Mutasd

>> Esemény2019-11-25

A téli álmot egy (a tappancsnyomok és a sz@rkupacok alapján) nyest zavarta meg. Játszótérnek szemelte ki az autót. Szóltam a hely közösképviselőjének, mert ez hosszútávon nem csak az én, hanem az ott parkoló többi autó tulajdonosának is gondot fog jelenteni.

 
>> Egyéb2019-11-07

Az utolsó utáni pillanatban sikerült egy teremgarázs beállót találnom. 7-8 perc sétára van a lakásunktól egy csendes, nyugodt környéken. A mélygarázsban összesen 12 hely van. Az egyik sarokban egy leponyvázott veterán is pihen. A méretei alapján valami klasszikus amerikai autó lehet.

A beálló parkolhatósága borzalmasan rossz :D Viszonylag szűk folyosón lehet középen közlekedni, két oldalt pedig a parkolóhelyek. Szerencsések akik az elején "laknak", mert könnyen visszatolat a helyére. A leghátsó helyekre viszont tolatva érdemes lemenni, mert odalent a szűk hely miatt nem lehet forgolódni, ha pedig orral állnék be és mellettem és szemben is parkolnak, akkor esélyem sincs berakni. De majd ráérzek a trükkre... örülök a helynek, a közelségének és az elfogadható árnak. Akár naponta rá tudok majd nézni.

Ha száraz idő lesz, akkor még egy mosásra és waxolásra felhozom. Utána április végéig, amíg nem lesz masszív 20 fok nem hozom ki a zord, nyirkos időbe.

Mikor a Giulietta után ülök át Alfiba, minden egyes alkalommal újra átélem első találkozásunk, első közösen megtett pár km-ünk pillanatait. Hihetetlenül, fantasztikusan óriási élmény: a boxermotor semmivel össze nem hasonlítható hangja, a Supersprint kipufogórendszer halk duruzsolása, a tökéletes úttartása, feszes futóműve és brutálisan közvetlen kormányázása. Az Univerzum legmegbízhatóbb autója - lassan 25 év után is.
Sokszor néztem furcsán azokra az ismerőseimre, akik megkértek vigyem őket egy kört Alfival: nem lehetett letörölni a vigyort az arcukról és bepörögtek mint egy megkergült kisóvodás amikor végre megkapja hőn áhított játékát.... de már értem, mert újra visszakaptam ezt az érzést.

 
>> Egyéb2019-11-04

Kerékcsere közben az egyik szomszédunk odajött beszélgetni, miközben a családját várta a parkolóban. Amikor felkerültek a téli kerekeim megkérdezte van-e elektromos pumpám. Mondtam neki, hogy nincs. Azt mondta nem baj, akkor várjak pár percet és lesz :) Pár perc múlva vissza is jött, egy még fóliás csomagolású elektromos pumpával. Nagyon örülök az ajándéknak. A kerekeket pillanatok alatt fújta fel, tökéletes kis eszköz.

 
>> Egyéb2019-11-04

Eljött az idő, amikor már nem lehetett tovább húzni a téli kerekek felrakását. Nem szép... csúnya kerekek egy meseszép autón.
Tervben volt, egy elfekvőben lévő Speedline felnigarnitúrám felújítása és befogása téli felninek, de más egyéb dolgok közbeszóltak.

 
>> Autóápolás2019-10-29

 
>> Autóápolás2019-10-23

 
>> Szerviz2019-10-22

Szétszedés után egyértelműen kiderült, hogy a fűtéscsap adta meg magát. Ami jó hír az egészben, hogy még a gyárit cseréltem. Közel 25 évig tette rendben a dolgát. Van egy olyan sejtésem, hogy az utángyártott nem fog kibírni ennyi időt...

 
>> Szerviz2019-10-09

Elfolyt a hűtővizem, egyenes be a bal első padlóra. A fűtéscsap és/vagy a fűtésradiátor megadta magát. Az új alkatrészeket már beszereztem, egyelőre még idő és hely nincs a cseréhez.

 
>> Egyéb2019-08-29

 
>> Esemény2019-07-16