Mutasd

>> Szerviz2018-08-01

A story-nak még nincs vége, úgyhogy egyelőre csak egy rövid slot:
- 2018.06.26: klíma nem hűtött eléggé, rendszer fel lett töltve, kb. 50%-a a gáznak hiányzott
- 2018.07.09: a kocsi egy hetet állt a garázsban előző héten, mert Németországban voltam céges autóval. Mikor hétfőn reggel indultam dolgozni, a klímakompresszor be sem kapcsolt. Pár nap múlva Csabinál (a szerelőm) megállapítottuk, hogy zéró mennyiségű gáz van benne. Szivárgásvizsgálat (N2-vel) kimutatta a hibát egy csatlakozónál, amit javítottunk. Ezután fel lett töltve.
2018.07.23: megint nem kapcsol a kompresszor! Megint Csabinál. Zéró gáz a rendszerben! A hiba oka a feltöltőszelep, ami eresztett rendesen (két héttel korábban még nem). Csere után feltölt, működik.
2018.07.30: indulunk nyaralásból haza - odaúton nem volt gond, a klíma tette a dolgát - kompresszor be sem kapcsol! Ma Csabinál újra...az eddig megjavított helyeken nem ereszt, valami új hibaforrással állunk szemben.

Sajnos vasárnap elmegy nyaralni és csak augusztus 27-től dolgozik újra. Addig pedig már teli van vállalással, márpedig ehhez szét kell szedni a kocsit (lökös le, motorvédő le, szélvédő előtti levegőrács ki és még ki tudja mit kell leszedni).
Szóval kb. 3 hét izzadás vár rám :(

Költség eddig: 25 000 Ft

folyt.köv.

UPDATE 2018. november
Vettem Mareknál klímacsövet. Mondanom sem kell, hogy a megbeszélt időpontban Marek sehol, az alkalmazottja nem tud semmiről...mindegy, nagynehezen találtunk csövet.
Elhoztem, de beszerélskor nem passzolt. Az egyik ív kisebb volt és a végén az átmérő sem stimmelt.
Kiderült, hogy ez a különbség a 16v és 8v között...bár nem értem miért tér el a klymarendszere a két motorváltozatnak.
A csövet Marek visszavette, mert ugye a megbeszélt időpontban ő megint nem volt sehol és a telefont sem vette fel. Az alkalmazottjának kiírta egy cetlire, hogy 12 000 Ft jár vissza, holott 17 000 Ft-ért vettem. Még jó hogy megvolt az üzenetváltásunk az árról a Messenger-ben, így bizonyítani tudtam az árat, amit vissza is kaptam végül.
MAREKhez többé nem megyek!

Most keresek máshol csövet.