A kezdésen már túl vagyok, úgy 10 éves koromban kezdtem, akkor még orosz és ndk modellekkel, főleg repülő és pár hajóval. A gröbzik fel voltak függesztve egy kifeszített damilra a szobámban átlósan. :)
Szeretem a modelleket, de nem vagyok egy nagy gyűjtő és ezek nagyjából a gyerkőczömnél kötnek ki, de voltam auchanban és ezekkel kellett hazatérnem:
Alfa Giulia Sprint GTA, GT, Brera. :)
ZENN MODELL
Itt érdemes nézelődni ráadásul nagyon segítőkészek igaz ők nem csak üzletemberek hanem szinte minden alkalommal kint repülnek az M3 nál vagy versenyen vannak.
Töréskor teljesen kuka, vagy csak szárny - rotorlapát csere?
Gondolom maga a váz valamennyire "bírja"..no persze nem a függőleges becsapódásra gondolok...
Drágábbal nem érdemes kezdeni mert ugye az is törik.Nekem elektromos gépeim vannak ezek LI PO akksikkal működnek olyan 15 perc a repülési idő a töltés kb egy óra nekem 3 akkum van az háromnegyed óra lenne de ritka,hogy anyit repülünk egyhuzamban.A robbanós gépek több macerával járnak több kellék kell hozzá,starter izzító,és egy minimum 7 csatornás adó
A szélérzékenység azt jelenti,hogy kisebb szél is kibillenti a stabilitásból .A kezdéshez nem célszerű drága modellt venni hisz a kezdéshez a géptörések sajnos hozzátartoznak.A helikopternél és a repülőnél is van elektromos és robbanó motoros .
Kezdéshez a robbanó motort nem ajánlják.Az elektromos helikoptereknél azt hiszem 40 000 től indulnak a komplett szettek .Ami mindent tartalmaz ami a repüléshez kell.
A repülőgépek kb 25-30 000 től indulnak szintén minden hozzátartozó kellékkel.
Gondolom itt is mint minden másban, van egy határ amennyi alatt nem szabad meg venni sem repülő, sem helikopter modelt....
A közepesen komoly kategóriájú helikopterek is érzékenyek a szélre?
Úgy önmagában mit jelent ez az érzékenység?
Odacsapodik a földhöz, vagy csak nem stabil a repülése.......
Helikopterrel csak kipróbálás szinten egy lebegés erejéig. A repülők jobban vonzanak és a szélre sem érzékenyek annyira.Én is sokáig szemezgettem vele de mivel a maketteimet a gyermekeim lemészárolták a vitrin helyett a működő dolgok kezdtek érdekelni . Ettől viszont tartanak a gyerekek és így biztonságban pihennek a gépek.:-)
Lehet, hogy beruházok, de ha azt nem is, majd esetleg kipróbálom. Nem lenne rossz... :) Mindig csodálkozva néztem azokat akik szombat vasárnap délután a reptéren gyakoroltak :)
Ha tetszik és kipróbálod nem fogod megbánni hasonló baráti légkőr van mint az Alfások között és ha kell akkor egy tapasztalt modellező nagyon szívesen segít.