Erre egyszerűen nem tudok reagálni. Komolyan nem lehet megérteni, hogy ha azt mondom, hogy nem teheti fel az internetre a magántulajdonomról készített fotókat, akkor nem teheti meg se itt, se máshol?
Alapvető internetes jog.
Számumra abszurd, hogy ezt magyarázni kell.
Zsunior2013-10-21 09:50:53 // 68679
tipoatti2013-10-21 09:34:49 // 68678
Jajj. VAN rálátásom erre az egész sztorira, és maximálisan igazat kell, hogy adjak Andy-nak és Zsuniornak ebben a történetben kedves Föci papa.
Jómagad is ott voltál akkor és amikor "kellett", és pontosan tudnod, hallanod kellett azt, amit tőled IS kértek az érintettek, beleértve Zé.-t is maximálisan érthető és respektálható okokból !
Nagyon fontosnak tartom azonban leszögezni itt és most, hogy Zé. barátunk afféle "Mr. Wolf, a problémamegoldó" aspektusból szerepel jelen történetben.
Cartársi üdvözlettel:
Attila
Jómagad is ott voltál akkor és amikor "kellett", és pontosan tudnod, hallanod kellett azt, amit tőled IS kértek az érintettek, beleértve Zé.-t is maximálisan érthető és respektálható okokból !
Nagyon fontosnak tartom azonban leszögezni itt és most, hogy Zé. barátunk afféle "Mr. Wolf, a problémamegoldó" aspektusból szerepel jelen történetben.
Cartársi üdvözlettel:
Attila
Smith2013-10-21 09:17:31 // 68677
Sajnos én nem értek hozzá. Mármint tudok ezt-azt de nem tudnám eldönteni mi jó vagy rossz, mint lehetséges helyettesítő megoldás. Azt én is tudom hogy a futómű tutira úgy fos ahogy van, és valóban szükség lenne jól alkalmazható helyettesítő megoldásokra. Igen, tudom, amikor jó akkor jó! :)
Ellenben szívesen elolvasgatom ki-mit ír, abból lehet tanulni. Abból is lehetett volna ha a kitörölt poszt utáni hozzászólásban inkább leírod / leírjátok hogy mi és miért olyan azon az autón. (amúgy nem emlékszem, de szerintem nem volt konkrétan megjelölve kinek az autója és melyik műhely) (ha tévedek, elnézést kérek)
Szóval csak annyit kellett volna hogy leírjátok hogy ez egy kisérlet volt, ami reménykeltő és nincs véglegesen kidolgozva, azért olyan amilyen. Engem is érdekel minden amivel jobbá lehet tenni az autónkat. Szerintem ha ki van moderálva a fórum akkor az nem tesz jót neki. Függetlenül ettől a konkrét esettől.
"ez egy szabad fórum" - néha kiderül hogy nem. Nem az a lényeg kinek van igaza, hanem az hogy ha valaki úgy gondolja töröltet egy posztot mert tudja kinek kell szólni hogy törölje. Csak mert sértve érzi magát. Emberek vagyunk, előfordul hogy másként látunk dolgokat, és tényleg nem kéne egymásnak esni.
Ellenben szívesen elolvasgatom ki-mit ír, abból lehet tanulni. Abból is lehetett volna ha a kitörölt poszt utáni hozzászólásban inkább leírod / leírjátok hogy mi és miért olyan azon az autón. (amúgy nem emlékszem, de szerintem nem volt konkrétan megjelölve kinek az autója és melyik műhely) (ha tévedek, elnézést kérek)
Szóval csak annyit kellett volna hogy leírjátok hogy ez egy kisérlet volt, ami reménykeltő és nincs véglegesen kidolgozva, azért olyan amilyen. Engem is érdekel minden amivel jobbá lehet tenni az autónkat. Szerintem ha ki van moderálva a fórum akkor az nem tesz jót neki. Függetlenül ettől a konkrét esettől.
"ez egy szabad fórum" - néha kiderül hogy nem. Nem az a lényeg kinek van igaza, hanem az hogy ha valaki úgy gondolja töröltet egy posztot mert tudja kinek kell szólni hogy törölje. Csak mert sértve érzi magát. Emberek vagyunk, előfordul hogy másként látunk dolgokat, és tényleg nem kéne egymásnak esni.
FRC2013-10-21 09:14:16 // 68676
OKOS ENGED SZAMÁR SZENVED! Be lehetne már fejezni srácok!!!!
Trumpf (NagyVad)2013-10-21 09:13:57 // 68675
Szervusz! Függetlenül a magán véleményektől, engem érdekelne a G szem kísérlet. Mindenki próbálkozik valamivel, én szilentre cseréltem, van aki a lengyel utángyártottat teszi bele, hallottam már valami BMW-s megoldásról is...
Zsunior2013-10-21 09:10:01 // 68674
Trumpf!
Te alaptalanul politikai, nemzetiségi kérdést csináltál abból, hogy valaki elnézett egy árat.
Miért szeretnéd ezt ide kötni, vagy felhánytorgatni? Vagy csak szimplán kötekedésből??
Nem biztos, hogy értelek.
Te alaptalanul politikai, nemzetiségi kérdést csináltál abból, hogy valaki elnézett egy árat.
Miért szeretnéd ezt ide kötni, vagy felhánytorgatni? Vagy csak szimplán kötekedésből??
Nem biztos, hogy értelek.
Trumpf (NagyVad)2013-10-21 09:01:31 // 68673
Már én is megtanultam hogy eggyes bontósról/alkatrészesről/szerelőről negativ véleményt irni nem szabad, mert aztán kaphatunk hideget, meleget. Emlékszel még Andy?: 67013, 67017, 67030, 67054, 67058, 67060
Zsunior2013-10-21 08:52:32 // 68672
Lehet csak én vagyok így vele, de talán megérthetnétek, hogy nem vagyok boldog, mikor egy harmadik fél az autómról úgy posztolgat meg mond véleményt nyilvánosan, hogy azt én nem engedtem meg, sőt egyesen megkértem, hogy ne tegye. Gondolom ti sem örülnétek, ha az engedélyetek nélkül képeket töltögetnék fel az autótokról, és pocskondiáznám a benne lévő alkatrészeket/megoldásokat. Ráadásul a szakmai hozzáértés teljes hiányában.
Az már csak a hab a tortán, hogy még pökhendin ki is jelenti, hogy Ő szakmai megvetéssel tekint, egy egyébként rendkívül ügyes kezű ember munkájára.
Ehhez azért úgy gondolom nagyon vastag bőr kell.
De most komolyan magyaráznom kell, hogy nem szeretem ha valaki tiltásom ellenére fotózgatja az autómat, meg képeket tölt fel?
Mint mondtam magánéleti dolgokat feszeget, és nem arról van szó, hogy mindenki autója szét fog esni, mert mi töröltük Föci papa hozzászólását.....
És nem, embert sem öltünk :)
De hála Föci papa áldásos munkájának, kénytelen vagyok leírni:
Kísérleteztünk, egy megoldáson, mellyel a G szem helyettesíthető. Nem lett 100%-os, bár nem halott az ötlet. Gondolom mindenki ismeri az említett alkatrésszel járó nyűgöket, így ezért próbálkoztunk. De nem lett publikálva, nem bátorítottunk senkit, hogy tegye az autójába. Ezért a kísérletezgetésért néz le másokat Föci papa. Na ez szánalmas.
Lehet én vagyok túl önérzetes, de senki ne publikáljon rólam, vagy az autómról semmit, főleg akkor ne, ha arra kifejezetten megkérem. Ugyanis Zé ismét megerősített abban, hogy nyomatékosan megkérte Föci papát, hogy ezt ne tegye. Úgy látszik, Ő mindenki felett áll. De hát igaza is van, ez egy szabad fórum. :))))
És nagyon szeretném offra tenni ezt a témát.
Köszi.
Az már csak a hab a tortán, hogy még pökhendin ki is jelenti, hogy Ő szakmai megvetéssel tekint, egy egyébként rendkívül ügyes kezű ember munkájára.
Ehhez azért úgy gondolom nagyon vastag bőr kell.
De most komolyan magyaráznom kell, hogy nem szeretem ha valaki tiltásom ellenére fotózgatja az autómat, meg képeket tölt fel?
Mint mondtam magánéleti dolgokat feszeget, és nem arról van szó, hogy mindenki autója szét fog esni, mert mi töröltük Föci papa hozzászólását.....
És nem, embert sem öltünk :)
De hála Föci papa áldásos munkájának, kénytelen vagyok leírni:
Kísérleteztünk, egy megoldáson, mellyel a G szem helyettesíthető. Nem lett 100%-os, bár nem halott az ötlet. Gondolom mindenki ismeri az említett alkatrésszel járó nyűgöket, így ezért próbálkoztunk. De nem lett publikálva, nem bátorítottunk senkit, hogy tegye az autójába. Ezért a kísérletezgetésért néz le másokat Föci papa. Na ez szánalmas.
Lehet én vagyok túl önérzetes, de senki ne publikáljon rólam, vagy az autómról semmit, főleg akkor ne, ha arra kifejezetten megkérem. Ugyanis Zé ismét megerősített abban, hogy nyomatékosan megkérte Föci papát, hogy ezt ne tegye. Úgy látszik, Ő mindenki felett áll. De hát igaza is van, ez egy szabad fórum. :))))
És nagyon szeretném offra tenni ezt a témát.
Köszi.
Smith2013-10-21 08:13:59 // 68671
Lehet nem csak én vagyok így vele, de azért jó volna tisztán látni.
1. Igazából mi a gond? Biztos nem az pár szaros alkatrész amiről a fotó készült. Vagy igen?
2. Kicsit furán hangzik hogy "arról az időszakról nem lehet semmit publikálni". Úristen mi történt, embert öltetek??? :) Mi az a nagy titok amit ennyire védeni kell??? Ha ennyire felhúztátok magatokat, biztos valami nagy dolog.
Amúgy szerintem ez a fórum az autókról és a közösségről szól. Arról hogy az autó minél jobb legyen, és ehhez muszáj tapasztalatot, véleményt cserélni. Amihez adott esetben az is hozzátartozik hogy valamelyik szerelőműhely valamit szarul csinál, és hogy oda ezzel a buggal ne vigyél autót. Ki örül annak ha elkúrnak valamit? Senki. :( Ha elhallgatunk vagy eltussolunk információkat csak azért mert valaki valakinek a valakije, akkor ott tartunk ahol ez az ország amúgy is tart. Urambátyám mutyizós sumákolós. :( És ez, lássátok be, NEM JÓ IRÁNY.
Hozzáteszem, nem tudok semmi konkrétat, csak ezek jutottak eszembe. Ha valaki végigolvassa előzetes infók nélkül, neki is ez fog eszébe jutni. Az hogy nincs hír, ebben az esetben rosszabb, mint a "rossz" hír. Mert csak a találgatás megy.
1. Igazából mi a gond? Biztos nem az pár szaros alkatrész amiről a fotó készült. Vagy igen?
2. Kicsit furán hangzik hogy "arról az időszakról nem lehet semmit publikálni". Úristen mi történt, embert öltetek??? :) Mi az a nagy titok amit ennyire védeni kell??? Ha ennyire felhúztátok magatokat, biztos valami nagy dolog.
Amúgy szerintem ez a fórum az autókról és a közösségről szól. Arról hogy az autó minél jobb legyen, és ehhez muszáj tapasztalatot, véleményt cserélni. Amihez adott esetben az is hozzátartozik hogy valamelyik szerelőműhely valamit szarul csinál, és hogy oda ezzel a buggal ne vigyél autót. Ki örül annak ha elkúrnak valamit? Senki. :( Ha elhallgatunk vagy eltussolunk információkat csak azért mert valaki valakinek a valakije, akkor ott tartunk ahol ez az ország amúgy is tart. Urambátyám mutyizós sumákolós. :( És ez, lássátok be, NEM JÓ IRÁNY.
Hozzáteszem, nem tudok semmi konkrétat, csak ezek jutottak eszembe. Ha valaki végigolvassa előzetes infók nélkül, neki is ez fog eszébe jutni. Az hogy nincs hír, ebben az esetben rosszabb, mint a "rossz" hír. Mert csak a találgatás megy.
Zsunior2013-10-21 00:39:36 // 68670
Korlátolt vagy és nem akarod megérteni. Nem fogok lesüllyedni erre a szintre. A jövőben magaddal társalogsz.
Nem baráti üdvözlettel,
Zsunior
Nem baráti üdvözlettel,
Zsunior
Föci papa2013-10-20 23:58:21 // 68669
Zsunor!
Talán nem olvastad, vagy nem értetted levelem.
Én azt írtam benne, hogy tapasztalatom több mint a tied.
És mert előbb születtem így valóban előbb szereztem a jogsimat, és előbb kezdtem el vezetni.
Azt hiszem ez természetes.
Nekem az nem természetes, hogy lealáznak, lefikáznak egy fórumon mikor nyitott módon állok egy probléma előtt , arról vannak gondolataim, és ennek megvitatására indítok egy posztot melyből nevetségesen fura dolgok jönnek elő.
Fenyegetések, sértődések, lealázások, mint egy dacos kisgyerek kamaszkorában.
Miért kellett törölni a posztot?
Nem ártott az senkinek.
Vagy talán nem azért van, a fórum , hogy gondolatokat cseréljünk.
Én nyitott vagyok minden újra! Csak legyen mögötte érv, vagy olyan valami ami meggyőz.
Na ezt nem kaptam meg.
Viszont a fórum így elveszti komolyságát és értelmét.
Még egyszer írom nem ellenség vagyok, baráti üdvözlettel
Föci papa
Talán nem olvastad, vagy nem értetted levelem.
Én azt írtam benne, hogy tapasztalatom több mint a tied.
És mert előbb születtem így valóban előbb szereztem a jogsimat, és előbb kezdtem el vezetni.
Azt hiszem ez természetes.
Nekem az nem természetes, hogy lealáznak, lefikáznak egy fórumon mikor nyitott módon állok egy probléma előtt , arról vannak gondolataim, és ennek megvitatására indítok egy posztot melyből nevetségesen fura dolgok jönnek elő.
Fenyegetések, sértődések, lealázások, mint egy dacos kisgyerek kamaszkorában.
Miért kellett törölni a posztot?
Nem ártott az senkinek.
Vagy talán nem azért van, a fórum , hogy gondolatokat cseréljünk.
Én nyitott vagyok minden újra! Csak legyen mögötte érv, vagy olyan valami ami meggyőz.
Na ezt nem kaptam meg.
Viszont a fórum így elveszti komolyságát és értelmét.
Még egyszer írom nem ellenség vagyok, baráti üdvözlettel
Föci papa
Grando2013-10-20 23:36:17 // 68668
Kedves Föci papa úr!
Ön álszent, vagy csak hülyét játszik? :(
Ön álszent, vagy csak hülyét játszik? :(
Zsunior2013-10-20 23:23:17 // 68667
Nos akkor szép estét.
Nem is tudom igazából mit vártam tőled....
Gondolhattad volna, hogy azért lett törölve a hozzászólásod, és azért írtam neked privátban, mert egy olyan dologba ütötted bele a hozzá nem értő orrodat, amihez semmi közöd. Nos, dafke is másold be újra, igazad van.. Ez a rigolyás, arrogáns emberek fegyvere.
Te lenézel engem azért, mert fiatalabb vagyok. Hiba.
Gyakori hiba, nem is ítéllek el miatta, és igazából bántani sem szeretnélek. A sikertelen emberek szokása, mondhatnám rutinja ez, hiszen mása sincs neki. Az éveiért még senki nem kapott semmit.
Azt is nagyon sajnálom, ha emiatt Föckössel megromlik a viszony hiszen vele soha nem volt problémám.
Beavatlak, mert látom nagyon fájnak az események:
Azért lett törölve a hozzászólásod, mert megtiltottam, hogy az autómról barmi megjelenjen itt, arról az időszakról, mikor az Zé műhelyében volt. Ennyire egyszerű.
Zoli biztosított róla, hogy megértetted, hogy nem rakhatod fel.
Sajnos mégsem.
Azért állok értetlenül, mert számomra egyértelmű az, hogy a tulajdonos beleegyezése nélkül nem publikálok semmit az interneten.
Nem is vagyok hajlandó a jövőben foglalkozni ezzel az üggyel, sem veled egyébként.
Érdekes egy figura vagy Te, mert életbölcsességekről papolsz, másokat "megvetsz", közben pedig hazudozol. Nem szép dolog :)
A telefonszámod az említett időszakban nem volt kint az oldaladon, hiszen kerestem, azonnal fel szerettelek volna hívni. Sajnálatomra nem találtam, és most sem találom. hiába állítod ennek az ellenkezőjét. (természetesen azóta megírtad üzenetben)
Azt mondod továbbá, hogy nem tudtad kié az autó. Ezek szerint hallásod szelektív, hiszen Zoli ezt is elmondta neked. (Mint ahogy azt is, hogy nem publikálhatod)
Vicces egyébként, hogy ezzel Zé-t is elég rendesen kellemetlen helyzetbe hoztad. Mert azért azt mindenki tudja, hogy ezeket nem magadtól találtad ki :)
A gond röviden az, hogy magánéleti kérdésbe másztál ezzel bele. És ezt nem tűröm, nem csak tőled, mástól sem.
Meg egyébként is. Szakmailag Te ne nézzél le itt senkit és semmit. Hiszen ezt a szót használtad, ugye?
Ahhoz azért nagyon nagy embernek kell lenni, hogy egy másik ember szakmai tudását megvesd, ráadásul úgy, hogy nem is ismered. Persze más véleménye alapján, hiszen te ehhez nem is értesz! No de hát te érzed.
Ja! Azért nehogy abba a tévhitbe ringasd magad, hogy Te jobban értesz ezekhez a dolgokhoz, vagy jobban vezetsz, vagy hogy egy cseppel is több tapasztalatod van, mert 30 éve vetted a jogsidat :))
Minden szar sofőr ezzel a dumával jön :)
Lehet engem taknyos kölyökként kezelni. Lehet legyinteni, nem törődni velem.
Érdekel mások véleménye, meg is hallgatom azt, ha érdemes rá. A te véleményed sajnos azt a néhány percet nem éri meg, amit az elolvasásával töltök. Meghagylak abban a tévhitben, hogy érnek valamit az éveid. :))
Nem is tudom igazából mit vártam tőled....
Gondolhattad volna, hogy azért lett törölve a hozzászólásod, és azért írtam neked privátban, mert egy olyan dologba ütötted bele a hozzá nem értő orrodat, amihez semmi közöd. Nos, dafke is másold be újra, igazad van.. Ez a rigolyás, arrogáns emberek fegyvere.
Te lenézel engem azért, mert fiatalabb vagyok. Hiba.
Gyakori hiba, nem is ítéllek el miatta, és igazából bántani sem szeretnélek. A sikertelen emberek szokása, mondhatnám rutinja ez, hiszen mása sincs neki. Az éveiért még senki nem kapott semmit.
Azt is nagyon sajnálom, ha emiatt Föckössel megromlik a viszony hiszen vele soha nem volt problémám.
Beavatlak, mert látom nagyon fájnak az események:
Azért lett törölve a hozzászólásod, mert megtiltottam, hogy az autómról barmi megjelenjen itt, arról az időszakról, mikor az Zé műhelyében volt. Ennyire egyszerű.
Zoli biztosított róla, hogy megértetted, hogy nem rakhatod fel.
Sajnos mégsem.
Azért állok értetlenül, mert számomra egyértelmű az, hogy a tulajdonos beleegyezése nélkül nem publikálok semmit az interneten.
Nem is vagyok hajlandó a jövőben foglalkozni ezzel az üggyel, sem veled egyébként.
Érdekes egy figura vagy Te, mert életbölcsességekről papolsz, másokat "megvetsz", közben pedig hazudozol. Nem szép dolog :)
A telefonszámod az említett időszakban nem volt kint az oldaladon, hiszen kerestem, azonnal fel szerettelek volna hívni. Sajnálatomra nem találtam, és most sem találom. hiába állítod ennek az ellenkezőjét. (természetesen azóta megírtad üzenetben)
Azt mondod továbbá, hogy nem tudtad kié az autó. Ezek szerint hallásod szelektív, hiszen Zoli ezt is elmondta neked. (Mint ahogy azt is, hogy nem publikálhatod)
Vicces egyébként, hogy ezzel Zé-t is elég rendesen kellemetlen helyzetbe hoztad. Mert azért azt mindenki tudja, hogy ezeket nem magadtól találtad ki :)
A gond röviden az, hogy magánéleti kérdésbe másztál ezzel bele. És ezt nem tűröm, nem csak tőled, mástól sem.
Meg egyébként is. Szakmailag Te ne nézzél le itt senkit és semmit. Hiszen ezt a szót használtad, ugye?
Ahhoz azért nagyon nagy embernek kell lenni, hogy egy másik ember szakmai tudását megvesd, ráadásul úgy, hogy nem is ismered. Persze más véleménye alapján, hiszen te ehhez nem is értesz! No de hát te érzed.
Ja! Azért nehogy abba a tévhitbe ringasd magad, hogy Te jobban értesz ezekhez a dolgokhoz, vagy jobban vezetsz, vagy hogy egy cseppel is több tapasztalatod van, mert 30 éve vetted a jogsidat :))
Minden szar sofőr ezzel a dumával jön :)
Lehet engem taknyos kölyökként kezelni. Lehet legyinteni, nem törődni velem.
Érdekel mások véleménye, meg is hallgatom azt, ha érdemes rá. A te véleményed sajnos azt a néhány percet nem éri meg, amit az elolvasásával töltök. Meghagylak abban a tévhitben, hogy érnek valamit az éveid. :))
Andy2013-10-20 23:10:51 // 68666
Ja, még valami.
Ezen az oldalon egy átlag user vagyok, ha úgy tetszik egy senki.
De tudom kit kell keresni ha valamit javítani szeretnék, vagy valamit a baj kerülése végett töröltetni muszáj.
Jobb lett volna itt sokaknak, ha nem erőlteted ezt.
MINDEN műhelyről vannak itt kemény sztorik, nem kellene ezt feszegetni, mert nem biztos hogy jó vért szül.
Már ha érted.
Ezen az oldalon egy átlag user vagyok, ha úgy tetszik egy senki.
De tudom kit kell keresni ha valamit javítani szeretnék, vagy valamit a baj kerülése végett töröltetni muszáj.
Jobb lett volna itt sokaknak, ha nem erőlteted ezt.
MINDEN műhelyről vannak itt kemény sztorik, nem kellene ezt feszegetni, mert nem biztos hogy jó vért szül.
Már ha érted.
Andy2013-10-20 23:05:13 // 68665
"Kevesen szeretnek, többen utálnak..."
Nagy ügy.
Jól megleszek a te szereteted nélkül is.
Nem ismersz, minek általánosítasz? Soha nem kerestél, soha nem beszéltünk, semmit nem tudtam rólad. Mint ahogy te sem rólam.
Kérdezd meg a fiad, kérdezd meg Zét, kerestem-e őket?
Kocsiban voltam, nem a számítógép előtt. És hát uram bocsá nem vagy benne a telefonomban. De nem is leszel.
Paraszt voltam, neveletlen? Lehet nem is véletlenül.
Ha ismernél és kérdeznél lehet más lenne a véleményed.
Te szent... :P
Nagy ügy.
Jól megleszek a te szereteted nélkül is.
Nem ismersz, minek általánosítasz? Soha nem kerestél, soha nem beszéltünk, semmit nem tudtam rólad. Mint ahogy te sem rólam.
Kérdezd meg a fiad, kérdezd meg Zét, kerestem-e őket?
Kocsiban voltam, nem a számítógép előtt. És hát uram bocsá nem vagy benne a telefonomban. De nem is leszel.
Paraszt voltam, neveletlen? Lehet nem is véletlenül.
Ha ismernél és kérdeznél lehet más lenne a véleményed.
Te szent... :P
Föci papa2013-10-20 22:56:31 // 68664
GT Peti!
Igen!
Jól látod, és látom megérted a hozzászólás durvaságát is.
Andy!
Szavaidat úgy ittam magamba, mint sivatagi homok a vizet.
Megértettem
TE vagy a CSÁSZÁR aki uralja a lapot és mindent megtehetsz, még le is fikázhatod a másikat, kegyetlenül, szemtelenül, tiszteletlenül!
Ha annyira kerestél volna az oldalamon ott van a e-mail címem és a telefonszámom is!
Egy levél, de egy csengés sem jelezte kapcsolat keresésed!
Ja még valamit ! senki nem tiltotta a fénykép készítését és tényleg nem tudom kinek a kocsijából voltak kiszerelve az alkatrészek.
Szerintem ez lényegtelen.
És pont azért tettem fel a posztot , hogy más elmondja gondolatait, mint ahogy Te is megtetted a magad faragatlan nyers modorában, indulattoll vezérelve.
Pont azért, hogy nyitva legyen a lehetőség másnak is, mert bizony öregszem.
És a Te haverod legyen is különb nálam majd ennyi idős korában, ez természetes.
Viszont adnék egy jó tanácsot kéretlenül, kérlek fontold meg szavaimat:
AZ INDULAT ROSSZ TANÁCSADÓ!
Üdvözlettel
Föci papa
Igen!
Jól látod, és látom megérted a hozzászólás durvaságát is.
Andy!
Szavaidat úgy ittam magamba, mint sivatagi homok a vizet.
Megértettem
TE vagy a CSÁSZÁR aki uralja a lapot és mindent megtehetsz, még le is fikázhatod a másikat, kegyetlenül, szemtelenül, tiszteletlenül!
Ha annyira kerestél volna az oldalamon ott van a e-mail címem és a telefonszámom is!
Egy levél, de egy csengés sem jelezte kapcsolat keresésed!
Ja még valamit ! senki nem tiltotta a fénykép készítését és tényleg nem tudom kinek a kocsijából voltak kiszerelve az alkatrészek.
Szerintem ez lényegtelen.
És pont azért tettem fel a posztot , hogy más elmondja gondolatait, mint ahogy Te is megtetted a magad faragatlan nyers modorában, indulattoll vezérelve.
Pont azért, hogy nyitva legyen a lehetőség másnak is, mert bizony öregszem.
És a Te haverod legyen is különb nálam majd ennyi idős korában, ez természetes.
Viszont adnék egy jó tanácsot kéretlenül, kérlek fontold meg szavaimat:
AZ INDULAT ROSSZ TANÁCSADÓ!
Üdvözlettel
Föci papa
White Lady2013-10-20 22:43:23 // 68663
Sziasztok!
Én ugyan ezt egy kicsit erősnek tartom, de egy pár megjegyzésem lenne.
Egy olyan dologba szóltál bele, amihez valóban semmi közöd nincs.
Az ominózus műhelybe én is járok és nem ismerek olyan alfást aki nem tudná, hogy az ott álló autók kihez tartoznak.
Tehát az a minimum, hogy engedély nélkül nem fotózunk. Mivel kifejezett kérés is volt, hogy ezt ne publikáld, nem azért mert titok lenne, hanem azért mert az autó tulajdonosa ezt kérte személyes ügyből.
Ezek után nem értem én se mi okból kerültek fel ide.
Az meg, hogy a megkérdezésed nélkül lett törölve a posztod....szerintem gondolkozz el rajta! Talán jelent valamit!!!!!!
Én ugyan ezt egy kicsit erősnek tartom, de egy pár megjegyzésem lenne.
Egy olyan dologba szóltál bele, amihez valóban semmi közöd nincs.
Az ominózus műhelybe én is járok és nem ismerek olyan alfást aki nem tudná, hogy az ott álló autók kihez tartoznak.
Tehát az a minimum, hogy engedély nélkül nem fotózunk. Mivel kifejezett kérés is volt, hogy ezt ne publikáld, nem azért mert titok lenne, hanem azért mert az autó tulajdonosa ezt kérte személyes ügyből.
Ezek után nem értem én se mi okból kerültek fel ide.
Az meg, hogy a megkérdezésed nélkül lett törölve a posztod....szerintem gondolkozz el rajta! Talán jelent valamit!!!!!!
GTPeti2013-10-20 22:42:52 // 68662
Igen. Itt az Amorén ennyi látszott az ügyből. A nem amorés részt talán offline-ban kellett volna megoldani. De most már mindegy. Igazad van, tényleg ne ragozzuk túl.
Grando2013-10-20 22:41:08 // 68661
"Tényleg?"
Jó a kérdés. A válasz: Nyilván nem. Azért "érthetetlen".
A neten keresztül talán ennyi látszik, de ennél azért többről van szó természetesen.
Jó a kérdés. A válasz: Nyilván nem. Azért "érthetetlen".
A neten keresztül talán ennyi látszik, de ennél azért többről van szó természetesen.
GTPeti2013-10-20 22:19:56 // 68660
Tényleg pár lengőkarról készült fotó és műszaki jellegű kérdés miatt megy ez? Érthetetlen...
Andy2013-10-20 22:17:32 // 68659
Én töröltettem az ominózus hsz-t.
Mivel olyanba ütötted az orrod amihez semmi, de semmi közöd nem volt, most sincs és nem is lesz!
Semmit nem tudsz az egész ügyről csak okoskodsz itt kéretlenül.
Nagyjából teszek a véleményedre, de ezzel amit itt leírtál túl sok mindent tettél tönkre.
Kéretlenül, tudatlanul balfasz módra.
Tetszelegsz itt a jópofa hozzáértő szerepében, pedig egy szerencsétlen vagy aki pont annyit értesz az autóhoz mint itt az átlag felhasználók többsége.
Más szavaival kérkedsz, más gondolatait szajkózod.
Ha akkora mágus lennél mint amilyennek tartod magad, nos akkor nem járnál az ominózus műhelybe.
Tudnád, hogy mi a különbség a danamit és a PU között, valamint tudnád, hogy millió típus szaladgál ilyen alkarésszel. Valamint tudnád, hogy pl a 166-hoz is létezik ilyen már évek óta, csak sajnos nem méretpontos. Tudnád, hogy az asszony Spiderében már akkor ilyen cucc volt a baloldalán mikor 2009-ben megvettük és azóta is qrva jól szuperál benne. Jobban mint a már másodszor csere érett "g" szem.
De nem tudod, mert nem tájékozódsz, csak járatod a szádat feleslegesen.
Na ehhez mit szólsz?
Ja, tudnád hogy Te itt semmit nem tudsz törölni és tudnád, hogy próbáltalak megkeresni telefonon. De sem a fiad, sem Zé nem vette fel, hogy megkérdezzem a számod.
Nem tudom mi a bajod, de remélem soha többet nem kell ezzel foglalkoznom.
Még annyit: Teszek rá mikor születtél, teszek rá mióta vezetsz, teszek rá mennyi km van mögötted. Ez csak egy állapot.
Akinek az autóját itt fakáztad, az 19 évesen tart ott mint Te vénen.
Mire annyi idős lesz mint Te jó eséllyel sokkal többre fogja vinni.
De abban is biztos lehetsz, hogy nem üti majd az orrát a mások dolgába.
Szánalmas vagy!
Mivel olyanba ütötted az orrod amihez semmi, de semmi közöd nem volt, most sincs és nem is lesz!
Semmit nem tudsz az egész ügyről csak okoskodsz itt kéretlenül.
Nagyjából teszek a véleményedre, de ezzel amit itt leírtál túl sok mindent tettél tönkre.
Kéretlenül, tudatlanul balfasz módra.
Tetszelegsz itt a jópofa hozzáértő szerepében, pedig egy szerencsétlen vagy aki pont annyit értesz az autóhoz mint itt az átlag felhasználók többsége.
Más szavaival kérkedsz, más gondolatait szajkózod.
Ha akkora mágus lennél mint amilyennek tartod magad, nos akkor nem járnál az ominózus műhelybe.
Tudnád, hogy mi a különbség a danamit és a PU között, valamint tudnád, hogy millió típus szaladgál ilyen alkarésszel. Valamint tudnád, hogy pl a 166-hoz is létezik ilyen már évek óta, csak sajnos nem méretpontos. Tudnád, hogy az asszony Spiderében már akkor ilyen cucc volt a baloldalán mikor 2009-ben megvettük és azóta is qrva jól szuperál benne. Jobban mint a már másodszor csere érett "g" szem.
De nem tudod, mert nem tájékozódsz, csak járatod a szádat feleslegesen.
Na ehhez mit szólsz?
Ja, tudnád hogy Te itt semmit nem tudsz törölni és tudnád, hogy próbáltalak megkeresni telefonon. De sem a fiad, sem Zé nem vette fel, hogy megkérdezzem a számod.
Nem tudom mi a bajod, de remélem soha többet nem kell ezzel foglalkoznom.
Még annyit: Teszek rá mikor születtél, teszek rá mióta vezetsz, teszek rá mennyi km van mögötted. Ez csak egy állapot.
Akinek az autóját itt fakáztad, az 19 évesen tart ott mint Te vénen.
Mire annyi idős lesz mint Te jó eséllyel sokkal többre fogja vinni.
De abban is biztos lehetsz, hogy nem üti majd az orrát a mások dolgába.
Szánalmas vagy!
Föci papa2013-10-20 21:59:04 // 68658
Szevasztok Tagok, és Olvasók!
A gondolataim a fórumon törlésre kerültek úgy, hogy még csak fel sem hívtak vagy meg sem kerestek a problémával!
Nem engem kértek fel a törlésére, ész érvekkel, vagy érzelmi alapokra nyugvó gondolatokkal megkeresve hanem csak úgy mintha jelentéktelen dologról és nem a KÖZÚTI KÖZLEKEDÉS VESZÉLYEZTETÉSÉRŐL lenne szó törölték a posztomat.
Sérelmesnek tartom!
Közzé teszem - mivel nem titkos a levelezésem - ezzel kapcsolatos, hozzám érkezett levelet melyben valaki magára ismert.
A szavaiból felháborodást és neveletlenséget érzek ki, nem pedig megfontolást az általam felsorolt érvekre.
Íme:
Szép napot.
Röviden: A jövőben az autómról ne készítsen képeket, és legfőképpen az engedélyem nélkül
NE töltse fel az internetre őket.
Megkérdezhetem milyen jogon tette ezt meg?
Milyen jogon becsmérli egy olyan cartárs munkáját, aki egyébként személyes jó barátom? Tudtommal Zé is felhívta erre a figyelmét, és megkérte, hogy ne publikálja.
Ezúton én is felhívom a figyelmét: az én autómról a jövőben se tegye. üdv,
Zsunior
Zsunior (NagyVad) // 2013-10-20 16:15
A válaszom!
Szép napot!
Én csak látogató vagyok és nem ellenség!
Mint műszaki tanár publikáltam gondolataimat a lehetséges hibák és várható események fényében.
Ehhez jogom van és nem értek egyet a publikációm törlésével!
A képek nyilvános helyen készültek ismeretlen eredetű járműből kiszedett alkatrészekről.Nem indokolt a velem szembeni ilyen számon kérő hangnem!
Használja egészséggel járművét és ne legyen gondja vele!
Üdvözlettel
Föci papa Földvári Gábor id. 06-70/524-67-97
Állok rendelkezésére!
Föci papa // 2013-10-20 20:55
Még megjegyezném még a levélen kívül:
1, Nem kritizáltam senkinek a munkáját!
2, Tényeket közöltem, illetve tártam az autós társaim elé, pont azért, hogy mondják el
véleményüket.
Nekem van.
3, Nyilvános helyen bár mikor bármit le lehet fényképezni engedély nélkül.
4, Én inkább a műszaki megoldás azon hibájára szerettem volna utalni mely veszélyt rejt
magában.
Függetlenül attól, hogy azt barát vagy idegen készítette-e el.
5, A kettőnk közötti különbség tapasztalat terén szerény 30 év!
1967 óta van vezetői engedélyem, néhány km és műszaki tapasztalat is van mögöttem, függetlenül attól, hogy tanítottam-e vagy nem.
Ezt megint nem bántó szándékkal jegyeztem meg, hanem egyszerű ténymegállapításnak
szántam.
Mindenkit üdvözölve
Föci papa
A gondolataim a fórumon törlésre kerültek úgy, hogy még csak fel sem hívtak vagy meg sem kerestek a problémával!
Nem engem kértek fel a törlésére, ész érvekkel, vagy érzelmi alapokra nyugvó gondolatokkal megkeresve hanem csak úgy mintha jelentéktelen dologról és nem a KÖZÚTI KÖZLEKEDÉS VESZÉLYEZTETÉSÉRŐL lenne szó törölték a posztomat.
Sérelmesnek tartom!
Közzé teszem - mivel nem titkos a levelezésem - ezzel kapcsolatos, hozzám érkezett levelet melyben valaki magára ismert.
A szavaiból felháborodást és neveletlenséget érzek ki, nem pedig megfontolást az általam felsorolt érvekre.
Íme:
Szép napot.
Röviden: A jövőben az autómról ne készítsen képeket, és legfőképpen az engedélyem nélkül
NE töltse fel az internetre őket.
Megkérdezhetem milyen jogon tette ezt meg?
Milyen jogon becsmérli egy olyan cartárs munkáját, aki egyébként személyes jó barátom? Tudtommal Zé is felhívta erre a figyelmét, és megkérte, hogy ne publikálja.
Ezúton én is felhívom a figyelmét: az én autómról a jövőben se tegye. üdv,
Zsunior
Zsunior (NagyVad) // 2013-10-20 16:15
A válaszom!
Szép napot!
Én csak látogató vagyok és nem ellenség!
Mint műszaki tanár publikáltam gondolataimat a lehetséges hibák és várható események fényében.
Ehhez jogom van és nem értek egyet a publikációm törlésével!
A képek nyilvános helyen készültek ismeretlen eredetű járműből kiszedett alkatrészekről.Nem indokolt a velem szembeni ilyen számon kérő hangnem!
Használja egészséggel járművét és ne legyen gondja vele!
Üdvözlettel
Föci papa Földvári Gábor id. 06-70/524-67-97
Állok rendelkezésére!
Föci papa // 2013-10-20 20:55
Még megjegyezném még a levélen kívül:
1, Nem kritizáltam senkinek a munkáját!
2, Tényeket közöltem, illetve tártam az autós társaim elé, pont azért, hogy mondják el
véleményüket.
Nekem van.
3, Nyilvános helyen bár mikor bármit le lehet fényképezni engedély nélkül.
4, Én inkább a műszaki megoldás azon hibájára szerettem volna utalni mely veszélyt rejt
magában.
Függetlenül attól, hogy azt barát vagy idegen készítette-e el.
5, A kettőnk közötti különbség tapasztalat terén szerény 30 év!
1967 óta van vezetői engedélyem, néhány km és műszaki tapasztalat is van mögöttem, függetlenül attól, hogy tanítottam-e vagy nem.
Ezt megint nem bántó szándékkal jegyeztem meg, hanem egyszerű ténymegállapításnak
szántam.
Mindenkit üdvözölve
Föci papa
Putyesz2013-10-20 20:01:23 // 68657
én is osztom....mondjuk az enyémet csak kitakarítattam velük de nincs is vele gond....meg fater alfájához is ők javították a turbot...azzal sincs gond azóta.
dev1662013-10-20 19:51:02 // 68656
A turbó felújításhoz egészen kevesen értenek, annál többet foglalkoznak vele Mo.-n. (és ha ma már itt tartunk műhelyek többsége a falújításkor drága, gyári minőségű alkatrészeket számláz ki, miközben a legócskább kínai vackokat szereli be).
A ténylegesen megbízható és megfizethető műhelyek egyike az AH Turbo Dunakeszin. Csak egy jó tanács, mielőtt kidobod a régi turbót, érdemes lenne tőlük is kérni egy szakvéleményt. Ha pedig tényleg menthetetlen és találsz bontottat azt is vidd el hozzájuk beszerelés előtt, nehogy kétszer kelljen dolgozni.
A ténylegesen megbízható és megfizethető műhelyek egyike az AH Turbo Dunakeszin. Csak egy jó tanács, mielőtt kidobod a régi turbót, érdemes lenne tőlük is kérni egy szakvéleményt. Ha pedig tényleg menthetetlen és találsz bontottat azt is vidd el hozzájuk beszerelés előtt, nehogy kétszer kelljen dolgozni.
Bianco2013-10-20 19:12:49 // 68653
forrasr2013-10-20 18:25:43 // 68652
En is jartam igy,azota kozel 30ezret futott hiba nelkul.ha ezutan lesz akkor az mar nem emiatt szerintem
Zoli19802013-10-20 16:19:32 // 68649
Lily 1662013-10-20 16:13:53 // 68648
Sziasztok!
Keresek 166 2.4 jtd, 1998-as autómba, geometriás lapátsort, ill. komplett turbót, bontottat.
A meglévőm lapátjai, és lamellái deformálódtak, és nem vállalják a felújítást.
Köszönöm!
06 30/631-4529
Keresek 166 2.4 jtd, 1998-as autómba, geometriás lapátsort, ill. komplett turbót, bontottat.
A meglévőm lapátjai, és lamellái deformálódtak, és nem vállalják a felújítást.
Köszönöm!
06 30/631-4529
GTPeti2013-10-20 16:08:57 // 68647
Ha eddig nem romlott el semmi, szerintem ezután sem várható. (Legalábbis az akkusarus malőr miatt nem.)
dev1662013-10-20 15:50:26 // 68646
Sziasztok! 2.4 JTD. Menet közben leesett az egyik akkusarum, mert trehány voltam.:( Verem is a fejem a falba azóta és azon parázom, hogy mikor adja meg magát valamelyik ECU (motorvezérlő, klímavezérlő, fedélzeti, ...), mert járó motornál az akku szűrése nélkül a 14V-os IC-k olyan finom kis feszültségtüskéket kapnak az arcukba, amiket nem feltétlenül bírnak ki. Eddig minden jónak tűnik, de érdekelne, hogy járt-e már valaki így rajtam kívül is és nála tönkrement-e valami rögtön vagy később, vagy sokkal később.
Tommy sk2013-10-20 00:02:27 // 68645
köszi az infót szerintem vmi érzékeő miatt nem kapcsol be esetleg nem kap áramot az elektronika de ehhez én már nem nagyon értek...esetleg a fes-el nem lehetséges detektálni a hibát???
Tommy sk2013-10-19 23:33:10 // 68643
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy nekem a 166 gyárilag webastoval van szerelve...különálló fűtés,nos ezzel csak az a baj hogy nem kapcsol be, először keresgéltem hozzá vmi kapcsolót amivel inditani lehet,de nem találtam az autóban semmit ,aztán utánna olvastam hogy az automatikusan kapcsol be de viszont az enyém nem akart,esetleg ha valaki tudna vmi ötletet hogy hogyan lehet működésre birni az ne tartsa magába,jó lenne télen a hideginditást kiküszöbölni...
Azzurro2013-10-19 20:35:58 // 68642
Köszi! szerintem ez lesz a jó megoldás. :-))
Zoli19802013-10-19 20:28:21 // 68641
Emlékezetből: Kilincsnél 1, hangszóróknál 2 (ki kell venni a hangszórót), legalul 1(?), az ajtóbehúzónál 2( kicsi gumi borítás felvesz, ott 1 csavar kicsavar, és alatta 2 csavar fogja). Ha ezek megvannak, alul a beszállófényt vedd ki előbb, és kösd le, mert a borítás majd felfele jön ki, és nincs sok drótja a mozgatáshoz.
Asszem ennyi, szerencsére rég kellett szétszednem. :)
Asszem ennyi, szerencsére rég kellett szétszednem. :)
Azzurro2013-10-19 20:11:33 // 68640
Nekem is szétugrót. Mivel az ablak mellett benéztem, és ott láttam. :-(( Azokat a csavarokat kivettem, de nem mozdult. Elég erőteljesen fogta. Nem láttam rajta több csavart.
Cro1662013-10-19 20:02:58 // 68639
kilincs alatt..hangszóró alatt..meg az oldalzseb alatt vannak csavarok ..arra nem emléxem h hátul a kis gumi szönyegecske alatt van-e, ahol fogod amikor becsukod belülről..nekem csak szét volt ugorva a rudazat, azert nem nyílt kívülről..miután egyszer fiam mar akkor nyitotta a kilincset, amikor még a központi zár működésben volt..aztan vissza erőltettem a kilincset..és szétakadt.karpit le..rúd vissza a helyére..és kész
Azzurro2013-10-19 19:31:11 // 68638
Nincs elfordítva!! :-((( Azt már néztem. kivülőr nem akar nyílni, csak belüről.
grande bandi2013-10-19 19:23:39 // 68637
Először nézd meg nem -e el van forditva a gyerekzár. nyisd ki belülről és az ajtó élében a zárnál találsz egy fehér műanyag kb 8-10 mm átmérőjű dugót. azt forditsd el csavarhuzoval amerre bírod és imádkozz , hogy csak az legyen a probléma, mert ha az volt , akkor megoldodott . :-)
Azzurro2013-10-19 17:15:09 // 68636
Meg tudná valaki mondani hogyan kell leszedni 166-nál a hátsó ajtó kárpitot? A csavarokat ki szettem, de meg sem mozdult. Feszegetni meg nem akartam. :-))) Muszáj levennem, mivel kivülőr nem tudom nyitni az ajtót. :-(((
Föci papa2013-10-19 13:40:13 // 68634
ISC, ICS, ki hogy mondja , igen!
Erre gondoltam mert aksi csere , vagy valami okból történő áramtalanítás után már nem indulsz el csak a kód megadásával.
Jegyezd meg jól, vagy tedd biztos helyre. (persze nem olyanra, ha kellene ne találd meg)
üdv
Föci papa
Erre gondoltam mert aksi csere , vagy valami okból történő áramtalanítás után már nem indulsz el csak a kód megadásával.
Jegyezd meg jól, vagy tedd biztos helyre. (persze nem olyanra, ha kellene ne találd meg)
üdv
Föci papa
GTPeti2013-10-19 10:41:51 // 68633
Nem. Az 5W egy LED esetén, azt jelenti, hogy 5 Watt a max. teljesítmény, amivel hajthatod. Ami nagyon magas fényerővel párosul egy minőségi LED esetén. Sajnos ezeket is hamisítják. Ha arra keresek, hogy CREE LED, a képtalálatok min. fele olyan kínai cucc, aminek gyártásakor jó eséllyel nem használtak méregdrága CREE LED-eket. Csak magánvélemény, de reméljük tévedek.
Smith2013-10-19 09:09:23 // 68632
Ugy gondolom az 5w arra vonatkozik hogy a fenyereje megfelel egy 5w-os izzonak. Amugy tenyleg cree led azt megneztem. Igazi fembol van a hutes es igazi uvegbol a bura is, nem tunik gagyinak. A relet meg atalakitom hogy ne szarozzon :)
panboy2013-10-18 20:31:19 // 68631
Szevasztok próbáltam utána olvasni de nem találtam választ ezért jön egy kérdés. Mióta bejött ez a hidegebb nyirkosabb párásabb,esős idő a hütőventilátorom bekapcsolgat, szinte már a hidegindítástól , pár másodpercre majd megáll és ezt 1-2-3 percenként játsza... Volt már hasonló valakinek?
Illetve még egy kérdés, ablaktörlő amíg a motortér nem lesz meleg valamennyire nem áll meg. Mindkettőre relét tippelek , a ventilátor reléket már megtaláltam , ablaktörlőjé a szélvédő előtt leledzik? üdv!Gábor
Illetve még egy kérdés, ablaktörlő amíg a motortér nem lesz meleg valamennyire nem áll meg. Mindkettőre relét tippelek , a ventilátor reléket már megtaláltam , ablaktörlőjé a szélvédő előtt leledzik? üdv!Gábor
GTPeti2013-10-18 19:54:58 // 68630
Az kizárt, hogy ezek 5W-os LED-ek legyenek. Mert:
1. Ahhoz túl kicsik
2. Nincs rendes hűtésük
3. 20 Wattnyi LED kb. egy első fényszóróhoz is elég lenne...
Ha tényleg 20W-osnak mondta az eladó, akkor én sajnos azt is kétségbe vonnám, hogy itt egyáltalán CREE gyártmányú LED-ekről van szó.
Ettől még tökéletesen elláthatja ez az izzó a feladatát az indexben.
1. Ahhoz túl kicsik
2. Nincs rendes hűtésük
3. 20 Wattnyi LED kb. egy első fényszóróhoz is elég lenne...
Ha tényleg 20W-osnak mondta az eladó, akkor én sajnos azt is kétségbe vonnám, hogy itt egyáltalán CREE gyártmányú LED-ekről van szó.
Ettől még tökéletesen elláthatja ez az izzó a feladatát az indexben.