Zsifi2009-01-26 23:06:02 // 4420
Úgy legyen!Én semmi jónak nem vagyok elrontója.:))))G
csocsi2009-01-26 23:04:25 // 4419
Attól még meglepődhetsz mikor beállítunk :))
csocsi2009-01-26 23:04:04 // 4418
Akkor te vagy az én emberem, legalább tőled nem kell féltenem :)))
Zsifi2009-01-26 23:02:59 // 4417
Akkor, hogy lesz meglepetés?:)))G
Egyszer volt Budán esete?:((((G
Egyszer volt Budán esete?:((((G
Atesz19872009-01-26 23:02:01 // 4416
bort nem szoktam inni, de a többivel egyet értek. :)
csocsi2009-01-26 23:01:30 // 4415
Nyújtsd be a kérelmedet :)
csocsi2009-01-26 23:01:14 // 4414
Mi bombajó néven ismerjük.
A töltelék szerintem a fantázia dolga. A nejem is még kísérletezik különböző összetevőkkel.
A vaníliás krém és a gyümölcs számomra is jó párosítás.
A töltelék szerintem a fantázia dolga. A nejem is még kísérletezik különböző összetevőkkel.
A vaníliás krém és a gyümölcs számomra is jó párosítás.
csocsi2009-01-26 22:59:52 // 4413
Igen. Vallom, hogy csak hús és saláta kell no meg némi édesség is :))
Ja és a boról ne feledkezzünk meg az emésztés elősegítésére :)))
Ja és a boról ne feledkezzünk meg az emésztés elősegítésére :)))
Zsifi2009-01-26 22:59:41 // 4412
Akkor idén ilyet kérek!:))))G
Fairlane2009-01-26 22:59:38 // 4411
Jól néz ki, nálunk az ilyen sütit teknősnek hívják :)
Anyukám is szokott ilyent sütni, ő tejszines vanilliás krémet rak bele, gyümölcsdarabokkal.
Anyukám is szokott ilyent sütni, ő tejszines vanilliás krémet rak bele, gyümölcsdarabokkal.
csocsi2009-01-26 22:58:55 // 4410
Ki tudja ez a töltelék nem volt-e jobb? :))
Atesz19872009-01-26 22:58:19 // 4409
Jah, elírtam. :))) Egyébként úgy látom, hogy a jó szaftos, ízletes, fűszeres husi nálatok is alap kelléke egy jó ebédnek/vacsinak. :)
Zsifi2009-01-26 22:57:46 // 4408
Az nagyon finom volt, nem cserélném le.:)))G
Zsifi2009-01-26 22:56:22 // 4407
Puszi Hédi!
A Györgyitől kaptam a szülinapomra.(teljes meglepi volt Paksról)G
A Györgyitől kaptam a szülinapomra.(teljes meglepi volt Paksról)G
Szilárd2009-01-26 22:56:15 // 4406
Ez kivételesen engem is érdekelne:)))
csocsi2009-01-26 22:55:31 // 4405
Nem tenni hanem enni :))))
Atesz19872009-01-26 22:54:57 // 4404
Látom Ti is szerettek jókat tenni. :))))
csocsi2009-01-26 22:54:10 // 4403
Igen, csak most más a töltelék.
Gratulálok az eseményhez :))
Gratulálok az eseményhez :))
Hédi2009-01-26 22:54:01 // 4402
Hűűű, de szépséges...megkívántam, most, azonnal, akarooom :)))))
csocsi2009-01-26 22:42:26 // 4400
Csak óvatosan a nitroglicerinnel :)
Atesz19872009-01-26 22:39:46 // 4399
A robbanó anyagról majd gondoskodom, ha neki merek állni. :))))
csocsi2009-01-26 22:38:53 // 4398
Bombajó torta, csak kicsit másként, mint a hagyományos recept.
csocsi2009-01-26 22:38:29 // 4397
Szióka :))
Akkor előbb-utóbb ehetsz is belőle :))
Akkor előbb-utóbb ehetsz is belőle :))
Atesz19872009-01-26 22:37:14 // 4396
A neve is elég, úgy tudom ez híres, neves süti. Majd megkeresem neten. :)
csocsi2009-01-26 22:35:45 // 4394
Pudingos. Majd a nejemnek továbbítom a kérést.
Atesz19872009-01-26 22:34:35 // 4393
Ennek meg lehetne kapni a receptjét. Érdekelne! :)))) Ez gesztenyés, vagy pudingos?
csocsi2009-01-26 22:31:56 // 4392
csocsi2009-01-26 10:36:45 // 4391
Látom magyarázatért nem mész a szomszédba :))
Tackry2009-01-26 01:53:32 // 4390
Egyik kedvenc receptemet megosztanám veletek.:) Gondolom, nem csak én szeretem itt az olasz kajákat.:)
Calzoni con petto di pollo
(más néven csirkefantázia "digó gatyában")
Hozzávalók 4 személyre:
És itt tenném hozzá, hogy nagyon durván laktató. Első alkalommal tényleg 4 főre készítettem el, de miután a nagyobb étkűek is igen nehezen bírtak el vele, másodszorra már kapásból 8 részre osztottam.)
A tésztához:
# 80 dkg liszt
# 5 dkg élesztő
# 4 dl víz
# 1 dl száraz fehérbor (ha nincs otthon, akkor vízből plusz 1dl)
# 1 teáskanál cukor
# 3 teáskanál só
# 1 teáskanál oregánó
# 3 evőkanál olívaolaj (sima étolaj is megteszi)
A szószhoz:
# 1 fej hagyma
# 3 gerezd fokhagyma
# 2 doboz darabolt, hámozott paradicsom konzerv
# 2 evőkanál cukor
# fél dl olívaolaj (sima étolaj itt is megteszi)
# fűszerek: oregánó, bazsalikom, zsálya, só, bors
A töltelékhez:
# 50 dkg csirkemellfilé
# 15 dkg csirkemáj (én egy picit többet szoktam rakni, illetve készítek máj nélkülit is, mert nem mindenki szereti)
# 20 dkg gomba (tetszőleges, konzerv is megteszi)
# 4 szelet füstölt sonka (lehelet vékony)
# 20 dkg mozzarella (ha épp nincs otthon, akkor trappista, vagy füstölt sajt is megteszi)
# 1 csokor friss petrezselyem
# fél dl olívaolaj (vagy étolaj...)
Elkészítés:
Először is a tésztát készítem el. Fontos hogy a hozzávalók langyosak legyenek! 1 dl vízből, 2 evőkanál lisztből, az élesztőből és a cukorból kovászt készítek (habverővel összekeverem), amit langyos helyen felfuttatok (kb. 10 perc). A többi lisztet (dagasztó)tálba teszem, hozzáadom az időközben megkelt kovászt, bort, sót, oregánót és a megmaradt vizet, majd kézzel dagasztom. Akinek van dagasztógépe, vagy a kenyérsütője tud külön dagasztani is, az megspórolja a meló egyik legfárasztóbb részét. :) Közben hozzáadom az olajat. A tészta akkor jó, ha kissé hólyagos, és szépen elválik az edény falától. Konyharuhával letakarom, és langyos helyen 1 órán át kelesztem.
Ezalatt elkészítem a szószt. A hagymát kettőbe, majd vékony csíkokra vágom, és kevés olajon megfonnyasztom. Nem barnára, csak üvegesre. A fokhagymát fokhagymanyomón áttöröm vagy apróra vágom, majd a hagymához adom. Gyorsan összeforgatom, hogy a fokhagyma ne égjen meg, majd hozzáöntöm a hámozott és darabokra vágott paradicsomot. Az az igazi, ha friss paradicsomból készítjük, ennek hiányában a konzerv is tökéletesen megfelel. Cukorral meghintem (minden paradicsommal készült ételhez adok pici cukrot, hogy ne legyen olyan savas), fűszerezem tetszés szerint, majd lassú tűzön beforralom mártás sűrűségűre. Ha kész, félrehúzom, és nekilátok a raguhoz.
A csirkemelleket és a májat a tokányhoz hasonlóan kis csíkokra, a gombát apró darabokra vágom, a sonkaszeleteket pedig felcsíkozom. A májat kis serpenyőben kevés sóval, kevés olajon, nagy lángon rázogatva lepirítom, aztán félreteszem. A gombát egy nagyobb serpenyőben ugyancsak kevés olajon hirtelen lepirítom, sózom, borsozom, rávetek egy csokor durvára vágott zöldpetrezselymet, hozzáadom a húst, és tovább pirítom, ügyelve arra, hogy a csirke ne száradjon ki. Miután megpuhult, hozzáadom a szószt, utánaízesítem, és összeforralom.
Ezalatt a tészta szépen megkelt, így nem marad más hátra, mint hogy megtöltsem a "gatyákat" (calzone=nadrág). Lisztezett deszkán a tésztát picit átgyúrom, 4 (de inkább 8) egyenlő részre osztom. A cipókat egyenként kb. 30 cm átmérőjű pizzalapokká nyújtom. Két összehajtogatási módszer van. Az eredeti recept szerint: A lapokat képzeletben megfelezem, és az egyik felére ráhalmozom a tölteléket. Először a májat (aki nem szereti, az kihagyja), rá a sonkacsíkokat, majd a ragut. (Aki szereti a csípőset, az most dobjon rá néhány szelet hegyes erőspaprikát.) Végül karikára szelt mozzarellát teszek a halom tetejére. Ügyelek rá, hogy a tésztalap szélén kb. 2 cm szabadon maradjon, és túl sok töltelék ne kerüljön a lapra, mivel most a tésztalap üres felét ráhajtom a töltelékesre, a széleket pedig jól összenyomkodom. Sőt! Ha kedvünk tartja és van rá időnk és némi szépérzékünk – bár az étel élvezeti értékén semmit sem emel - a szélét redőzhetjük, mint a pirogot. A másik összehajtogatási módszer szerint - én így csinálom - a lapok közepére halmozom a töltelékeket - sorrend ugyanaz, mint fent - és a tészta széleit ráhajtogatom a töltelékre, amolyan batyukat formázva. A végén hústűvel vagy fogpiszkálóval meg is tűzöm, hogy ne csússzon szét.
A "töltött gatyákat" olajozott sütőlemezre helyezem, felvert tojással megkenem, villával pár helyen megszurkálom (ez fontos, különben sütés közben a gőz szétnyomja a batyut). Lehetőleg légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, ha a tészta teteje szép piros, enyhén kopogós. Tálaláskor kerüljön az asztalra a ketchup (már csak a gyerekek miatt is kötelező), de a totális ízorgia eléréséhez bátran locsoljuk meg az étket jóféle Worchestershire öntettel.
Megjegyzés:
A Calzone olasz eredetű étel, tésztája és alapmártása gyakorlatilag megegyezik a pizzáéval. Többnyire a feltét is hasonló, ízlés szerint ezerféleképpen variálható. Hogy jobban csússzon a falat, egy üveg jó Cabernet Sauvignon illik hozzá.:)
Mivel kiadós adagról van szó, nem kötelező egyszerre elfogyasztani. Maga a tészta is fagyasztható, de a betöltött calzonik is, fóliába tekerve. Felengedéshez viszont a lassú olvasztás javasolt, mikró semmiképp. De ha csak szimplán megmaradt az ebéd után, hűtőbe be és vacsorára vagy másnap is nagyon finom, akár hidegen is.
Calzoni con petto di pollo
(más néven csirkefantázia "digó gatyában")
Hozzávalók 4 személyre:
És itt tenném hozzá, hogy nagyon durván laktató. Első alkalommal tényleg 4 főre készítettem el, de miután a nagyobb étkűek is igen nehezen bírtak el vele, másodszorra már kapásból 8 részre osztottam.)
A tésztához:
# 80 dkg liszt
# 5 dkg élesztő
# 4 dl víz
# 1 dl száraz fehérbor (ha nincs otthon, akkor vízből plusz 1dl)
# 1 teáskanál cukor
# 3 teáskanál só
# 1 teáskanál oregánó
# 3 evőkanál olívaolaj (sima étolaj is megteszi)
A szószhoz:
# 1 fej hagyma
# 3 gerezd fokhagyma
# 2 doboz darabolt, hámozott paradicsom konzerv
# 2 evőkanál cukor
# fél dl olívaolaj (sima étolaj itt is megteszi)
# fűszerek: oregánó, bazsalikom, zsálya, só, bors
A töltelékhez:
# 50 dkg csirkemellfilé
# 15 dkg csirkemáj (én egy picit többet szoktam rakni, illetve készítek máj nélkülit is, mert nem mindenki szereti)
# 20 dkg gomba (tetszőleges, konzerv is megteszi)
# 4 szelet füstölt sonka (lehelet vékony)
# 20 dkg mozzarella (ha épp nincs otthon, akkor trappista, vagy füstölt sajt is megteszi)
# 1 csokor friss petrezselyem
# fél dl olívaolaj (vagy étolaj...)
Elkészítés:
Először is a tésztát készítem el. Fontos hogy a hozzávalók langyosak legyenek! 1 dl vízből, 2 evőkanál lisztből, az élesztőből és a cukorból kovászt készítek (habverővel összekeverem), amit langyos helyen felfuttatok (kb. 10 perc). A többi lisztet (dagasztó)tálba teszem, hozzáadom az időközben megkelt kovászt, bort, sót, oregánót és a megmaradt vizet, majd kézzel dagasztom. Akinek van dagasztógépe, vagy a kenyérsütője tud külön dagasztani is, az megspórolja a meló egyik legfárasztóbb részét. :) Közben hozzáadom az olajat. A tészta akkor jó, ha kissé hólyagos, és szépen elválik az edény falától. Konyharuhával letakarom, és langyos helyen 1 órán át kelesztem.
Ezalatt elkészítem a szószt. A hagymát kettőbe, majd vékony csíkokra vágom, és kevés olajon megfonnyasztom. Nem barnára, csak üvegesre. A fokhagymát fokhagymanyomón áttöröm vagy apróra vágom, majd a hagymához adom. Gyorsan összeforgatom, hogy a fokhagyma ne égjen meg, majd hozzáöntöm a hámozott és darabokra vágott paradicsomot. Az az igazi, ha friss paradicsomból készítjük, ennek hiányában a konzerv is tökéletesen megfelel. Cukorral meghintem (minden paradicsommal készült ételhez adok pici cukrot, hogy ne legyen olyan savas), fűszerezem tetszés szerint, majd lassú tűzön beforralom mártás sűrűségűre. Ha kész, félrehúzom, és nekilátok a raguhoz.
A csirkemelleket és a májat a tokányhoz hasonlóan kis csíkokra, a gombát apró darabokra vágom, a sonkaszeleteket pedig felcsíkozom. A májat kis serpenyőben kevés sóval, kevés olajon, nagy lángon rázogatva lepirítom, aztán félreteszem. A gombát egy nagyobb serpenyőben ugyancsak kevés olajon hirtelen lepirítom, sózom, borsozom, rávetek egy csokor durvára vágott zöldpetrezselymet, hozzáadom a húst, és tovább pirítom, ügyelve arra, hogy a csirke ne száradjon ki. Miután megpuhult, hozzáadom a szószt, utánaízesítem, és összeforralom.
Ezalatt a tészta szépen megkelt, így nem marad más hátra, mint hogy megtöltsem a "gatyákat" (calzone=nadrág). Lisztezett deszkán a tésztát picit átgyúrom, 4 (de inkább 8) egyenlő részre osztom. A cipókat egyenként kb. 30 cm átmérőjű pizzalapokká nyújtom. Két összehajtogatási módszer van. Az eredeti recept szerint: A lapokat képzeletben megfelezem, és az egyik felére ráhalmozom a tölteléket. Először a májat (aki nem szereti, az kihagyja), rá a sonkacsíkokat, majd a ragut. (Aki szereti a csípőset, az most dobjon rá néhány szelet hegyes erőspaprikát.) Végül karikára szelt mozzarellát teszek a halom tetejére. Ügyelek rá, hogy a tésztalap szélén kb. 2 cm szabadon maradjon, és túl sok töltelék ne kerüljön a lapra, mivel most a tésztalap üres felét ráhajtom a töltelékesre, a széleket pedig jól összenyomkodom. Sőt! Ha kedvünk tartja és van rá időnk és némi szépérzékünk – bár az étel élvezeti értékén semmit sem emel - a szélét redőzhetjük, mint a pirogot. A másik összehajtogatási módszer szerint - én így csinálom - a lapok közepére halmozom a töltelékeket - sorrend ugyanaz, mint fent - és a tészta széleit ráhajtogatom a töltelékre, amolyan batyukat formázva. A végén hústűvel vagy fogpiszkálóval meg is tűzöm, hogy ne csússzon szét.
A "töltött gatyákat" olajozott sütőlemezre helyezem, felvert tojással megkenem, villával pár helyen megszurkálom (ez fontos, különben sütés közben a gőz szétnyomja a batyut). Lehetőleg légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, ha a tészta teteje szép piros, enyhén kopogós. Tálaláskor kerüljön az asztalra a ketchup (már csak a gyerekek miatt is kötelező), de a totális ízorgia eléréséhez bátran locsoljuk meg az étket jóféle Worchestershire öntettel.
Megjegyzés:
A Calzone olasz eredetű étel, tésztája és alapmártása gyakorlatilag megegyezik a pizzáéval. Többnyire a feltét is hasonló, ízlés szerint ezerféleképpen variálható. Hogy jobban csússzon a falat, egy üveg jó Cabernet Sauvignon illik hozzá.:)
Mivel kiadós adagról van szó, nem kötelező egyszerre elfogyasztani. Maga a tészta is fagyasztható, de a betöltött calzonik is, fóliába tekerve. Felengedéshez viszont a lassú olvasztás javasolt, mikró semmiképp. De ha csak szimplán megmaradt az ebéd után, hűtőbe be és vacsorára vagy másnap is nagyon finom, akár hidegen is.
Zsifi2009-01-26 01:21:21 // 4389
Ebben biztos voltam.:))))
Edyboy2009-01-26 01:05:15 // 4388
Akadt azért az is :)
Edyboy2009-01-26 01:04:31 // 4387
Jól átsütve kedveljük :)
csocsi2009-01-25 22:38:00 // 4386
Neki lehet mindegy :))
Zsifi2009-01-25 22:32:57 // 4385
Nagy bátorság csak a színre hajtani!:)))
csocsi2009-01-25 22:22:21 // 4384
Hát ami sötétebb volt :))
Zsifi2009-01-25 22:18:57 // 4383
Hogy találtad meg a húst?:)))))
csocsi2009-01-25 22:14:20 // 4382
Remélem nem égett oda a hús :))
Edyboy2009-01-25 19:33:25 // 4381
Zsifi2009-01-19 23:01:55 // 4379
Ennyi idő alatt már megtanulhattál volna!:))))
Mi már tudunk.:))))
Mi már tudunk.:))))
csocsi2009-01-19 22:16:10 // 4378
Hát akkor lazán csináld :)
boyci2009-01-19 22:10:51 // 4377
én nem tudok úgy gyúúúrni :DDDDDDDD
csocsi2009-01-19 21:49:02 // 4376
Vaze hát csinálj neki :))
boyci2009-01-19 20:30:56 // 4374
boyci2009-01-19 20:24:52 // 4373
Györgyusz!!!
Kopasz sóvárog utána....a izé....az a virslis kiflid után :DDDDDDDDDDDDDDDD
én is pusssszi :)))
Kopasz sóvárog utána....a izé....az a virslis kiflid után :DDDDDDDDDDDDDDDD
én is pusssszi :)))
boyci2009-01-19 20:23:51 // 4372
Drágáim :))))
KÖSZÖNÖM :))) Apukával most koccintunk Rátok , és a tej"re :DDDDDD
KÖSZÖNÖM :))) Apukával most koccintunk Rátok , és a tej"re :DDDDDD
csocsi2009-01-19 19:25:19 // 4371