Blog >> ablaktörlő >> valeo

>> EgyébMacccy // Alfa 159 1.9 JTDm SW Ti // 2017-07-01

Adni kellett a láthatóságnak, így a csomagtérajtóban lévő két P21/5 helyzetjelző izzót kicseréltem és kapott a gép új ablaktörlőket is, hátra bontott gumit szépen méretre vágva, előre pedig egy Valeo Silenció X-Trm szettet.

Vettem eü csomagot, mellényeket, izzószettet is, de jó lenne egy Alfás csomagtér táska ...

Jah és első és hátsó Alfa Romeo embléma is kicserélve!



(tesztelni: AliExpress - SUMKS Wiper Blades for Alfa Romeo Brera 23"&18")

>> SzervizLiquid // Alfa 159 2.4JTDm Q4 TI // 2015-12-27

A 3 éves AeroTwin-ek már 15 fokban is elkezdtek ugrálni, eddig csak 0 alatt tették.
Teszek egy próbát a Valeo-val.

>> SzervizPoló // Alfa 156 2.0 TwinSpark Distinctive // 2013-01-28

Kapott az autó egy pár tescós Valeo ablaktörlőlapátot. Múltkor vettem rá Aerotwin jellegű no name-eket. Véleményem szerint az a fajta nem a legjobb választás a 156-ra. Egyrészt én azokat nem is tudtam normálisan rögzíteni. Másrészt az ablakmosó használatakor a lapátokra nyomja a vizet amíg el nem indul az ablaktörlés. A régi hagyományos jellegű ablaktörlő lapátoknál pedig pont a réseken keresztül spricceli a vizet egyből a szélvédőre. Nekem ráadásul nem is törölt valami szépen, de ezt tudjuk be annak, hogy gagyi volt. A mostani Valeo eddig jónak tűnik. Legközelebb ebből is gyárit fog kapni.

>> EgyébKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2009-07-06

Valeo SILENCIO X.TRM UM653 (550mm) vezetőoldali (0706) Norauto

"A VALEO a világ elsőszámú ablaktörlőgyártója. A legújabb fejlesztése az X.TRM SILENCIO váz nélküli lapát. A fém keretet a gumilapátba integrálták, így a lapát áramvonalasabb lett, csökkent a légellenállás, a szélvédőre ható törlőhatás pedig egyenletesebb lett. A lapátok elhasználódását jelző varázsszemmel rendelkeznek, így mindenki könnyen megállapíthatja a csere szükségességét."

Gyönyörűen töröl és nem utolsó sorban egy hangja sincs.. az áráról inkább nem beszéljünk, mert ez nem szett ár, hanem egy db-ra vonatkozik.. Remélem cserébe sokáig szolgál majd.

>> Szervizpe-Ti // Alfa 156 SW 1,9 JTDm 16V Distinctive // 2008-12-12

Mivel a jó drágán vett (12000 Ft) Valeo Xtrem aeroblade ablaktörlők nem váltották be a hozzáfűzött reményeket ezért elveimet meghazudtolva megrendeltem a Bosch hasonló termékét! Ez jóval olcsóbb (5000 alatt) majd meglátjuk nagyon zavaró ha csíkoz a törlő! Mellesleg a Valeot fél éve raktam fel és óvtam mindentől ami károsíthatja a törlőélt (szárazon indítás, lefagyás...stb) de mindhiába most küldjük vissza a forgalmazónak hátha gyári hibás!