denil1 - főkép
>> Tuning és extraAlfa Giulia Veloce Q4 280 LE // 2022-04-20

Több cartársnál már működött a Supersprint rendszer és mindenki áradozott róla, én egy kicsit vártam vele, hogy meg tudjam hallgatni valakinél, mielőtt megveszem én is.

Halesznak hála, sikerült meghallgatni és nagyon megtetszett a rendszer kellemesen mély duruzsolásra. Kifejezetten tetszett, hogy alsó tartományban erősebb, míg pörgetve halkabb a rendszer, így nem válik hülyegyerekessé.

Felszerelni kissé macerás volt, a Ragazzonhoz képest sokkal passzentosabb az egész, de végül néhány órányi buherálás után sikerült.

Gyönyörű a hangja, dögös az egész, pont olyan ami ehhez az autóhoz illik. Se nem halk, se nem hangos. Pont ott mély ahol kell és pont ott halkul, ahol már zavaró lenne.

Aki szeretné, ha kicsit sportosabb lenne az autó hangzása, annak ezt a rendszert mostantól ajánlom én is!

 
>> Tuning és extraAlfa Giulia Veloce Q4 280 LE // 2021-11-12

Felkerültek a téli kerekek az autóra.
A felni a Pappastól jött, szerintem egészen jó árakat adtak.
Gumi saját beszerzés, itt találtam jobbat mint a Pappas ajánlata, igaz az sem volt rossz.
Ezen kívül volt szerelés, centírozás és új TPMS szenzorok.

Gumik: 225/45R18 --> 170k
Felni: 8.0x18" ET33 --> 163k
TPMS: 68k
Szerelés: 26k

 
>> Tuning és extraAlfa Giulia Veloce Q4 280 LE // 2021-11-11

Felrakattam egy kavicsvédő fóliát az autó elejére az A oszlop tetejéig. Sok jót hallottam a CeramicPro-ról és ezt a fényezést mindenképp szeretném hosszútávon is védeni, így nem volt kérdés, hogy ezt választom.

A fólia elkészülte után 2 hétig még szárad az alatta lévő réteg, így nem ajánlott mosni, illetve apró buborékosodás látszik néhány helyen, ezek később lesznek javítva miután letelt a 2 hét. Alfás kedvezményként kaptam fóliát a kilincsek alá is.

Maga a fólia erősen hidrofób, így elvileg markáns különbség lesz a fóliázott és fóliázatlan réteg között esőzéskor illetve mosáskor. Félévente ajánlott bekenni egy erre készített cuccal, hogy visszanyerje ezt a vízlepergető képességét. Szabolcs elég lelkiismeretes, így ajánlom másnak is aki szeretné megvédeni az autója fényezését az esetleg sérülésektől.

 
>> Tuning és extraAlfa Giulia Veloce Q4 280 LE // 2021-10-07

Beszereztem egy riasztót amit több komoly értékű autóval rendelkező kollégám javasolt.
Rengeteg funkciója van, de ami a lényeges, hogy nincs semmilyen extra kütyü, teljesen automatikusan működik a keyless go rendszerekkel. Ez nagymértékben döntötte el, hogy ezt akarom, de természetesen a funkciók voltak a lényeg, amik önmagukért beszélnek.

Teljesen 2021 minden feature amit a cucc tud. Így azért nyugodtabbnak érzem magam :)

 
>> EseményAlfa Giulia Veloce Q4 280 LE // 2021-09-17

Itt van. Kezemben a kulcs, szemem előtt az utolsó Competizione Red Giulia amit lehetett kapni. Ez a szín volt az első az extrák közül amiről lemondtam a borsos ára miatt, de óriási szerencsével végül mégis ez lett az enyém. Sors?Szerencse?Franc se tudja, de mindenesetre nagyon örülök. Ez volt az abszolút kedvenc szín.

Mikor ezt a blogot írom már lassan 1 hónapja nálam van. Érdekes, hogy az elején kikötöttem néhány dolgot amit azonnal cserélni szeretnék rajta és mióta nálam van, teljesen elment ennek a szükségességnek az érzése. Minden úgy szép ezen az autón ahogy van. Egy álom.

Ahogy megy az pedig valami egészen fantasztikus érzés. Nemcsak az ahogy elrajtol de ahogy fogja a kanyarokat. Olyan élesen rakja az orrát oda ahova én akarom, amit eddig még nem éreztem hasonló kategóriájú autóban. Már meghajtottam párszor és mindig meglep, hogy mennyire stabil az egész autó.

Igazi szerelem :)

 
>> EseményAlfa 159 Ti Alfa Rosso 2.4Jtdm 210LE // 2021-08-17

Eladtam ezt a szemet gyönyörködtető brutálisan szép olasz ördögöt.
Nehéz szívvel váltam meg tőle, még nehezebb volt nézni ahogy az autcában elhajtanak vele és ahogy a hátulját néztem még 6 év után is az volt bennem, hogy ez az autó mennyire szép.

Nekem pl. szebb egy picivel mint a Giulia.

Hogy miért adtam el?
Mert érkezik az utódja, egy Competizione Red Veloce. Így azért könnyebb volt elviselni a 159 "elvesztését" :)

 
>> AutóápolásAlfa 159 Ti Alfa Rosso 2.4Jtdm 210LE // 2019-09-19

Az olasz digók amikor megálmodták ezt az autót, akkor az egyik legszebbet vetették a rajzasztalra. Amikor pedig színt választottak, az pedig maga volt a lottó ötös.
Ezzel a pirossal vadító.

Mind tudjuk, hogy viszont olasz digó barátaink szeretnék félmunkát végezni, szóval amikor álmodnak akkor gyönyörű dolgokat alkotnak, de a kivitelezésben már vannak hibák. Ugyanez van a fényezéssel is. Sajnos 2009-ig olyan festéket és lakkot használtak, ami hajlamos volt a pergésre és ez engem is elért.

Az első lökhárítóról pergett a lakk, míg a motorháztető kapott egy nagyobb kavicsot ami leverte a festéket. Már egy ideje terveztem, hogy elviszem fényezőhöz, de ettől a színtől mindenki félt, senki nem mert garanciát vállalni.

Végre találam egy embert aki régi Alfákat is mert fújni, ezt a színt is tökéletesen tudja kikeverni ( bár ő is szenvedések árán ) és el is vállalta. Tudni kell róla, hogy már nem csinálja hivatalosan a mesterséget, de kontaktok útján velem kivételt tett.

Ahhoz, hogy tökéletes munkát végezzen, előre szólt, hogy a színazonosság miatt majdnem az A oszlop tetejéig kell fújnia, de bele kell nyúlni még az első ajtókba is.

Mindent megcsinált, álomszép lett és a végén kapott egy polírt is.
Most mintha a szalonból tolták volna ki.

 
>> SzervizAlfa 159 Ti Alfa Rosso 2.4Jtdm 210LE // 2019-08-23

No..tényleg nem hiszem el.
Nem az autóval van baj, de hihetetlen idegesítő.
Nagyobb németországi nyaralásból jöttünk haza, már Budaörsön voltunk mikor megálltunk egy benzinkútnál, egyszer csak azt tapasztaltam, hogy alig tudtam tekerni a kormányt, teljesen elment a szervó. Ránéztem a műszerfalra, világított a töltés jelző.

Azonnal tudtam, hogy megint a kettőstömegű szíjtárcsa adta meg magát.
Számomra végtelenül idegesítő, hogy egy alkatrészt amit 20k km-rel ezelőtt cseréltem, az ennyit bírt ( mielőtt valaki gondolná, sosem olcsójánoskodom az autón, minőségi alkatrészeket kap ). A szememben egy ilyen alkatrész a selejt kategória, nem is szabadott volna piacra dobni.

Mivel 3 nappal később megint nyaralni indultunk, így SOS-ben kellett alkatrészt szerezni és sajna csak ugyanaz a márka volt mint eddig. Kényszerűségből most ugyanaz van benne, de közeledik a vezérléscsere, akkor majd megkapja az eredeti gyárit.

Egyfelől mérges vagyok az előbb említett miatt, másfelől pedig elhozott az autó szinte hazáig és végülis ezután is lábon jöttünk haza, de ez a minőség számomra elfogadhatatlan.

- Kettőstömegű szíjtárcsa

 
>> SzervizAlfa 159 Ti Alfa Rosso 2.4Jtdm 210LE // 2019-08-15

Ahhoz képest, hogy a nagy fékes Ti tárcsa van fenn (330mm) és nagy az autó súlya, azt kell mondanom, hogy teljesen jól bírta a terhelést a tárcsa és a betét.
Teljesen normális és időszerű volt a cseréje és mivel nagyobb út előtt álltunk, így biztonságosabbnak éreztem ha a nyaralás előtt cseréltetem ki.

- ATE féktárcsák és betétek

 
>> AutóápolásAlfa 159 Ti Alfa Rosso 2.4Jtdm 210LE // 2019-05-31

Indul a nyár, ideje bekapcsolni a légkondit!
Persze csak miután alaposan kitisztítattam.
A szervízben kértem egy futóműállítást is, időszerű volt és amúgy jobban szeretem ha minden patika az autón.

- Ózonos tisztítás
- Futómállítás