban (ide tartozunk mostantól) újra forgalomba kell helyeznem és új rendszámot is kapok, KO-sat, fehéret! :-) Ez a mutatvány 2x €172,- lesz.

A biztosításom is változni fog, ugyanis az eddigi kék rendszámomat nem minden biztosító biztosítja, hetene más társaság foglalkozik ezekkel. Az autóm bejelentésének hetében pont az UNIQA volt a soros, így alkalmazkodnom kellett a csillagászati tarifáihoz, CSAK a kötelező biztosításért €125,- fizetek HAVONTA!
Az átjelentéssel megszabadulok a kék rendszám átkától, és rögtönzött számításaim alapján (kész nyereség pénzügyi tanácsadó cégnél dolgozni) az Allianznál mindez havi 76,72€ lesz. Így talán még egy cascon is elgondolkozom....

 
>> Egyéb2010-07-30

Túl vagyunk a 10.000. közös km-en, ami ahhoz képest hogy februárban került hozzám az autó, nem is olyan kevés! Eddig különösebb problémám nem volt, kivéve talán, hogy áprilisban egyszer kiégett mind az összes világításom elöl, két héten belül.
Azt hiszem ennyi bőven belefér :-)

Egyetlen "hiányossága" a "KisFeketének", hogy a klímája elég gyengus, legalábbis az előző autóméhoz képest, ahol simán torok- és garatgyulladást kaptam egy-egy jól lehűtött utazás után. Annyira nem is bánom, amúgy is utálom a klímát, de aztért a
-ritkán-
napon felejtett FEKETE autót nem ártana gyorsabban visszahűteni...
32960 km-nél járunk.

 
>> Egyéb2010-04-27

...

 
>> Egyéb2010-04-27

NAGYON hasznos találmánynak tartom ezt a kártyát!

Az egyre biztonságosabb autókból baleset esetén egyre nehezebb ill. egyre több időbe telik kiszabadítani a roncsba szorult utasokat, ebben lehet a tűzoltók segítségére az autó felépítését ábrázoló kártya, amit a gondos sofőrök a napellenző fölé rejtenek. A kártya létezését egy a szélvédőre ragasztott matrica jelzi, így a tűzoltók tudják, mit és hol keressenek.


Sajnos alfákhoz ilyen konstrukciós ábrát egyáltalán nem találtam, de írtam egy mailt a német-oszták forgalmazónak, remélem kapok visszajelzést.

Tomszié már kinyomtatva, laminálva!

 
>> Egyéb2010-04-19

Eddig a kocsimosásban nálunk csak a Shell jeleskedett, a szombati gyönyörű idő viszont belőlem is kihozta azt a mérhetetlen szorgalmat és tenni akarást, hogy magam pucatoljam ki a kis feketét. Gyönyörű lett!

Apu elmagyarázta miért intenek egymásnak az alfások, miszerint az üdvözlés annyit jelent "jé a tied is megy még?!?" A válasz rövid volt, de velős: hüüüüüülyeeeee! :-)

Tomszos vasárnap félmaratont futott, borzasztóan büszke vagyok rá!