Blog >> ablaktörlő >> gt

>> Szervizvasony // Alfa GT 1,9 mJTD // 2017-12-20

Olajcsere, vezérműszíj, görgők. Ugyan nem telt el 60000 km viszont, már 6 évnél jártunk, és szétszedve ideje is volt az egésznek, teljesen repedezett volt már a szíj.
Bónuszban a távirányító is működik újra, a rossz hír hogy ettől meg a másik elvesztette a fonalat. Ezúttal a hóesés kimaradt, viszont cserébe majd megfagytam. Ismét ablaktörlő, az előző nem sokáig bírta.

>> AutóápolásChrisVaughn // Alfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2014-05-06

1év alatt a harmadik vagy negyedik ablaktörlő lapátom fogyasztottam el. A 2000ft-os Tescosok pár hónapig bírták, legutóbb egy Auchan saját márkás ablaktörlőt próbáltam ki, felrakás után, az első törlésnél már csíkozott. Akkor megfogadtam, hogy soha többet nem veszek olcsó selejteket. Pár napja ismét cseréltem, Bosch és Goodyear között vaciláltam, Goodyear árán két pár Bosch-t tudtam volna venni, mégis a GY-t választottam. Mondhatnám, hogy megetetett a marketinggal, ami félig igaz is (mert kíváncsi voltam rá), de kézben tartva is sokkal masszívabb és nehezebb volt mint a Bosch, így lehet nem feltétlen kamu ami a dobozon áll. :)

"Fejlett aerodinamikai kialakításu gumi él.
-A hajlított élek új profilja kiegyensúlyozott nyomást biztosít az egyenletes törés és az optimális kialakítás érdekében, bármilyen időjárási és klimatikus viszonyok között.
-Maximális érintkezés a szélvédővel.
-Ultracsendes ablaktörlő.
-Nagy kopásállóság, élettartam"


Törölni tényleg szépen töröl, az élettartamot pedig majd meglátjuk.
Költség: 7.000.-

>> Szervizvasony // Alfa GT 1,9 mJTD // 2013-01-09

Ha szerviz, akkor valami esik, vagy eső vagy hó.
Olaj, olajszűrő és a szokásosokon kívül javítva a KH a helyzethelzőben, pótolva lett a kipufogó rögzítő így nem zörög, működik ismét a csomagtér világítás és a tolatólámpa.

>> SzervizHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2011-11-05

Közeleg Tél Tábornok, így védekezésül felraktam a téligumikat. Harmadik szezonjuk lesz, eddig összesen 9.740 km-t futottak.

Szokásos statisztika az utókor kedvéért: 11.966 kilométert tettem meg a tavasszal felkerült, új nyárigumikon, ezek most centrirozva, szépen letisztítva várakoznak a raktárunkban tavaszig.

Érdekesség, hogy ezúttal egyik felnimet sem kellett görgőztetni a nyári szezon után.

A gumiszerelést ismét a Budagumi végezte.

A téli felkészítés jegyében lecseréltem az ablaktörlő gumikat is.

>> Szervizvasony // Alfa GT 1,9 mJTD // 2011-04-05

Miután kitavaszodott és végképp meguntam, hogy állandóan kiesett a jobb oldalsó villogó, végre vettem egyet 1000 Ft-ért és kicseréltem. Ha már itt voltam a tavaly nyáron vett valószínűleg gyári hibás ablaktörlőt is kicseréltem, mivel állandóan lecsúszott a helyéről, és egyáltalán nem volt vicces és alfához méltó, hogy esőben papírral szorítsam oda.
Most végre minden nagyon szép és jó.

>> Szervizvasony // Alfa GT 1,9 mJTD // 2010-06-02

Norvégiai túránkra felkészülve ablaktörlő csere, talán igy nem fog nyikorogni 5000 km-en keresztül.
Nem volt túl meglepő, hogy a 147-es ablaktörlők mentek rá. Most épp gyári.

Update: Sajnos a gyári ablaktörlő nem nyerte el a tetszésemet, elég rossz hangja van, ráadásul be kellett szorítanom egy papírral, mert állandóan kicsúszott.