Mutasd

>> Szerviz2015-05-10

Sokakhoz hasonlóan, én is rendeltem Kínából új emblémákat. 10 darabos csomagban volt igen kedvező az ára, így ezt választottam. Kb 3 hét alatt érkezett meg.
A minősége viszonylag jónak mondható, bár jó lett volna, ha a festett felület kap még egy védőréteget. Ez utólag akár orvosolható is lakkozással vagy kőfelverődés-védő fóliával.

A 20 év alatt kicsit megkoptak az emblémáim, elsősorban a hátsó. A felső fólia sérült meg rajta, az időjárás pedig elintézte a többit.

A kínai emblémának több gyenge pontja is van: 74 mm átmérővel hirdették, de kb 1mm-el kisebb mint kellene; a "gyárilag" rajta lévő kétoldalas ragasztó fólia a 20 fokban, 2 napig bírta; a formája, kiképzése pedig nem egyezik a gyári emblémával, ebből adódóan a kétoldalas ragasztó csak a közepén, kb. 1 cm részen tartja (lsd. a 2. képen). Gondos rányomkodás után ez ideiglenesen orvosolható volt, de a ragasztója nem bírta és a széleken feljött.

Az emblémákat visszaszedtem, eltavolítottam róla a maradék gyári ragacsot. Ezután víztiszta, hő-és vízálló, karosszéria tömítő-ragasztóval raktam fel őket.

Mindezen gyengeségek ellenére nagyon megérte az árát, ez a pár dolog pedig szinte pár perc alatt korrigálható és újjá varázsolhatók a megkopott emblémák. Ezek ugyan nem fogják újabb 20 évig bírni, de egyelőre szépen mutatnak.

Ugyanitt van még belőle néhány eladó példány is. Az ára 1.400 Ft/db