Mutasd

>> Esemény2009-03-14

Szép napos időre ébredtünk szombat reggel,ezért úgy gondoltam,hogy -bár lenne itthon mit csinálni- mégse pocsékoljuk el munkára ezt a szép napot.Dolgozhatunk eleget hétköznap.Régóta tervezem,h körbejárom a környékbeli majorokat.
De ugyebár kell egy partner,mert mit sem ér az élmény,ha nem oszthatod meg senkivel?!
Felhívtam Anitát.Persze,hogy igent mondott!!!
Belsőperegpusztán kezdtünk ahol megnéztük a régi leégett magtárat.Valahogy különös varázsa van ennek a helynek.Elidőztünk egy darabig,fotózgattunk,bámészkodtunk,felfedeztünk.
Irány tovább!!!
Következő állomásunk a 6-os major,ez már igencsak kihalófélben van,alig pár házzal.Persze itt is,mint mindegyiknél óriási magtár van,ami üresen tátong.
Pár km-rel odébb van a 81-es major.Bejártuk minden egyes zugát,sok helyen kinéztek az utcára,azonnal kiszúrták,h nem vagyunk helyiek.Mintha megállt volna az idő ezekben a kis majorokban.Kicsit irígylem is Őket ezért az óriási nyugalomért ami körbeveszi az itt lakókat.
Benéztünk a helyi (egyetlen) kiskocsmába.Ahogy beléptünk az ajtón,mintha visszaléptünk volna az időben.A régi pult,a megsárgult hűtőgép...Látták,h nem vagyunk helyiek,kérdezték is,h mit keresünk errefelé.Nagyon kedvesen fogadtak,készségesen meséltek nekünk a majorról és a "régi szép időkről".Látszott rajtuk,hogy nem adnák fel ezt az életet,hiába a fene nagy civilizáció-Ők jól érzik itt magukat.
Lassan kezdett alkonyodni,ezért elindultunk.
Az autóhoz menet megálltunk egy pillanatra a régi focipályán -ami mára már csak egy füves placc legelésző birkákkal- és nagyot szippantottunk a friss levegőből...hallgattuk a csendet amit csak egy-egy bégetés vagy kutyaugatás tört meg...semmi autózaj,semmi kiabálás...csak a mindent átható csend...