Mutasd

>> Egyéb2008-08-03

A rendezvényt a www.alfaclub.sk rendezte a Pezinok közelében (Pezinská Baba, szlovák hegyi versenyek egyik fő helyszíne). A paddock kapuit augusztus 2-án az Alfa Romeo márkának nyitották meg. A támogató ezúttal az 5. és legújabb szlovák márkakereskedés, az Auto Valuesek (http://www.valusek-alfaromeo.sk) volt, akik több modellt is magukkal hoztak, volt 159 SW, 159 V6 3.2, 147, Spider és ha nem törték volna össze, akkor lett volna Brera is. Picit reméltem, hogy megjelenik a MiTo, de arra még 1 hónapot várni kell.

Fél órás késéssel, 10.30-kor érkeztem meg, de semmiről nem maradtam le. Először is megismerkedtem pár emberrel, akikkel már nagyon rég leveleztem, de soha nem találkoztunk. Tomas Neuschl az alfaclub.sk ill. az autoalfa.sk "tulajdonosa" elhozta a fekete 156-ot és bemutatót tartott a MiTo felnikből, ezeket most kezdte árulni a Mille Miglia felnik utódjaként. Allen Dimov-ot még mint 155 tulajdonost ismertem meg, most ugyan offos autóval jár, de a fiával sikerült egy GTV 2000-et nagyon szép állapotba hozni. A srác teljesen fanatikus, fejből szórja az autó minden alkatrészét. Maros-ban az tetszett meg, mennyire komolyan vette a szlalomot, gumihőmérsékletet mért, motort hűtött, kesztyűt húzott - és meg is nyerte a kétliteres 147-el.

Egy pillanatra megállt egy piros 156 SW is fehér csíkokkal, majdnem hasra este, egy éven át könyörögtem, hogy vigye már el valaki a bazárból, mert kénytelen vagyok megvenni. Nem akartam ugyanis első generációs Selespeedet, de maga az autó nagyon tetszett. A vicc az, hogy a megismerkedésünk után kiderült, hogy a sráccal fél évig leveleztem, neki is aranybarna 146 volt... Kicsi a világ, nagyon kicsi.

Végre összefutottam a márkakereskedések kedvencével is, aki miután rájött, hogy beszélek angolul, megnyílt előttem és jókat dumáltunk. Az Alfa Romeo a kedvence, de ezt látni is lehetett. Jelenleg 4 Alfája van, 147 GTA fehér gyöngyfény, tetőablak, ... 159 3.2 V6, Spider és még egy, a találkozóra a 147-el jött el, amit éppen árul. Hát a 4 éves autó fantasztikus állapotban van, valaki jól fog vele járni. A motortérből enni lehetne, a belső csillog és kívülről hibátlan. De a törődésnél sokkal jobban megfogott a fehér szín. Ha azt mondja valaki fehér, akkor A4-es papírra, fogsorra, falra asszociál az ember. De ha azt mondja, fehér gyöngyházfény, akkor ezentúl beleborzongok. Nagyon régóta nem fogott meg semmi ennyire, mint ez szín, ahányszor az autó közelébe értem, felálltak a kezemen a szőrök és megborzongtam. Nem is tudom szavakba önteni ezt a színt, a napsugarak törését, a simogatóan meleg és gőgösen hideg kavalkádot.

A többiekről talán inkább semmit, voltak zöld féknyergek, audis lámpák, szegecselt küszöbök és unatkozó pofák.

Ezúttal is volt Alfa Romeo Ki mit tud, 11 kérdésből 10-et tudtam, egyet tippeltem. A jutalmam a 4. képen látható :)

Összességében 4-5 órát töltöttem el a szlovák Alfások között és nagyon jól éreztem magam.