Blog >> mosás

>> EseményKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2011-12-22

Az idei első hó.. (1221) majd' egy hónappal később mint tavaly (nov27).

Az idei utolsó autómosás és takarítás (1222).

És már több mint egy éve csöpög a vízhűtőm, de legalább az utolsó szerviznél kiderült, hogy hol ereszt.. viszont a másodjára vásárolt hűtőtömítő folyadékkal úgy néz ki megoldódott -ideiglenesen- a probléma. Az első nem vált be, beleöntés után ugyanúgy fogyott a hűtővízből. Nem rég bemérettem és jelenleg csak -7 fokig bírná a rendszer, úgyhogy szerintem még kellene bele egy kis fagyálló.. :)

>> Autóápolásdroberto // Alfa 159 SW 1.9 JTDm Distinctive Novitec // 2011-11-29

Miután hazaértem, első utam a mosóba vezetett, ahol is szomorúan tapasztaltam, hogy az autóm felülete - a régihez képest - csaknem megduplázódott.
Színe fekete, nem fehér. Ezt az autót 300 Ft-ból már nem lehet lemosni. :(

>> AutóápolásNeoEx48 // Alfa 156 1.6 TS // 2011-10-31

Alfa tegnap lett egy éves :) Egész pontosan egy éve van nálunk.

Ennek örömére kapott egy kis műszerfal ápolást, az összes belső műanyaggal egyetemben, valamint egy jó alapos mosást kívülről, mindezt házilag :)
Lassan úgyis eljön a téligumis időszak, legalább egy kicsit még gyönyörködhetek a felnikben, melyekre már valóban ráfért a mosás.

A műszerfal ápolást egy olyan spray-vel csináltam, aminek a flakonján egy 159-es műszerfala van :) Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, gyönyörű lett minden. Még a rádió-középkonzol is kapott, és rajtuk is nagyon szép a változás.

Máig folyamatosan gyönyörködök a műszerfalban, és az egész belső térben. Elképesztő, hogy egy 99-es autónak milyen hihetetlen stílusos, ízléses, igényes a műszerfala, kormánya. Máig alig látni olyan hétköznapi autót ami akár megközelítené szerintem, ide az újakat is beleértve.

Mindezek örömére tankoltunk egyet, majd örömautóztunk a gödöllői dombságban :)

>> EseményKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2011-08-17

(0813-17) sződ-nevelek - M3 kivezető (shell, hozee) - poroszló (tiszapart) - hortobágy (kilátó, kaja, állatkórház, kilenclyukú, lovaskocsizás) - debrecen (cora) - hajdúszoboszló (apartman) - nyíregyháza (sóstó zoo) - debrecen (cora) - hajdúszoboszló (kocsimosás, bogrács, strand) - debrecen (nagytemplom, calico jack, békás tó, kékség) - hajdúszoboszló (minigolf, teve) - hortobágy (állatpark) - eger (agip) - szalajkavölgy (fátyol vízesés, ősember barlang, kaja) - M3 bevezető (shell) - sződ-nevelek

mindösszesen 840km, ~8,70 l-es átlagfogyasztással

>> EseményKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2011-05-02

(0430-0502) sződ-nevelek - balatonkenese [cukrászda]- balatonvilágos [kilátó]- széplak [autómosás] - zamárdi [hotel] - siófok [part] - zamárdi [szamárkő, kőhegyi kilátó] - szántód [rév] - kőröshegyi völgyhíd - veszprém [belváros] - székesfehérvár [auchan] - budaörs [kika] - sződ-nevelek

mindösszesen 461km, ~8,60 l-es átlagfogyasztással

Már az idejét sem tudom mikor lett Piri úgy teljes gondal lemosva. TÉl folyamán főleg a só leöblítésére irányult ez a mozzanat. Node most lett rá időm, előkerült a nagy szivacs, vödör, sampon, slag, kefe és minden mi szem szálynak ingere :)
Nálam egy alapos mosás az alábbi mozzanatokból ál, ilyen sorrendben:
- ablakok fel, ablaktörlők kibbillentve
- slaggal alapos öblítés, sárvédők bőséges vízzel való kiöblítése, alváz átöblítése
- váltás slagra csatolható kefére, ezzel minden lehető nagyobb koszt el lehet távolítani
- vödörben sampon feloldása vízzel, majd az így kapott bő habos lötyivel alaposan átdörgölöm a kocsi minden porcikáját
- ismételten alapos öblítés, minden egyes vegyszermaradványnak el kell tünnie!!!
- szarvasbőrös szárazra törlés, ügyelve az ajtök által eltakart felületekre is
És így születik kívülről újjá egy 10 éves 147-es :)

>> EseményKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2011-03-15

(0312-14) sződ-nevelek - dunakeszi [auchan] - budapest [prat002 - Raj gátlók] - balatonlelle [M7 Marché] - nagykanizsa [autómosás, tesco] - somogyudvarhely [szivagyerek] - vízvár [rokonok] - barcs [kikötő] - nagyatád [kaja] - vízvár - gyékényes(zákány) [határállomás] - siófok - érd [rokonok] - sződ-nevelek

mindösszesen 726km, 8,xx l-es átlagfogyasztással

>> Autóápolásbizi // Alfa 166 2.4 MJTD Distinctive // 2011-02-02

Nagyon mocskos volt már kívül és mosóban kellett sajna. Pesti út előtt mostam le, így útközben csak megszáradt a kicsikém :)

>> Szervizadmirális // Alfa 156 SPORTKIT 1998 // 2011-01-08

Különösen hideg és mocskos tél ez az idei, nem bírom tisztán tartani a kocsit egyszerűen, mert fagypont alatti/körüli a hőmérséklet hetek óta. Mondogattam is hogy vagy egy alapos havazás vagy egy kis hőmérséklet emelkedés kéne hogy végre megszabaduljon a kis piros ettől a kosztól. Úgyhogy ez a mai enyhülés épp időben érkezett. Öt fokot mértem a kocsi hőmérővel, mindenhol olvadnak a hókupacok, úgyhogy jöhetett a megérdemelt tisztálkodás.

Így januárban egy sima 300 ft-os gőzborotvázást adtam neki, azt hiszem ennél többet felesleges áldozni rá, mert így is bármikor bekoszolódhat megint és ez is hozta azt az eredményt amit elvártam.

Minden tiszta homok, meg latyak. Itthon is ami homok kihullott a cipőmből és össze kellett söpörni, az szerintem már néhány zsákot megtöltött volna. Borzalom. De legalább nem sóznak már annyira.

Mértem gumi nyomást, de nem hiányzott egyik kerékből sem.
Néztem folyadék szinteket is, azok is rendben vannak.
Télen városban a legdurvább fogyasztás 1 literrel volt több a nyárinál.

Jöhetne még egy havazás, vagy tavaszodjon, csak a száraz hideg tél kerüljön el mert azt nem bírom.

Nagyon zavart már, hogy koszos a drága ezért dacolva a mínuszokkal elmentem lemosni a verdát hát mit mondjak nem kellett sorban állni viszont az öblítővíz azonnal rá is fagyott még az a szerencse, hogy be tudtam állni 2 órára egy jó meleg műhelybe.....nem sokáig volt tiszta mivel indulnom kellett Pestre sebaj legalább a sómaradványokat eltüntettem.....utálom a telet ilyen szempontból:-(