Mutasd

>> Egyéb2011-01-31

A HÓNAP FORDULATA!! :) vagy inkább :(

Tavaly októberben ezt írtam a 2009-ben totálkárosra tört 147-esünk emlékére a blogomban a baleset utáni ügyintézésről:

"(...) Gyanús az egész, kérdezem tőle, ugye nem azon mesterkednek, hogy ebből a gazdasági totálkárosra vett roncsból autót csinálnak? Mondja vidáman, dehogynem! Hoznak Németből egy másik Alfát, aminek meg a feneke tört rommá, kettévágják, a kettőből csinálnak egyet. "

Ma telefonált egy autókereskedő x Autóház Kft-től. Mondja, hogy volt-e nekünk egy 147-es piros Alfánk. Igen. A kocsit a napokban ellopták (!) az új tulajdonosától (!!) és mivel csak 1 kulcs volt, őket, mint eladókat is megkereste a rendőrség , hogy nem mi, a régi tulajdonos loptuk-e vissza!!!!!!!! :) :)

Szóval a totálkáros roncsot csak visszakalapálták forgalomba a mocskos gengszter biztosító, meg az ő roncsautós nepperei. Kíváncsi lettem volna az új tulajdonos arcára, amikor vásárlás előtt látta volna a baleseti fotóinkat, meg azt, hogy miként nézett ki a csilivili piros, fullextrás Alfája nem is olyan rég. Hát, mondja a kereskedő, pár helyen újra kellett fújni egy kicsit, mert a doktornő meghúzta itt-ott parkoláskor, de semmi komoly.... :)
És biztos nagyon szép pirosra lefújták, mert volt, akinek megtetszett és megvette, és másnak is megtetszett, mert ellopta.

Szegény autó, nehéz élete van.... :(

 
>> Egyéb2010-12-01

Napi Giulietta-tapasztalatok:

- a motor és az egész járgány kulturáltsága változatlanul hihetetlen, semmi zaj, semmi vibráció, viszont baromi erős és nagyon ugrik, pedig "csak" normálban van a DNA. Zseniális a gép. Holnap benézek ismét a motortérbe, mi van, ha összecserélték, és a 170Le benzinest adták, nem kevés autót látott egyik barátom kétszer visszakérdezett, hogy ez dízel...??
- a StartStop ma váratlanul működésbe lépett, pedig már kezdtem letenni róla, hogy kimozdul az "unavailable" stádiumból. Most olyan 3-4 megállásból 1-2x lekapcsol. A vezérlése nagyon érzékeny, és néha leállítja, máskor meg nem. Próbálom kitapasztalni, hogy min múlik, de eddig biztos megoldásig nem jutottam. Az újraindítás nagyon simán megy, és semmi kellemetlenséget nem okoz. Kuplungot benyomom, teszem egyesbe, és már nyomhatom is a gázt, mert a motort közben bepöccent.

- Ami viszont fekete pont, bár inkább (remélem) csak a bosszúság és az olaszos összeszerelés kategória: akár hiszitek, akár nem, a csomagtartófedélben szerintem benne felejtettek egy szerszámot a gyárban! Nyitom a csomagtartófedelet, emelkedik, és közben valami zörögve guruló hangot ad. Először nem is tudtam, honnan jön, de az ötödik fel-éle nyitáskor már nem volt kérdés, magában az ajtóban csúszik-gurul valami előre-hátra!!! :( :( Hang alapján elég méretes és súlyos valami lehet, tippem egy csavarhúzó, villáskulcs, vagy valami hasonló kaliberű dolog. A lámpák, a zár rendben működnek, szerintem nem azokról vált le valami, hanem "idegen test", ahogy az orvosi szakzsargonban mondják....... :( :( :( Nesze neked minőségi munka.... :( Nem tudom, merjem-e önerőből lebontani a hátsó műanyagpanelt, vagy inkább a garancia kapcsán vigyem vissza? Ha mégis műszaki hiba, és valami levált alkatrész, nehogy az én lecsavarozásomra fogják, mint okot....

 
>> Egyéb2010-11-27

Ma délelőtt átvettük a "Nagy Ő"-t... :) Kellemes körülmények a nyíregyházi szalonban, gyors papírmunka, nagyon készséges és felkészült márkakereskedő, szóval jó, igazi autóátvevős élmény volt, talán egyedül az időjárás lehetett volna egy kicsit naposabb. A kocsi elsőre nagyon jó, megérte ezt választani, rokonlátogatós próbaút címén tettünk is bele vagy 200km-t. Igyekeztem nem nyomni neki, csak újautó a lelkem, így pl a DNA-kapcsolót is inkább végig normálban hagytam, de még így is érződik, hogy a 170lovas dízellel nagyon tudna menni.

 
>> Egyéb2010-11-24

Megérkezett! Váratlan, de örömteli meglepetés! :) Igaz, még csak a szalonig jutott, de már legalább "látótávolságba" került az átadás. Folyt.köv.!

 
>> Egyéb2010-11-08

No, akkor ma kezdődik a nagy alkotás, mármint ha tartja a gyár az előre jósolt menetrendet. Remélem, ma a legjobb, legtisztességesebb melósok mentek műszakba, és minden csavart jól meghúznak. :)

 
>> Egyéb2010-10-22

A 45. héten (azaz nov.8-14. között) lesz gyártva a kis piros Juliskánk, legalábbis a szalonból ezt a visszajelzést kaptuk a napokban... Ez részben rossz, mert így az ígért Karácsony előtti átadás elég rizikós, de igyekszem a jó oldalát nézni a csúszásnak, és legalább addig is szokják az olaszok az új típus összeszerelését, esetleg kiküszöbölnek még 1-2 kezdeti tervezési hibát, mittomén... Szóval november elején "születik". :)