Mutasd

>> Szerviz2021-02-10

Pár napja este pakoltam volna ki a csomagtartóból de nem láttam semmit.
Elment a világítás...
Gyorsan utána olvastam a kézikönyvben, hogy lehet a világítást kiszedni, mivel sehogy sem jött ki a helyéről. 10perc után feladtam, gondoltam holnap reggel majd megcsinálom mivel már fáradt voltam, nem akartam kárt tenni benne. Hát sikerült...
Kézikönyv szerint balra feszítve kell kiemelni, ami sikerült is 2 köröm eltörése után. Az izzó viszont hibátlan,de nincs áram . A műszerfal sem jelez, hogy nyitva van a csomagtartó, megmozgattam a kábeleket, csatlakozókat, reléket, biztosítékokat ellenőriztem de semmi. A zár mikrokapcsolójára gyanakodtam.
Úgyis szétment a gyári emelőn a menet, és a szélvédő alatti csavartakarót elhagytam, valamint akkor már egy bontott csomagtérlámpát is veszek az Érdibontóból.
Elmeséltem a tüneteket és ott is rögtön a zár tippet kaptam ahogy faterom is mondta. Miután hazaértem rögtön szét is kaptam, összedugtam, de semmi változás. Volt egy másik kábelkötegem amit pont akkor találtam meg, egy próbát megér. Összedugtam és máris van világítás és a műszerfal is jelez, szóval kábelszakadás. Persze ez túl egyszerű lett volna ha ennyivel megoldható, ugyanis ezzel a kábellel (facelift előtti) nem nyitható a csomagtartógombbal, nekem pedig nincs belső csomagtérgomb a világítás panelen így csak kulccsal lehet nyitni. A kocsit meg nem akartam ezért folyton leállítani.
Kifűztem a kábelköteget és összeforrasztottam az elszakadt vezetéket majd leszigeteltem. Visszafűztem, visszaraktam az eredeti zárat a bontott csomagtér lámpa egyik körme már le volt törve, a másik kettő elrepedve, megragasztottam, megszáradt ezután nagyon lassan és finoman először a bal oldalt behelyeztem majd a jobb oldalt felnyomtam, de mielőtt bepattant volna, letört a másik körme is...