Mutasd

>> Esemény2015-01-10

Szombat reggel családi kirándulásra indultunk, Donovaly-ba. Két kocsival mentünk. 156 2.0 TS és az én autómmal. A távolság Budapesttől 206 Km.

Az autón Michelin A4 GRNX téli gumik vannak. Az igen vegyes (vízes, havas, jeges) útviszonyok között, rendben tették a dolgukat. A kocsi fogyasztása 9,7 L lett, ami ahhoz képest nem is olyan rossz, hogy elég meredek hegyi utakon keltünk át.

Minden rendben is ment, egészen a hazafelé útig. Kb. 80 Km-re lehettünk még a magyar határtól, amikor a középső dobtól hátrafelé, leszakadt a kipufogórendszerem. Eltört a középső dob és az előtte lévő cső hegesztése. Ez valószínű, még az odafelé úton történhetett, amikor egy visszafordulásnál Besztercebányán, egy elég magas fekvőrendőrön kellett átmenni.
Kitartott a Donovaly-ba felérésig és a lefelé úton is, majd megvárta amíg vaksötét lesz és távol leszünk minden civilizációtól aztán úgy döntött, hogy belegravíroz valamit az aszfaltba...
Szerencsére nem egyedül voltam. Tesóm leszedte a középső dobtól hátrafelé a kipufogórendszert, mivel az lényegében teljesen leesett, mert elszakadtak a tartógumijai is. Az első, megmaradt részt pedig - jobb híján - gyorskötegelővel rögzítette, hogy kitartson hazáig.