Blog >> off

>> SzervizGy.Attila // Alfa 159 SW // 2021-05-06

Nekifogtam kiműteni az örvénylapátok, mert rengetegen mondták hogy ki kell szedni mielőll eltörik a tengelye és megeszi a motor. Elég nagy műtét volt de sikerült. HA már ott jártam kitakarítottam a szivósort is. Egy dióhéjas tisztitás jo lenne....na majd az is valamikor.
Kapott egy új szívosot tömítést is.
Nagyvonalakban: 1. levegő csövek leszed
2. magasnyomású kerekét rögziteni a vezérlés burkolat két csavarjával
3. magasnyomású pumpaq ki
4. kartergáz szűrő ki
5. szovosor le
6. lapátok kitörése
7. ledugózás M6 vagy M8-as csavarok
8. minden vissza szépen

Kb 5-6 órás munka.

Km:138000
Ár: EGR tisztító spary 40 ron
Tömítés szivosor 80 ron

>> Tuning és extraMacccy // Alfa 159 1.9 JTDm SW Ti // 2017-09-02

Kiiktattuk. Rendesen le lett falazva, természetesen tűzforró motor mellett, hisz úgy jobb a fogása. :) Manky belerakta az átírt EGR táblát az ECU szoftverébe és Shadin mester feltöltötte. Közben sör volt a védőital. Levezetésképpen üzemanyagszűrő és pollenszűrő cserélve lett ... (130.000 km)
Az autó jól húz - bár ez eddig is rendben volt - és nem dob hibakódot. Kis NOx szag sajnos a velejárója, de majd nem járatom egy helyben.


(itt megjegyzem, egy csepp gázolaj nem folyt ki, tehát vagy Shadin ennyire profi, vagy a tankszivattyú nem tartja meg a gázolaj nyomást a szűrőig futó csőben és visszafolyik)


UPDATE: a P0237 hibakód mégse múlt el, 4. fokozat, 3500Giri körül, padlózva túlnyomást ír és letilt ... nyomozás folytatódik ..

>> Tuning és extraPozsi85 // Alfa 159 SW 1.9 8v Jtdm // 2016-07-07

Az egr mizéria végső megoldás számomra, a ledugózott egr szelep lett, amit Manky segítségével lett kiírva a rendszerből. Ha már nála volt a gyári progi, kicsit bele is nyúlt, mivel nagyon ajánlotta. Tényleg kegyetlen jó lett, nem bántam meg. összegezve: rángatás nincs (nincs mitől), teljesítmény kiváló! A segítségemre ISMÉT Sahdin159 volt a program leszedésben, és fel flashelésben., akinek megint nagyon köszönöm!

>> EgyébBeeGee // Alfa GT Q2 1.9 JTD // 2008-09-24

Tudtam, hogy ez lesz. Mint egy hülyegyerek örülök magamnak. Pedig csak utcányit mentünk, hogy leparkoljunk egy Bitter CD mellé. Ami a mai szemmel egy igen ritka és vagány granturismo, még ha német is. De kit érdekel..
Szóval eddig azt hittem, hogy jó kocsim van. De ma rájöttem, hogy csak egy eltorzult, halvány másolata az igazi autóknak. Nyugi, a Tied is.
A derekamig ér, a hátsó kerék előtt ülök, kerekeket leblokkoló motorfék, felirat nélküli kapcsolók, V8, 5 liter. Kéne. Ghibli, 72ből.

 
>> Egyébnedudgi // Alfa 146 1.6 Boxer // 2008-07-06

Hát tegnap este az új fényszóró bebizonyította hogy este is jó nem csak nappal...siófok felé :) Haverom is lent volt a Type-S-el persze egész este az egymás húzása ment :D. De jó este volt... Lent áll egy Ferrari a parton, haverom: "Na megyek megnézem a hátulját is mert eddig csak az elejét láttama tükörben..." na mondom fasza, annyi a riszpekt hogy ki se látszunk belőle...:D Na megyek mert holnap 7kor meló... Jóccak..