Sziasztok!Ma én vagyok a legboldogabb 159-es tulaj!:)) Eltávolították az autóból DPF-et!!! Ez a cucc egyáltalán nem kell bele! Nekem még nem volt bajom vele, de megelőztem a sok fölösleges kiadást Végignéztem az egész folyamatot. Először leszedték a szűrőházat, majd kiverték belőle a kerámiát. Nagy meló volt! A ház maradt, így műszakin no problem!:) Aztán szoftveresen átírták, és kész is! Hát akkor próba! Na itt ért az első meglepi. A kocsi úgy ment mint akit seggbe rúgtak! Teljesen más érzés vezetni! Mivel Pestről mentem le Nagyvenyinbe, ami 80 kili, így megnéztem hogy igaz e hogy 1 literrel kevesebbet fogyaszt így. Ismét böbbenten néztem a kijelzőt. Eddig 130-nál tempomat mellett olyan 6.7 körül volt. Most meg 6.1l-5.7l között! Gyors számítást végeztem. Ha 100 kilinként meg spórolok 500ft-ot, akkor 10.000km alatt 50.000ft! Én egy évben 12.000 megyek ami 60.000ft megtakarítás! Mivel ez a művelet pont 60 guriga volt, így egy év alatt vissza is hozza az árát! És nincs többé hibakód, nincs szívás, megy mint állat, jól fogyaszt, nem kell 250.000km-nél 300.000ft-ért kicsrélni a DPF-et! Valaki írt itt hogy mi van a környezet védelemmel! Mivel én maratoni futó vagyok, ezért az edzéseim 80%-át a Margitszigeten futom a középső úton, így nap mint nap érzem, ahogy az ötpercenként elmenő buszok okádják magukból a döbbenetes mennyiségű füstöt!!! Szóval az én kis imádott 159-esem a maga kis kormával nem hiszem hogy sok vizet zavar!:)) Szóval szerintem a dpf kiiktatásán ne gondolkozzon senki, mert nincs mi ami mellette szólna! A szerelő rengeteg bosszús emberrel találkozott akik rengeteg pénzt költöttek az autóra, mielőtt rászánták volna magukat a kiiktatásra. Tegnap egy Fiat Cromát csinált. A tulaj már 200.000-et költött a dpf okozta károk miatt, a 4 éves autójára! Én inkább ebből a pénzből elmegyek egy szuper nyaralásra!:)))