Mutasd

>> Tuning és extra2018-08-09

Nem tetszett a gyári kipufogóvég, szinte elveszett a lökhárítóban. Nem szerettem volna kályhakürtöt, de egy kicsivel nagyobb átmérőjűt kerestem. Nézegettem, méregettem, majd rendeltem egy, a gyárinál 2 cm-rel nagyobbat (80 vs. 100mm). Nem tűnt soknak, de mikor megjött, és a kezembe vettem, kicsit elbizonytalanodtam... Basszus ez nagyon nagy. Nem baj, próbáljuk fel. Bilincs rögzíti, semmi visszafordíthatatlant nem okozok. Kicsit diszkós, de tulajdonképpen tetszik. Egyelőre marad.

 
>> Esemény2018-08-05

Máskor egy év alatt mentem ennyit, de alig bírok kiszállni belőle, ezért csak úgy szaladnak bele a km-ek. Elértük a 40 ezret.

 
>> Egyéb2018-07-28

Az autót 4 évszakos gumikkal vettem, úgy gondoltam, hogy egy esélyt megérdemelnek, de nem nyűgöztek le, a nyári szezon végén kukázom őket. Nyár elején elkezdtem felniszettet keresni télre. 2 sikertelen próba után beláttam, hogy a Brembo nyergekre nem fog felmenni akármilyen felni. Ezután már biztosra mentem, és csak a gyáriak közt kerestem. 17-es Turbina lett volna a szívem vágya, de olyan áron hirdették ezt a szettet, hogy nem hagyhattam ott. 159 gyári felni, rajta 2016-os gyártású, alig futott Michelin-ek pont méretben. A felniközepek úton vannak Kínából.

 
>> Szerviz2018-06-15

Egyik pillanatról a másikra a tolatólámpa és a tolatóradar is megszűnt működni. Rövid nyomozás után megtaláltam, hogy a tolatólámpa kapcsoló csatlakozójából tőben kiszakadt a vezeték. Szabványos csatlakozó, kapott egy újat. Feltehetően a 2. képen látható rögzítés okozta, feszült a kábel. Itthon megigazítottam, ezzel remélem végleges a javítás.

36770 km

 
>> Esemény2018-05-19

Meglett a 35.000 km

 
>> Egyéb2018-05-02

Olasz fórumon találtam újabb verziót, többek közt azt írták, hogy gyorsítja a rendszert. Pendrive-ra másoltam, bedugtam, fél óra alatt lefutott. Ami változott:
-Bluetooth gyorsabban csatlakozik, Phone menü minden funkciója gyorsabb lett.
-menüben lépkedés, zeneszámok keresése a pendrive-on gördülékenyebb
-SMS felolvasó működik (eddig phone not supported felirat fogadott), igaz használhatatlan a magyar SMS, angol hang összeállítás. :D
-2 új menüpont, lásd. utolsó kép.

Szóval tényleg jobb lett, csak azt nem értem, hogy a márkaszervizes látogatások alkalmával miért nem kerülnek fel ezek a frissítések...

 
>> Autóápolás2018-04-23

Volt egy kis szaga a klímának, úgyhogy kipróbáltam a DIY módszert a fertőtlenítésére. A hab közvetlenül az elpárologtatóra, a bomba az utastérbe. Most fertőtlenítő szaga van, pár nap múlva kiderül, sikeres volt-e a művelet.

Sokat mentem mostanában, de nem bánom, legalább meg tudtunk ismerkedni a rendesen. Elkaptam egy szép km számláló állást is.
Ma kapott egy alapos mosást, gyönyörű lett.

33744 km

 
>> Tuning és extra2018-04-13

Gyárilag hiányzott ez az extra, pedig nyáron jó szolgálatot tesz a hűtőtáskához. Az előző autómba is raktam, ott kábeleznem kellett, úgyhogy nagyon örültem, mikor megláttam a csatit a vakdugó alatt.

Gyári alkatrész került be, a cikkszámok a következők:
51932872 - fedél
52056007 - aljzat

Az ePer szerint csak az utóbbi kell, de biztosan nem elég. Más cikkszám híján egy első aljzathoz való fedelet rendeltem, de passzol ide is.

 
>> Tuning és extra2018-03-29

Mikor először láttam a kocsit, már akkor gondolkodni kezdtem, hogy mit kezdek majd az első rendszámtáblával. Rakosgattam mindenféle kombinációt, végül a gyári rátét, és az arra ragasztott tábla lett a befutó. Egy füst alatt a hátsót is megszabadítottam a kerettől, szerintem sokkal szebb így.

Ha már szinte minden külső világítás LED-es, azt kapott a rendszámtábla megvilágítás is. Aliexpress-ről jött, Plug&Play, E jeles, teljesen gyári hatást kelt.

Rendeltem még egy szett szelepsapkát, és a kulcsra fehér gombsort. Rajongásom továbbra is töretlen.

 
>> Szerviz2018-03-26

Selenia Star P.E olaj, szűrők, gyertyák lettek cserélve.
NS Autóház Pécs.

31650 km