Mutasd

>> Esemény2010-04-13

5 éven keresztül minden hülye tesztet kitöltöttem Egomban, de egy tájékozódási verseny harmadik helyezésén kívül nem sokra vittem... Nos idén sikerült olyan tökélyre fejleszteni az "okostelefonnal találjunk meg minden választ a neten" stratégiát, hogy első helyezettek lettünk, mégpedig 18/20 helyes válasszal, az alfa történei teszten.
Lehet csak azért nyertünk, mert Dea nem vett részt a találkozón, különben biztos még a mosógépet is ő vitte volna haza :-)
A budapesti konvojt természetesen lekéstük, és estére sem maradtunk pedig azt is nagyon beterveztük, ennek ellenére NAGYON JÓL ÉREZTÜK MAGUNKAT.
Köszönet érte Tomminak és drága családjának!
Jövőre ugyanott! :-)

Note for next year: Nincs kiskabát, nincs kiccipő, ÖLTÖZZ FEL RENDESEN VAZE, mert felfázol, mint eddig minden évben.....!!!

 
>> Egyéb2010-04-06

Érdekes dologra lettem figyelmes ma reggel: még sosem tankoltam magam a kis feketét. Ez csak úgy történhetett, hogy mindig olyankor ürült ki a tank, mikoris Tomszi velem volt, így nem volt szükség rám a tanksapka felnyitásánál.
Ma reggel ez a feladat rám várt, ami persze nem okozott különösebb problémát, csak hülye érzés fogott el (akarom mondani lestem mint borjú az új kapura), hogy " ehhez kell kulcs is?" mivelhogy az előző autómnál még nem kellett! vagyis kellett volna, csak anélkül is kinyílt szegényem:-)))
A kutas srác meg csak pillázott, hogy vajon minden rendben van-e nálam... :-)

Egyéb: új taggal bővült a család, mégpedig egy kilenc hetes kis magyar vizslával
A szép autót pedig Tenerifén találtam.

26.800 km

 
>> Egyéb2010-04-04

Nem tudom lesz-e még valaki rajtam kívül, aki Egomba szégyenletes módon téli gumikkal jön, de sajna az én kerékcserés nekiveselkedésem kudarcba fulladt. Na nem a technikai részével van baj, hanem az osztrák szabályozással, miszerint április 15-ig kötelező a téli gumi. Ha 25 fok van, akkor is. Persze saját felelősségemre lecserélhetem, viszont bármiféle baleset esetén nem fizet a biztosító. Akkor sem, ha nem én vagyok a hibás. Ezt azt hiszem nem kockáztatom meg, így két hétig még csizmácskában maradunk...

ÖAMTC link

 
>> Szerviz2010-03-18

Megmakkant az akkumulátorom, ami teljesen érthető így 6 év után... még soha nem volt cserélve, így az előző tulaj ezt a költséget még magára vállalta. Igazán kedves tőle! :-)
26.000 km körül járunk.

 
>> Egyéb2010-03-17

Szülinapom alkalmából gyönyörűséges ajándékokat kaptam, többek között alfás táskát, polot, sapit, kulcstartót, valamint aputól könyöktámaszt is (ezt az egyet hiányolta az autóból, gyosan pótolta is a hiányosságot) :-)
Egyébként meg volt elégedve vele a 2 hét alatt, sőt tulajdonképpen ez az egy vette el egy kicsit az örömét az új autójától (Mazda6), hogy az én kis alfám sokkal kényelmesebb volt. :-)

katalógus - ha később bármi kéne
Szegény Tomszi megszenvedett vele, 3 hetébe telt mire az Autohaus Schönbrunnon keresztül tudott tőlük rendelni.

 
>> Egyéb2010-03-10

Pontosan 10 napja nem láttam az autómat, már kezdem NAGYON rosszul viselni.

Úgy történt a dolog, hogy apu két hétre autó nélkül maradt, én pedig - míly nagylelkű gesztus - felajánlottam neki az enyémet addig, míg meg nem kapja az újat. Gondoltam jó lesz az, legalább visszaállok a tömegközlekedésre kicsit, addig sem nő a hátsó felem...
Persze ez csak elméletben ment ilyen könnyen, hisz először is így minden nap 10 perccel korábban kell kelnem, ami hihetetlenül nehezemre esik, másodszor pedig olyan árgus szemekkel nézem az alfákat, hogy az már szívbe markoló...

PÉNTEKEN MEGYEK ÉRTE!!! :-)

 
>> Egyéb2010-02-12

Sajnos az agyonjátszott olasz slágereket már rég meguntam, ezért kénytelen voltam valami könnyű, hangulatos újdonsággal feldobni a zenei életünket. Sikerült! :-))
A Putumayo kollekció eddig is a szívem csücske volt, főleg a görög és a Párizs válogatás (amelyiken egyébként Carla Bruni is megtalálható), de ez az olasz azt hiszem mindent visz. :-)

 
>> Egyéb2010-02-09

Másfél hete találkoztam Vele először, Akinek még nevet ugyan nem találtam, de első pillantásra elvarázsolt. Mindenesetre férfi, ezt szögezzük le az elején. Kell/nem kell ez nem is kérdés, csütörtökön már mentem is érte.
Előélete szerint végig garázsban tartott bevásárlóautó, női sofőrrel, pontosan 22.960 km-rel. Asszonya BMW 3-as Cabriora cserélte, de megkönnyezte az elválást. Baráti házaspár lévén átverés szóba sem jöhet, szervizkönyv pipa, a csütörtöki átadás előtt még átnézették az autót.
Némi probléma csak a forgalomba helyezéssel volt, az autó nemzetisége szerint ugyanis osztrák. Ezzel nem is lenne probléma hisz én is Bécsben élek, arról viszont megfeledkeztem, hogy anno nem állandó lakcímre jelentkeztem be, csak ideiglenesre. Ezen csütörtök délután változtatni már nem tudtam, és mivel péntekig várni sem akartam, elfogadtam hát a kék rendszámot. Ez annyival jár, hogy jövő februárban ki kell vonni, majd újra forgalomba kell helyezni az autót. Persze azt már úgysem várom meg, pár hónapon belül úgyis magyar rendszámot kap, fene akar havonta 130 jurót fizetni a kötelezőre...
Ezt a kis gubancot leszámítva teljes a boldogság! :-)