Mutasd

>> Tuning és extra2017-02-21

Miután úgy tűnt már minden összeállt az autón, sok sok kilóméter belement pályán minden gond nélkül, végre jöhetett az amiért az autó épült :
Magyar Time Attack Hungaroring kupa IV.
A time attack délután 4kor kezdődött, előtte szerettem volna menni egyet a hétköznapi pályaautósok között, hogy lássuk mégis hol állunk.
Elég nagy forgalom volt a pályán, számomra teljesen ismeretlen volt a vonalvezetés (képen, videokon, forma-1 ből természetesen tudtam azért, hogy hol milyen kanyar jön) de tapasztalni előtte nem volt alkalmam.
Nem éreztem rossznak, 1-2-3 gyors kör fért bele, 2.19.100 idő lett a legjobb, de bőven éreztem, hogy ez sokkal jobb is lehet.
Elindult a time attack első etapja, próbáltam mostmár keményebben nyomni, de a gumik ennek határt szabtak. Borzasztó sokat csuszkáltam sosem éreztem ennyire rossznak az autót, folyamatosan alulkormányzott volt. Itt egy keményebb keverékű michelint használtam, de volt nálam egy szett puha is. A legjobb köridő itt 2.17.463 lett. A pályáról leérve ellenőriztük az autót. A gumik belső felén már nem volt mintha kilógott a szövet. Gyors csere, puha keverék fel, vissza a pályára. Az érzett nem sokat változott, ugyanugy csúszkálok, WTF?? Ennek ellenére próbálkoztam tovább, 2.17.021 lett a vége, a Mansell-t kivéve szerintem a limiten mentem. Valószinűsítem ott vesztek sokat, a többiek belső kamerás videoi alapján. A lap timer alapján a virtual best time 2.16.640. A pályáról lejöttem, ellenőrzés, ez a szett abroncs is kuka...szuper :) meg egy szett maradt. Feltettem, felvezető kör pipa, első féktávot kicsit szűkre próbáltam venni, blokkolt a kerék de azért el tudtam fordulni, pár kanyar után már éreztem valami nem stimmel, jobbnak láttam a pálya egyik megnyitásán kimenni, itt már tudtam, hogy defektet kaptam. Így alakult az első Time Attack az alfával. Nagy hiba volt kopott abroncsokkal elindulni, tanultam belőle. Egy 5. hely jött össze a Sport kategóriában, 1.1 másodperc hiányzott a dobogóhoz, viszont a győztestől rengeteget időt kaptam nagyjából 5.5 mpet..... ezt idén megpróbálom "eltüntetni" :) drukkolhattok, Április 25-én indul a szezon
Ui.: a time attack után 3 nappal még volt egy pannonia ringes nyilt nap. Sikerült szereznem 2db újszerű Michelin slicket addigra, es a hungaroring győztes autónak/pilótának azon a napon 2-2.5 másodpercet adtam, de ez egy másik story :)