Blog >> mosás

>> AutóápolásKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2009-11-27

Az időjárás nem kegyelmez. Nagyon koszos volt már az autó (1127) és a kerékcsere előtt bőven ráfért már egy mosdás. Így lett, hogy délután - még az eső előtt.. - elvittük fürdőzni egyet az alsógödi agip kúthoz. A képek mosdás után készültek a mosó mellett lévő parkolóban.

>> AutóápolásKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2009-10-23

Nagyon ködös reggelre ébredtünk (1023) és eléggé koszosnak tartottam az autót ahhoz, hogy lemosassam valahol, így alakult, hogy délutánra kisütött a nap, lett vagy 17fok és elvittem a szekeret egy kézi autómosóba itt Gödön. Már harmadik alkalommal mossuk le egymásután nemitthon' hanem kézi mosóban, de itt még nem jártunk. Jól felszerelt hely, hasonló mint a gödöllői mosó, csak nincs annyi állás. De mivel nekünk egy is elég és nem tolongtak, így szépen beparkoltunk az egyik helyre és addig nem is mozdultunk, míg nem lett teljesen tiszta a paripa. Nyolcszor indítottuk el a több féle szórópisztolyból a habot és az öblítővizet mire végre megszabadult attól a sok kosztól, amit útközben összeszedtünk vele. Aztán méltóságteljesen kigurultunk a porszívó mellé és szárazra törötük minden porcikáját. Mikor már száraz volt hazagurultunk és a belsejét is kiporszívóztuk és letörölgettük kicsit. Most mindenhol csillog-villog. Viszont ma bekerültek a gumiszőnyegek is, amik hiába "alfások" nem emelik a beltér eleganciáját.. Remélem jövőre hamar kijön a jó idő és nem kell sokáig bent tartanunk őket. Ez volt a téliesítés első lépése. A kerekek lecserélése a téli ablakmosó folyadék cseréje ill. a fagyállóval való feltöltés még hátra van. Remélem ezzel még legalább egy hónapot várhatunk..

>> EseményKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2009-10-11

(1008-1011)

sződ-nevelek - budapest (autómosás) - tihany - nagyvázsony (kinizsi vár) - hévíz (hotel) - keszthely (festetich kastély) - szigliget (vár) - tapolca (pizza, tavas barlang) - sümeg (vár) - hévíz (hotel) - kaposújlak (KÚL) - kaposvár (kaja) - hévíz (hotel) - keszthely (balatoni sétahajózás, kastély cukrászda) - tihany-sajkod (romtemplom) - budaörs (vásárlás, 8C:) sződ-nevelek

mindösszesen 794km, 8,xx l-es átlagfogyasztással

[Költségeim: kézi autómosás 300Ft]

>> AutóápolásKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2009-07-01

A diplomamunkámra való koncentrálás miatt az alfára fordított idő rohamosan csökkent, majd elfogyott. Két hónapos kemény meló után (0701) 2 napos takarítás következett, mert már ráfért és megérdemelte. :) Az eredmények magukért beszélnek.. ;) khm.

...műszerfal ápoló 225ml (699) - törlőkendő (624)

>> AutóápolásKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2009-04-18

Párom lemosta az autót (0418), mert mellkasi izomfájdalomra/tüdőgyulladásra panaszkodva délelőtt az ügyeleten kötöttem ki és du. semmi erőm nem volt tisztává varázsolni a virágportól, portól, esőtől ill. bogaraktól dzsuvás autót. Már épp ráfért, holnap pedig a bőr belső is ápolásra kerül, a szőnyegek a porszívó szívó hatásának lesznek áldozatai, a műszerfal pedig újra csillogni fog. :] Ja és a motorteret is elkezdem kitakarítani..

>> AutóápolásSanyi // Alfa 156 1,6 TwinSpark Progression // 2009-03-22

Ma délelőtt megejtettem egy "komolyabb" mosást a kocsin mert már nagyon brutál volt. :D Már csak a nyári kerekek hiányoznak. A héten feldobom őket ha lesz még jó idő.

Szomorúan vettem tudomásul, hogy az AC09-es matrica nem olyan jó minőségű mint tavaly. Már elkezdett leválni a kisebb betűknél(pedig nem régóta van fent és azóta most mostam először). Lehet a következő mosásnál lekaparom. :-S

>> AutóápolásKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2009-02-08

Mai nap (0208) a jó időnek köszönhetően megvolt első idei itthoni fürdésünk. A hőmérő 12-13 fokot mutatott, úgyhogy nem vittem holmi autómosóba a kicsikét most már, hanem habos szivaccsal körberajongtam egy alapos porszívózás után. Szép lett. Csak kár, hogy a végére el kezdett esni az eső :\ :) Holnapra meg havazást mond. Hurrá..

>> SzervizKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2009-01-30

Mai nap (0130) erre is sor került, mivel napok óta nem akart felmenni a mutató 60-70 fok fölé, ezért rendeltem egy termosztátot Gerissimo-éknál, aki ma ki is cserélte nekem.
A szerviz előtt azért kapott egy kiadós mosást és porszívózást, hogy ne érezze magát olyan rosszul a 'doktor bácsinál' :)
Odafelé úton megemberelte magát még utoljára a termosztát, mert Pesten úgy állt a mutató, ahogy kellene - köszönhető ez a dugónak. Az új termosztát BEHR típusú, többektől hallottam, hogy ez jó féle, úgyh ilyen lett belé rakva.
Tegnap ystuc cartárs segítségével találtam és vettem egy ablakmodult a vaterán, ami azt a célt szolgálja, hogy nyáron a lehúzva felejtett ablakokat is felhúzza, mikor bezárom/beriasztom az autót, azaz csak szolgálná, mert nem sikerült még beépíteni, ugyanis mindig kicsapta vmelyik biztosítékot :\ Ezzel azt hiszem vmi elektromos szakit keresek meg majd.
A bal első övfeszítőm kicsit gyengélkedett az utóbbi időben, így azt is kicseréltük arra, amit nem régiben András bácsitól vettem. Mostmár szuperul visszahúzza, úgy, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.
A tetőkárpitom a hátsó ablak vonalában egy kicsit lógott - istentudjamitől.. és ahhoz is kapott a kicsike új patentokat, mostmár az is szép:)

[Költségeim: 11500Ft BEHR termosztát, 4500Ft ablakmodul, 9500Ft = fagyálló hűtő folyadék, bilincs, tetőkárpit patentok, munkadíj (6óra), stb. ]

>> Autóápoláspe-Ti // Alfa 156 SW 1,9 JTDm 16V Distinctive // 2008-12-29

Ma délelőtt lemostam a gépet és olyan jól sikerült a fagyos idő ellenére, hogy gyorsan lőttem pár képet csak hamar besötétedett sebaj holnap világoson csinálok még....

>> AutóápolásKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-12-07

Tegnap (1206) elvittük az alfát egy élményfürdőbe (Agip kút, autómosó) mert már szegényre ráfért egy fürdés. Miután megszárítkozott, kívül alapos törölgetés és belső porszívózás, portörlés és keréknyomás ellenőrzés következett.

Ma (1207) pedig felkerültek az utolsó matricák is az autóra, egy olasz zászló és egy magyar mivoltunkat jelképező. Ezeket már régebben beszereztük/csináltattuk, de idő és jóidő híján most ragaszkodtak csak az autóra.